»

Tudi baza uporabnikov DeviantART-a napadena

vir: Neowin
Neowin - Potem ko so v zadnjih dneh vdrli v baze uporabniških podatkov pri McDonald'su in Gawkerju, je bil skoraj istočasno napaden tudi DeviantART. Svoje uporabnike so obvestili, da so podjetju Silverpop Systems, ki skrbi za pošiljanje elektronske pošte uporabnikom DeviantART-a, odtujili podatke iz baze podatkov. Pridobili so dostop do elektronskih naslovov, uporabniških imen in rojstnih podatkov.

DeviantART poudarja, da njihovi lastni strežniki niso bili kompromitirani in da so že prekinili sodelovanje s podjetjem Silverpop Systems. Vsega skupaj gre za 13 milijonov vnosov, pri čemer napadalci gesel niso dobili, tako da gre za manj nevaren napad kot pri Gawkerju. V najslabšem primeru tako lahko uporabniki pričakujejo zgolj več nezaželene elektronske pošte, so dejali pri DeviantART-u.

4 komentarji

Domače branje: "Heller, Joseph. 1961. Kavelj 22"

Slo-Tech - Vzemimo, da ste vojak in vas poveljnik pošlje na samomorilsko nalogo. Ker veste, da bi bilo ubogati ukaz racionalno gledano popolnoma nesmiselno, se poskusite nalogi izogniti tako, da se naredite norega. Ker je vaše dejanje racionalno (narediti se norega, da ne bi bilo treba iti na samomorilsko nalogo), vas spregledajo, ugotovijo, da ste normalni, in vas pošljejo v pogubo. Edini način, s katerim bi lahko dokazali, da ste zares nori, je ta, da greste v svojo brezumno nalogo – prostovoljno.

To je, na kratko, kavelj 22: trenutek, ko zdrava pamet odpove in se vključi vojaška (ali katera koli) birokratska logika, posameznik pa se znajde pred paradoksalno ne-izbiro, iz katere ni izhoda.

S takimi izbirami se je ukvarjal ameriški pisatelj Joseph Heller, ki je v istoimenskem romanu (Catch-22) opisal vojne prigode stotnika Johna Yossariana, pilota bombnika B-25. Heller je zavezniško izkrcanje na Siciliji proti koncu druge svetovne vojne uporabil za razpletanje številnih absurdnih zgodb,...

15 komentarjev

O vodnem hlajenju

vir: Hexus
Hexus - Navijanje današnje dni postaja nekaj vsakdanjega in če hočete doseči kaj več, potrebujete vodno hlajenje. To je eden izmed najboljših načinov ohladitve vašega mlinčka. Na Hexusu so spisali članek o namestitvi in sposobnostih takega hlajenja. V dokaj kratkem članku boste našli vse najpomembnejše napotke, potrebne za namestitev in delovanje takega hlajenja.

0 komentarjev

Radeona 9000 ter 9700 Pro

Tweak Town - Da, Radeoni še niso pozabljeni, saj se testi in članki kar vrstijo. No, tokrat si zasluge za test lastijo na TweakTown. Ogledali so si obe, močnejšo MAYA 9700 Pro ter slabotnejšo MAYA 9000 inačico. Obe kartici sta prispeli iz proizvodnih linij podjetja Gigabyte. Gre za trenutno dve izmed najbolj poznanih grafičnih kartic, zato so vam večini specifikacije že znane. Pri testiranju niso ugotovili nič novega, temveč le to, kar so tudi na ostalih testih. Dejstvo, da je 9700 Pro izvedenka odlična, vendar tudi slabotnejša MAYA 9000 ni bila zapostavljena, saj so ji za tako ceno, dali kar dobre ocene. Klik!

2 komentarja

ATI začel s prodajo Radeona AIW 9700 Pro

X-Bit Labs - Kot kaže, se je ATI ustrašil konkurence s strani GeForceaFX in takoj ukrepal. ATI je tako danes začel s pošiljanjem ter masovno prodajo svoje najhitrejše ter najbolj obložene grafične kartice v zgodovini. Radeon 9700 Pro, opremljen z vsemi mogočimi multimedijskimi ter televizijskimi dodatki, poimenovan All In Wonder, se bo prodajal s ceno 450 dolarjev, na voljo pa bo v prihodnjih dneh. Klik!

2 komentarja

Novi Radeoni

več strani - Radeon 9700, 9500 in 9500 PRO so nove grafične kartice kanadskega podjeja ATi. Vse tri so občutno cenejše od nadražjega Radeona 9700 PRO. Prva, Radeon 9700, stane 299 dolarjev ter ima znižani frekvenci procesorja ter pomnilnika iz 325/310 na 275/270. Za Radeona 9500 PRO podjetje zahteva 199 $. Kartica obratuje na isti frekvenci kot 9700, le da ima dvakrat manjšo prepustnost pomnilnika (128 bitov). Najcenejši model pa prodajajo za 179 $, deluje na enakih frekvencah kot 9500 PRO, le da ima 64 MB pomnilnika in 4 cevovode manj (4 namesto 8).

Kartice sta testirali strani Anandtech in Tom'shardware, kako so se obnesle pa si lahko ogledate tukaj in tukaj.

10 komentarjev

Microsoft nagrajuje molk

The Register - Še pomnite, ko je Microsoft napadel vse, ki so 'na glas' govorili o novih, še ne popravljenih hroščih in varnostnih luknjah v njegovih izdelkih?

O koristnosti molka do izdaje popravka ne dvomim, če pa se lahko hrkati še izplača, pa sploh nimam ničesar proti. In ravno na to noto je zaigral redmondski velikan: vsem, ki stopijo v pogodbeno razmerje ter se zavežejo, da bodo o luknjah poročali najprej in le Microsoftu, ter zadovoljujejo še nekaj zahtev (določeno število MSjevih prefesionalcev itd.), ponujajo bajne nagrade ter cenovno-licenčne ugodnosti. Zadeva je seveda zelo obsežna, povzetek pa sem našel na The Register - Klik!

1 komentar

Še eno zanimivo vodno hlajenje

PC Extreme - Bližajo se počitnice, zato vas bo večina imela veliko časa (no ja, študentje bodo ravno poleti delali kot črna živina – izpiti). Ravno zaradi obilo prostega časa se vas bo vsaj nekaj odločilo, da izpeljejo kakšen manjši projekt – npr. izdelava in inštalacija vodnega hlajenja. Člankov o izdelavi vodnega hlajenja je na internetu kot listja in trave, ta pa malce izstopa iz povprečja, saj obravnava izdelavo vodnega hlajenja za dvoprocesorske sisteme. Članek je napisal tisti človek, ki je na chipset nataknil kar Golden Orba. Članek je dokaj dolg, veliko pa je tudi slik, ki vam bodo pomagale, če se boste odločili za izdelavo (imate dvoprocesorski sistem?). Ves postopek, od sestavin pa do izdelave, si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja

Izdelava vodnega hlajenja

Anthony's Thunderbird Overclocking - Hijacker mi je poslal mail z linkom na zelo zanimiv članek. Članek opisuje celotno pot do sestave vodnega hlajenja in je lepo ponazorjen s primeri in slikami. Uporabljen je bil velik vodni blok (7×7 cm), zelo močan peltier (165W), ličen hladilnik za vodo in še en napajalnik, ki je bil zmožen dovajati tistih 13 amperov toka do peltiera. S tem res lepo in pazljivo izdelanim sistemom se je hladil AMDjev Thunderbird 1333. Rezultati pa so... hmm, na prvi pogled slabi, saj je bila temperatura procesorja le eno stopinjo pod sobno temperaturo, vendar se ta rezultat izkaže za dokaj dobrega, če upoštevamo da tak procesor, navit na 1600 MHz pokuri kar 90 (!) vatov električne energije in skoraj vso prevede v toploto. Članek je tekstovno sicer eden izmed krajših, a vam ga priporočam, če ne zaradi drugega pa zaradi slikic. Verjemite mi, zahotelo se vam bo takega hlajenja!

13 komentarjev

Hlajenje grafičnih kartic, Hypotermia style

Hypothermia - Nekaterim zanesenjakom izgled (računalnika, seveda) pomeni vse in eden takih je tudi Steve s Hypotermie. Tip se že nekaj časa važi s svojim prozornim ohišjem, goro ventilatorjev in raznimi vizualnimi bonbončki, sedaj pa se je spravil še nad svojo grafično kartico. Seveda je izbral modrega Herculesa, na stvarco pa je namontiral ustrezne modre hladilnike in modro vodno hlajenje. Njegov članek si lahko ogledate tukaj in moram priznati, da bi na takšno grafikuljo padla marsikatera računalniško osveščena punca .

1 komentar