»

Filtriranje tekstur @ Sharky

Sharky Extreme - Sharky je poskrbel za še enega izmed svojih izobraževalnih člankov in zadeva tokrat govori o tehnologiji filtriranja tekstur. To je v bistvu še ena izmed tistih prikritih in za večino samoumevnih zadev, ki omogoča igranje v današnjih virtuanih svetovih. No, če je za vas pomembno, da tudi veste kako in zakaj nastaja slika na vašem zaslonu, potem se branja vsekakor lotite. Aja, pa zraven si obvezno pripravite še kakšno mrzlo pijačo in prigrizek, saj je članek povsem v Sharky stilu - dooooooooolg!

0 komentarjev

Drugačen intervju

Sharky Extreme - Na Sharky Extremu so objavili prvega izmed serije "drugačnih intervjujev" z velikani računalniške industrije. Razlika med navadnimi in Sharkyevimi intervjuji je v tem, da vprašanja postavljajo kar navadni obiskovalci strani in ne uredniki strani, tako da so le-ta precej bolj zanimiva za navadne folkece. No, prva je na vrsti Nvidia in priporočam, da si stvarco ogledate, saj je precej zanimiva.

0 komentarjev

VIA najavila dva nova Cyrixa III

X-Bit Labs - Saj ne, da bi to bila kakšna zanimiva novica, toda mogoče bo koristila komu izmed vas. VIA je torej najavila dva nova Cyrix III procesorja, 650 in 667MHz model. Prvi deluje na 100MHz FSB, drugi pa na 133MHz. Cena je zelo nizka, 55$ in 60$, kar pa navsezadnje ustreza njihovim performansam. Zaradi pomanjkanja L2 predpomnilnika sta procesorja nekje na ravni (ali celo počasnejša) od 566MHz Celerona2. Kaj bi dali za tako makino v sistemu, kajne [>:D]?

0 komentarjev

Primerjava cen na DW3D

DW3D - Če ste že opčasi siti primerjalnega cenika na Sharky Extremu in si želite nekaj novega, si oglejte to zadevo na DW3D. V bistvu gre za enako foro, kot pri Sharkyju, torej zapis najnižjih cen, ki jih v danem trenutku ponujajo ameriški on-line proizvajalci. Če se sedaj sprašujete zakaj za vraga bi bilo to zanimivo za nas pa je razlaga zelo preprosta: cene pri nas so v veliki meri odvisne od tistih v čezlužju, tako da se jih izplača spremljati. Sicer ne boste deležni enakih cen, toda splošno gibanje ( pocenitev, podražitev... ) se bo še kako opazilo tudi pri nas!

0 komentarjev

Celeron 766 @ Sharky Extreme

Sharky Extreme - Kot je TESKAn že poročal, je Intel danes najavil dva nova procesorja družine Celeron, 733 in 766MHz model. Eden izmed prvih ( če ne prvi ) testov močnejšega bratca si lahko ogledate na Sharky Extremu. Naj vas opozorim le, da oba procesorja še vedno uporabljata 66MHz vodilo, kar ju dela hudo nekonkurenčna in nezanimiva. V tem trenutku je boljša izbira zagotovo kakšen Duronček.

6 komentarjev

Dva nova Celerona

Electic Tech - Tokrat s hitrostjo 733 in 766 Mhz. Ker najbrž že vsi veste specifikacije teh procesorjev, naj povem samo, da ju je Intel naredil za 66 Mhz vodilo (demn...zastarelo, počasno, zastarelo...[;((]), kar posledično pomeni množilnika 11.5 in 11. Eh, naj se že naučijo, da s takim počasnim FSB - jem ne morejo konkurirat Duronu...

5 komentarjev

Brookdale še ne tako kmalu

Sharky Extreme - Sodeč po Sharky Extremu je na voljo nekaj novih informacij o Intelovem Brookdale čipovju. Gre za Pentium4 čipovje, ki naj bi ta procesor približalo povprečnim uporabnikom, saj bo podpiralo SDR in DDR pomnilnik. Torej, prvo bo na voljo SDR verzija, in sicer predvidoma septembra 2001, DDR različica pa naj bi bila nared do januarja 2002. Precej pozno, vsaj v primerjavi z AMDjev, toda med tem časom jih bo reševalo VIAino DDR čipovje ( če bo podprto, seveda ).

0 komentarjev