»

Izšlo namizno okolje KDE 4.1

Namizje v KDE 4.1

vir: KDE
KDE - Skupnost razvijalcev pri prostem in odprto-kodnem projektu KDE je izdala težko pričakovano različico KDE 4.1. V tej različici se je med drugim vrnil paket programov za upravljanje z zasebnimi podatki KDE PIM, namizna lupina Plazma je doživela ogromno izboljšav, dodanih pa je bilo tudi precej novih programov in funkcij za obstoječe programe. Namizno okolje in programi so v precejšnji meri prevedeni tudi v slovenščino. KDE 4.1 je druga izdaja namizja in programov iz serije KDE 4 in je prva, ki je namenjena tudi zgodnjim uporabnikom (early adopters) in ne samo razvijalcem.

Poleg vrnitve paketa programov KDE PIM za upravljanje z zasebnimi podatki (e-pošta, organizator, bralnik virov RSS,...

46 komentarjev

Leopard proti Visti

ITworld.com - Na ITworld so spisali zabaven članek, v katerem so se lotili primerjave dveh prihajajočih operacijskih sistemov, Microsoftovega Windows Vista in Applovega Mac OS X - Leopard. Najprej so pokomentirali splošne lastnosti, med drugim varnost in integracijo z zadnje čase vedno bolj popularnimi spletnimi storitvami, naredili pa so tudi primerjavo različnih novih zmožnosti, ki ju obljubljata računalniška giganta. Na nasprotni strani tehtnice so postavili recimo nova sistema za ustvarjanje varnostnih kopij podatkov ter vzpostavljanje preteklega stanja (Time Machine in Backup & Restore Center), podporo navideznim delovnim okoljem in pa upravljanje z dodatki na namizju. Če razmišljate o menjavi operacijskega sistema, si obvezno oglejte članek.

205 komentarjev

Pipin Odprti termin: Pingo 4

Slo-Tech - Tokrat v torek, 18. oktobra ob 19.00 v Kiberpipi na Pipinem odprtem terminu predstavljamo Pingo Linux - slovenska distribucija Linuxa. Gre za preprost, poslovenjen in uporabniku prijazen operacijski sistem, ki temelji na najbolj popularnih odprtih distribucijah podjetja Red Hat in projekta Fedora. Predstavili ga bodo sami avtorji.

Pingo Linux združuje poslovenjeni namizji KDE in GNOME, poslovenjeno pisarniško zbirko OpenOffice.org, spletni brskalnik in poštni program Mozilla, poslovenjen namestitveni program, multimedijske aplikacije in orodja za upravljanje s sistemom.

Predstavljene bodo novosti najnovejša različice Pingo 4. Poleg tega bodo razvijalci demonstrirali reševanje najbolj pogostih težav s katerimi se uporabniki srečujajo pri vsakodnevnih opravilih. Obiskovalci bodo prejeli distribucijo na medijih CD in DVD.

12 komentarjev

Security update za Windows 2000 z IISjem

Microsoft - Microsoft je izdal novo varnostno posodobitev za vse Windows 2000 mašine, na katerih teče njihov IIS strežnik. Zlovešči (Zlobni™) napadalec lahko izkoristi luknjo v dotičnem serverju s pošiljanjem ustrezno formiranega HTML zahtevka in s tem požene kodo po lastni izbiri [>:D]. Natančneje: napaka se nahaja v WebDAV (World Wide Web Distributed Authoring and Versioning protocol), ki je razširitev HTTP protokola, ki omogoča urejanje in upravljanje z datotekami med odjemalci po Netu™. Fix za exploit se že nahaja na Windows Update, več informacij pa na spodnjem naslovu.

Be fast

Več informacij
Windows Update

0 komentarjev

DOSovske igre

Slo-Tech - Se spomnite dobrih starih DOS časov? Pa bi si želeli odigrati kakšno staro igro v tem operacijskem sistemu in videti kako "teče" na današnjih mrcinah? Ni problema, tukaj jih je dovolj! Preprosto si jih posnamite na disk, pred tem pa preberite, kako igrati takšne igre na modernih, živalsko hitrih računalnikih. Kaj dobro se zna zgoditi, da bo katera igra prav nemarno hitra. :D

13 komentarjev

Primerjava Detonatorjev v Win2K

Tweaker's Asylum - Na Tweaker's Asylum so se spravili primerjati razne verzije Detonator 3 gonilnikov, od 6.18 do 7.17. Rezultati so kar zanimivi, saj se izkaže, da najnovejši Detonatorji pač niso najboljši. Testirali so rezultat v 3D Marku 2000, Quake III Areni, Unreal Tournamentu ter MDK. Ogled priporočljiv za vse, ki ne veste katere Detonatorje namestiti. Saj res, stvar se nahaja na tej strani. [:8)]

1 komentar