»

Ameriška policija uvrstila nenasilne aktiviste na seznam teroristov

Slashdot - Policija zvezne države Maryland je v ZDA ima očitno hude probleme s svojim tehničnim kadrom, saj so zaradi pomanjkanja kategorij v njihovi programski opremi 53 protivojnih aktivistov in borcev proti smrtni kazni označili kot teroriste.

Ko je sedanji vodja policije to uvidel, je ukazal njihovo odstranitev, saj očitno ne spadajo v bazo z evidenco teroristov in trgovcev z mamili, vendar pa je veliko bolj šokantno razmišljanje bivšega šefa policije, po katerem prosto izražanje mnenja, ki ga zagotavlja v ZDA velikokrat opevani prvi amandma ameriške ustave, ne jamči nikakršne zaščite tistim, ki želijo zmotiti delo vlade. Poleg zbiranja podatkov o osebah pa so policijski sodelavci tudi redno zahajali na srečanja različnih skupin in pridobivali informacije o njihovem delovanju in načrtih.

Aktiviste, ki jih je policija nadzorovala, so sedaj povabili na razgovore, kjer jim bodo razkrili, kakšne informacije so v letu dni, kolikor je trajala operacija, zbrali o njih, preden podatke dokončno...

42 komentarjev

Zalman predstavil 3D monitorje

The inquirer - Na vsem dobro znanem CeBIT-u, ki se ravnokar odvija, je Zalman predstavil nekaj izdelkov, ki mu jih ne bi ravno pripisali. Množicam so pokazali monitorje, zmožne realističnega tridimenzionalnega prikaza slike. Tehnologija ni nič novega, gre za že neštetokrat viden trik s polariziranimi lečami, ki pa kljub vsemu do sedaj v računalništvu še ni bil pretirano uporabljan.

Zaenkrat bosta na voljo zgolj dva modela, 19 in 22 palčni, s povsem standardnima ločljivostima (1280 x 1024 ter 1680 x 1050), uradnih cen zaenkrat še ni, po besedah sejemskih mož pa se bodo trudili, da bodo cenejši od konkurence, ki načrtuje podobne izdelke. Izvorna novica.

17 komentarjev

3.000.000,00

Slo-Tech - Saj ne vem, kaj naj rečem. Enostavno moram reči, da upam, da boste še naprej tako redno zahajali na -- mirno rečeno -- najkvalitetnejši slovenski računalniški portal. Mi se bomo trudili z novostmi, testi, članki, recenzijami, strogim moderiranjem foruma (ja, tudi s tem, ja [:D]), vi nas pa še naprej obiskujte vsaj tako redno kot ste nas že do sedaj. Veste, 3 milijone obiska, merjenega po polurni IP blokadi, ni kar tako. Sedaj pa vsi po trikrat hura v komentarje! [:D]

Slikce:

12 komentarjev

Nov rekord v navijanju

muropaketti.com - "Končno zopet rekord, ki si ga ne lastijo Japonci", sem pomislil, ko sem izvedel, da so neki Finci uspeli ravnokar izdelanega Pentiuma 4 2.8 GHz naviti na že kar sanjskih 3.917 GHz. Taka frekvenca pa seveda ni kar padla z neba, ampak so se morali Finski navdušenci kar precej nadelati, da so jo dosegli. V pomoč jim je bilo hlajenje s tekočim dušikom, brez katerega se danes ne more več dosegati rekordnih frekvenc. Več o tem dosežku si lahko preberete, pardon, ogledate na tej strani, saj ne verjamem, da kdo izmed vas zna finsko.
Mimogrede: zahvaljujem se vsem tistim, ki ste nas opozorili na ta dosežek.

6 komentarjev

So okrogli kabli kul?

I Am Not A Geek - Spomnim se, ko smo se, med inspiracijami ter v afektu modificiranja mojega ohišja (tega je sicer že dve leti) spravili delati okrogle kable. Olfa nož, malo iznajdljivosti, dosti mirne roke ter kakšnih deset kil lepilnega traku - in kabel je bil nared! Z nakupom svojega prvega ATA66 diska sem tudi zamenjal kabel iz 40 na 80-žilnega, a si zaradi ozemljitvenih žic med nosilkami signala nisem upal narediti okroglega kabla, saj sem se bal, da bi to vplivalo na hitrost prenosa. S tem vprašanjem so se ubadali tudi na Iamnotageek.com ter ugotovili, da opaznega vpliva na prenos podatkov ni. Sedaj veste [:D].

5 komentarjev