»

Spet VIA

Tom's Hardware - VIA je zagotovo eno izmed najboljših proizvajalcev čipovij za matične plošče. V zadnjem času je na prestolu nVidia z nForce II čipovjem, a njeno prihodnost ogroža VIA s KT400a. Prišli so do zanimivih zaključkov, saj je plošča, temelječa na KT400a z DDR 400 pomnilnikom počasnejša kot KT400-osnovana plata z enakim tipom pomnilnika. Priljubljenost izdelka bo pa, se ve, stvar prihajajočih mesecev. Več o tem.

5 komentarjev

Najboljši leta 2002

Tom's Hardware - Od leta 2002 smo se sicer že kar oddaljili, a roko na srce, prejšnje leto je bilo polno novosti. Videli smo vse od kralja grafičnih kartic -- Radeona 9700 Pro, do trenutno najhitrejšega procesorja -- Pentiuma4 3,06 Ghz. Tadva sta le vrh ledene gore, saj so novosti predstavili tudi vsi ostali giganti kot so nVidia, Western Digital, ASUS ... Če vas zanima, kaj so izglasovali uporabniki na Tom's Hardware za komponente leta, si kar obsežen članek morate ogledati.

7 komentarjev

Naj 2002 še iz HardOCPja

HardOCP - Jah, januar se začenja, kar pomeni, da morajo svoj piskrček s člankom o najboljših komponentah leta 2002 pristaviti prav vse hardverske strani (mi smo to delo že opravili). HardOCPjevo različico članka si preberite na tem naslovu. Zanimivo je, da so na strani uvedli, poleg vseh standardnih kategorij tipa najboljši trdi disk / najboljši procesor / najboljša mamaplata, še dve kategoriji, ki sta me presenetili v pozitivnem smislu: Najtežja situacija leta ter največje razočaranje leta. HardOCPjevci so, samokritično in pohvalno, priznali, da so se v najtežji situaciji leta 2002 znašli oni sami, saj so v testu 3.06 GHz Intelovega P4 navedli "precej" nekorektnosti. Še največje razočaranje leta: Matroxova Parhelia-512. Se ne bi mogel bolj strinjati [:D].

0 komentarjev

Najboljši leta 2002

OC Prices - Če si vzamete trenutek ter pregledate to stran, boste lahko prebrali mnenje OC Prices o najboljših računalniških podjetjih leta 2002. Zmagovalna podjetja? Sodeč po njihovem mnenju je Abit najboljši proizvajalec osnovnih plošč (se ne strinjam), Lian Li najboljši proizvajalec ohišij (no, ja... [:D]), Samsung najboljši proizvajalec zaslonov (hm, okej...), Albatron najboljše novo podjetje (prvič slišim [:D]), Cambridge Soundworks najboljši proizvajalec zvočnih računalniških naprav (v redu [:D]), Swiftech najboljši proizvajalec hladilnikov (hm...), ter Vapochill Mark 2 Premium ohišje najboljši izdelek leta. Mnenja v oklepajih lahko mirno izpustite. Klik!

4 komentarji

Z ATI-jevimi čipi tudi Gigabyte

X-Bit Labs - Gigabyte poznamo kot enega izmed največjih in najboljših proizvajalcev matičnih plošč, ki pa že dalj časa vzdržujejo tudi svoj program grafičnih kartic. Tudi Gigabytovci so bili dolgo časa zvesti Nvidii, zadnje čase pa se vse bolj ogrevajo za ATI-jeve čipe. Tako bodo v kratkem začeli prodajati kartica na čipih ATI RADEON 7500, RADEON 7000 in Rage128 pro:
  • AR64S-H bo kartica, ki bo opremljena z Radeonom 7500LE in bo podprta s 64 MB običajnega pomnilnika SDRAM. Grafični čip bo deloval s frekvenco 250 MHz, pomnilnik pa z malce nižjimi 183 MHz. Manjkali ne bodi niti izhodi D-Sub, DVI in TV. Ker je Gigabyte navijaško podjetje, bodo na kartici najverjetneje tudi malce bolj napredni hladilniki

  • AV64S-T bo kartica za manj zahtevnem, saj bo zgrajena na podlagi čipa Radeon 7000, ki bo deloval s frekvenco 150 MHz in 64 MB pomnilnika SDRAM, ki bo deloval s frekvenco 150 MHz, vendar pa bo na žalost uporabljal 64 bitno pomnilniško vodilo. Prisoten bo tudi TV-Out

  • AG32S bo rešitev, ki bo namenjena...

1 komentar

ADDA ventilatorja

Hardware Extreme - Še ena ventilatorska, vendar se tokrat selimo iz hlajenja procesorjev na hlajenje sistema. V tem testu sta predstavljena dva ADDA-jeva ventilatorja, ki nimata kakšnega posebnega imena. Proizvajalec jih je poimenoval kot Ultra High Speed ADDA Fan (50CFM - Cubic Feet per Minutes) in Medium Speed ADDA Fan (31.4CFM). Oba sta zelo kakovostna izdelka, saj velja ADDA kot enega izmed najboljši proizvajalcev hladilnih rešitev, kar priča tudi ocena, saj sta ventilatorja dosegla 90 in 95 %. Kljub dobremu hlajenju pa moramo vseeno zamižati na eno oko, saj najzmogljivejši ventilator poleg dobrega hlajenja prinaša tudi tisto zoprno lastnost, ki je skupna vsem zmogljivim ventilatorjem - hrup. Sicer pa to itak ne moti nobenega resnega navijalca. Čeprav je ADDA naredila dva izmed najboljših ventilatorjev na svetu, pa tudi Delta ne počiva, saj je pred kratkim predstavila svojo 80 mm pošast, ki zmore kar 80 CFM. Kar veliko, vendar tu postane hrup že skorajda neznosen (ta ventilator naredi po...

0 komentarjev

Cambridge SoundWorks DTT3500 Digital

AnandTech - V vsesplošnem navdušenju nad izdelki, ki ponujajo nekaj kar se tako lepo sliši pod imenom Domači Kino in je navadno zelo drago, nam Creative Labs s svojo serijo Cambridge SoundWorks prihaja nasproti na eni strani z dobro kvaliteto in na drugi z dokaj nizko ceno. Ob izidu nove serije zvočnih kartic Live 5.1, ki omogočajo odkodiranje signala Dolby Digital že na izhodu iz kartice, brez dodatnega dekoderja, so nam pripravili tudi novo serijo njihovih, po mojem mnenju odličnih zvočniških kompletov. Tema današnje novice pa je prav sistem Cambridge SoundWorks DTT3500 Digital, v katerega opis so se podali na AnandTech. Če vas zanima več, si le oglejte članek.

8 komentarjev