»

Nazaj h koreninam: računalniško ohišje od začetka izdelano doma

1

Slo-Tech - Slo-Tech ima svoje korenine v navdušenju nad strojno opremo, natančneje nad njeno zmogljivostjo. In to takšnem navdušenju, da smo se na začetku spraševali, kako iz drago plačanega mlinčka z navijanjem izvleči še dodatne točke v 3Dmarku, Quake-u, ipd. Z navijanjem je prišla potreba po dodatnem hlajenju in s tem predelavah grdih belih škatel, s tem pa potreba po znanju in izkušnjah. Na začetku je na naši strani mrgolelo »projektov« v katerih smo rezali luknje v ohišja, jih barvali in namestili vsaj 10 ventilatorjev in občudovali narejeno.

Sčasoma je ta del, podobno kot na drugih straneh s podobno tematiko, postal samo ena od tem zanimanja. Razlog je v vstopu mobilne telefonije, kamor se zadnja leta steka največ denarja za...

81 komentarjev

Predstavljeni novi iMaci

jabuk.net - Apple je danes v Parizu predstavil nove iMace. Ves računalnik je vgrajen v ohišje zaslona, tako, da nimamo spodaj nobene "kište", ki bi nam omejevala nemoteno raztegovanje nog. Na voljo sta različici s 17" in 20" zaslonom, in 1,6 ali 1,7 GHz G5 procesorjem. Za grafiko skrbi nVidia GeForce FX 5200, močnejša modela pa vsebujeta tudi DVD-zapisovalnik. Povezava! Res je, da imajo vsake oči svojega malarja, vendar se bo večina verjetno strinjala, da je bila prejšnja generacija lepša.

Na novico nas je opozoril tudi Daedalus.

31 komentarjev

Tudi najboljšim se včasih kaj ponesreči

Dokazno gradivo :)

vir: HardOCP
Slo-Tech - Pri [H]ard|OCP so se odločili, da bodo poskušali narediti ekstremni overclock Pentiuma IV, vendar so se pri tem omejili na izbiro komponent, ki so na voljo vsem, odmislili pa so tudi razne modifikacije. Za začetek so kupili nekaj izvrstnega hardwarea (P4 3,06 GHz, dve palčki Corsairovega pomnilnika, Asusovo Granite Bay ploščo, Vantecov 520 W napajalnik ter Radeona 9700 Pro), vse skupaj pa so vstavili v Vapochill ohišje, tako da je bilo za hlajenje poskrbljeno. Pričeli so s postopnim dvigovanjem frekvence in prišli do lepih 4,2...

9 komentarjev

Pentium podrl rekord

Tom's Hardware - Navijanje vam je gotovo domače ali vsaj pozano. A obstajajo rekordi in tokrat so ga podrli na Tom's Hardware. Pentiuma so navili do skrajnih meja, saj je tikatakal pri kar 4100 MHz. Seveda mu je bil v podporo še 700 MHz FSB in dvokanalni DDR 400 pomnilnik. Proglasili so ga kar za najhitrejši računalnik, kateremu je s kompresorskim hlajenjem uspelo doseči temperaturo okoli -50° C. Klik!

25 komentarjev

MSI KT4 Ultra-FISR

HardOCP - Še en test. Tokrat matične plošče. Na [H]ard|OCP so včeraj dobili v roko MSIjevo matično ploščo na KT400, poimenovano KT4 Ultra-FISR, ter jo temeljito pretestirali. Plošča ni nič posebnega (razen zapeljivo rdeče barve), saj ima vse tiste standardne bonbončke, ki so značilni za novo generacijo KT400 plošč (SATA, DDR400, AGP 8x, bla, bla, bla [:D]). Klik!

Ležišče [:P]

4 komentarji

Testa dveh grafičnih kartic

več strani - Trenutno se na grafičnem trgu za prestižen naslov najboljše grafične kartice potegujeta GeForce Ti4600 ter Radeon 9700 Pro. Sicer se tehtnica ljudstva nagiba malce bolj na stran ATIjevega favorita, vendar pa si bo vsak našel svojega zmagovalca sam. Da bo ta odločitev lažja, vam predstavljam dva testa omenjenih grafikulj:

1 komentar

Vapo-Li

Bit Technologies - Projekt, za katerega je preteklo veliko vode, je končno končan. Na Bit-Techu so pred letom dni dobili VapoChill ohišje s svojim posebnim hlajenjem. VapoChill hlajenja delujejo na osnovi gospodinjskih hladilnikov, tistih katere imate v kuhinjah, procesor pa ohladi do kar nekaj stopinj pod ničlo. In kaj so naredili? Hja, nič taksnega; samo kompleksen sistem hlajenja so prestavili v Lian-Li ohišje. Ne boste verjeli, vendar rezultati so z novim ohišjem še boljši kot v orginalnem. Obsežen članek z vso teoretično osnovo in potekom same transplantacije najdete tukaj.

2 komentarja

Novo Antec SX1240 Full Tower Ohišje

Tweak Town - Ohišje ima (kot se spodobi za ohišja polnih višin) na sprednji strani kar šest 5.25" rež in dve 3.5" reži, v notranjosti ohišja je pa ravno tako šest 5.25" rež. Ima možnost vgradnje petih 80x80 mm in enega 92x92mm ventilatorja, dva sta že industrijsko vgrajena. Za dovolj elektrike pa skrbi PP412X 400 vatni SmartPower napajalnik, ki dovaja energijo po standardu ATX 2.03. Za odpiranje ohišja je tudi poskrbljeno, ker je na stranici vgrajena ključavnica, tako da ohišja ni treba zapirati z vijaki.

Za več informacij - klik!

4 komentarji