»

Apple spet z inovacijami

Apple - Tokrat nas Apple preseneča z novo ceneno Wi-Fi napravico imenovano AirPort Express, ki jo priključimo kar v vtičnico. Omogoča pa nam poleg brezžičnega tiskanja prek USB tiskalnikov ter dostopa do ethernet omrežja (kot naročeno za kabelski/adsl dostop ali dostop prek etherneta do interneta tudi brezžično posredovanje glasbe na vaš domači Hi-Fi sistem.

Kako deluje vse skupaj? Zadevo preprosto vtaknete v vtičnico, nanjo pa priključite USB tiskalnik, adsl/kabelski modem ali ethernet povezavo in prek mini audio...

16 komentarjev

Lego Mac

Lego Mac

vir: eBay
eBay - Na tej strani se je pojavila prav zanimiva modifikacija ohišja. Nek Mac-odvisnež™ si je izdelal lego ohišje za svoj sistem, ki pa ga sedaj prodaja na eBayu. V iz legokock sestavljenem ohišju živi (bivši) Apple Macintosh PowerBook 5300 (100 MHz 603e PowerPC processor in 32 MB pomnilnika). Apple - misli drugače!

5 komentarjev

Applove novosti: iTunes, iPod in Panther

PC Linux Online - Apple je objavili začetek prodaje digitalne glasbe v spletni trgovini iTunes Music Store. Posamezna skladba stane 99 ameriških centov, v knjižnici pa je zaenkrat čez 200.000 skladb. Gre za eno najbolj svobodnih spletnih trgovin, saj ne uporablja nobene tehnologije DRM za preprečevanje kopiranja, obenem pa uporabnikom ni treba plačevati nobenih naročnin. Klik!

Apple je predstavil tudi nove modele predvajalnikov iPod, ki se lahko pohvali z manjšimi merami in novo podobo. Novi iPodi so na voljo v različicah z diski velikosti 10 GB, 15 GB in 30 GB in stanejo 300, 400 ali 500 USD. Novost je tudi zvočni izhod, ki olajša priključitev predvajalnika na glasbeni stolp. Klik!

Nova različica operacijskega sistema Mac OS X 10.3, ki nosi kodno ime Panther, naj bi bila na voljo septembra. Največ pozornosti bo namenjene uporabniku in lažji uporabi. Poenostavili bodo možnosti prilagajanja delovnega okolja in prenašanja uporabniških profilov med različnimi sistemi Macintosh in drugimi napravami,...

4 komentarji

Apple spet preseneča

Apple - Po nekajdnevnem zatišju, ki je sledilo MacWorldu, je Apple spet poskrbel za manjše presenečenje. Predstavili so prenovljeno linijo svojih PRO delovnih postaj

Glavne značilnosti so predvsem Firewire 800 (800 Mbps), BlueTooth, hitrejši Superdrive, ki DVD-je zdaj zapisuje s 4x hitrostjo, hitrejša brezžična povezava Airport Extreme in še veliko drugih drobnarij. "Navili" so tudi procesor: v najhitrejšem PowerMacu sedaj tečeta 2 G4 procesorja pri 1.42 GHz z 2 MB L3 predpomnilnika.

"Usmilili" so se tudi manj zahtevnih kupcev, saj zdaj najcenejši PowerMac stane le 1.500 dolarjev.

Nove pa so tudi cene zaslonov: 17" LCD zdaj stane 700, 20" 1.300 in 23" 2.000 dolarjev.

Za več podrobnosti obiščite njihovo spletno stran.

2 komentarja

MacWorld San Francisco

'Prenosnik' ;-)

vir: Apple
Apple - V torek se je končal uvod v MacWorld San Francisco, kjer je Steve Jobs, predsedujoči podjetja Apple, predstavil novosti, ki so nam jih pripravili.
  • Izšla je nova različica programa Final Cut z imenom Final Cut Express. Programu, ki predstavlja standard za montažo filmov v Holivudu, so odstranili nekaj lastnosti in spustili ceno na $299.
  • Druga novost so nove različice "iAppsov". To so iMovie, iTunes, iPhoto in iDVD. Novost je pravzaprav integracija in povezava teh 4 programov: sedaj lahko v iPhoto vidimo playlisto iz iTunesov in direktno zapečemo DVD s slikami...
  • Nov internet brkljalnik Safari: ta browser naj bi bil vsaj trikrat hitrejši od IE, tako pri nalaganju strani kot pri zagonu samega programa.
  • Očitno se pri Applu počasi želijo znebiti Microsofta...

16 komentarjev

Power Maci z napako

PC Pro - Nekateri lastniki novejše verzije Power Macov se pritožujejo nad brnenjem, ki ga Power Maci povzročajo med predvajanjem glasbenih datotek. Zvok se začne kmalu, po kakšni uri dela z računalnikom pa se tako ojača, da je že moteč. Če računalnik ugasnemo in "ohladimo", brnenje preneha, po kakšne pol ure pa se spet pojavi. Napaka naj bi se popravila z menjavo matične plošče. Seveda so vsi Power Maci novejše verzije še v garanciji, vendar si lahko predstavlajte, kako sfrustrirani so ljudje, ki jih potrebujejo za vsakodnevni zaslužek, in svojega Maca ne morejo pogrešiti niti za en dan. Servis pa lahko traja in traja... Klik!

4 komentarji

Pričelo se je RC5-72 tekmovanje

Distributed.Net - Vsi navdušenci tega tekmovanja hitro po nove kliente, ki jih dobite tukaj. Za vse tiste, ki še ne poznate tega tekmovanja: namenjeno je razbitju nekega 72-bitno zakodiranega sporočila in opozoritvi na (ne)varnosti kodiranja. Več informacij najdete na tej strani.

Če se še vedno sprašujete zakaj sodelovati, vam povem, da zmagovalec dobi 1.000 dolarjev oz. 2.000 dolarjev, če ni v nobeni skupini, medtem ko dobi neprofitna organizacija kar 6.000-8.000 dolarjev.

3 komentarji

Jutri novi iBook in PowerBook

Mac Addict - Apple bo po podatkih nekaterih strani, ki se ukvarjajo z govoricami predstavil prenovljeno obliko prenosnikov iBook in PowerBook, obenem pa precej znižal cene. Prenove bo deležno samo drobovje, oblika pa bo verjetno ostala ista. Pomemben dogodek (vsaj za nekatere [:D]) naj bi se zgodil jutri okoli 9. ure po USA času.

Osnovni model iBooka bo imel po novem 700 MHz G3 procesor, 256 MB pomnilnika in DVD enoto, cena pa bo znašala 990 zelencev. Trdi disk bo ostal velikosti 20 GB. Srednji model bo imel procesor s taktom 800 MHz, vgrajen bo Combo drive (CDRW/DVD) in 30 gigabajtni HDD, pojavljajo pa se tudi govorice, da naj bi povečali zaslon na 13,3". Predvidena cena je 1290 amerikanerjev. Najdražji model bo po specifikacijah enak cenejšemu bratu, le da bo obdržal 14" ekran. Cena? $1590.

Manj je znanega o prenovi PowerBookov. Takt procesorja bo pri začetnem modelu povišan na 800 MHz (sedaj 667), najhitrejšemu modelu pa bodo procesor navili na 1 GHz. Tudi PowerBookom bodo cene padle za 200...

4 komentarji

Novi PowerMaci

Apple - Pred časom je bilo govora, da bo Apple na trg poslal nove PowerMace z G5 procesorjem in popolnoma novim designom. To se ni zgodilo, so pa pri jabki prenovili ponudbo. Zdaj imajo vsi PowerMaci dva procesorja, vrh ponudbe pa zdaj krasi tudi novi 1.25 GHz G4 procesor. S pomočjo operacijskega sistema OS X torej dobimo 2500 megaherčno beštijo.

Pa še cena: v ZDA od 1700 zelencev naprej (2x 800 MHz), pri nas verjetno sploh še niso slišali za te novosti [:(]

3 komentarji

Apple novosti

Apple - Apple je predstavil najnovejšo verzijo iPod-a. Ta prensoni mp3 predvajalnik sedaj prihaja v 5, 10 in 20 GB različicah in po novem deluje tudi na PCjih z Windowsi, ki imajo vgrajen FireWire. 10 in 20 GB verzija imata tudi daljinski upravljalnik na kablu (kot pri nekaterih discmanih) in torbico za nošenje. Baterija zdrži ca. 10ur non-stop predvajanja. Cene pa so takele:
- 5GB --> 299$;
- 10GB --> 399$;
- 20GB --> 499$.

0 komentarjev

Apple PowerMac G4 Cube

Hardware Zone - Ok, zdaj pa priznajte: čeprav ste zakrknjen PCjaš in v javnosti govorite, kako brezvezni in neuporabni so Maci, jih v resnici po malem občudujete in lastnikom teh zverinic kar zavidate. Jah, kako jim tudi ne bi, če si lahko privoščijo nekaj takega, kot je PowerMac G4 Cube. O Cubu se ogromno govori že nekaj časa, in navkljub slabi prodaji definitivno gre za enega izmed bolj poželjivih računalnikov na trgu. Če vas ta fascinantna škatlica zanima bolj podrobno, vam priporočam, da si ogledate test na Hardware Zonu. Sicer niso objavili nobenih benchmarkov, tako da gre v bistvu bolj za predstavitev izdelka, toda članek je vseeno kar informative. In slikice... oh, vse te slikice ....

3 komentarji

1.500 dolarski računalniški zvočniki

Geek - Huh, se mi zdi da res moraš biti malo čuden, da daš za računalniške zvočnike 1.500$! Saj ne, da bi se jih branil, toda za ta denar se da dobiti kompleten računalnik, in to kar pošten! Na Geeku so testirali ravno take zvočnike podjetja Vergence Audio. Gre za pravo audiofilsko podjetje, ki proizvaja samo zvočnike najvišje kvalitete, toda cena se mi še vedno zdi malce pretirana. Če bi za ta denar vsaj dobili pošten 6 zvočniški sistem. Kje pa, dva visokotonca, en nizkotonec in basta. Če vas zanima ta ekstravaganva, si lahko test ogledate tukaj.

0 komentarjev