»

AVR mikrokontrolerji v OpenLabu

AVR razvojna plošča

Slo-Tech - V četrtek, 28. 1. 2010, ob 19.30 bomo v OpenLabu (Koroška c. 19, Kranj - rumen trojček pri Gimnazija Kranj) imeli predstavitev razvojnega okolja za AVR Atmel mikrokontrolerje. Predstavitev bo živa postavitev okolja, splošni opis same razvojne plošče in demonstracija prevajanja programa in programiranja AVRja. Predaval bo Blaž Zupanc, hobi elektroničar.

Vsi, ki vas zanima kaj to je mikrokontroler in iz česa je sestavljen ter kaj lahko nanj priključimo, vljudno vabljeni na 10. Tehnološki večer. Vstop prost.

10 komentarjev

Dlančnik velikosti kreditne kartice

Slashdot - Dlančniki, kot kaže, zadnje čase pridobivajo na pomemu, saj ne samo, da so postali hitri, lepi in zanesljivi, ampak tudi cenovno veliko bolj dostopni. Poleg tega, prav tako kot na področju mobilnikov, pa podjetja tekmujejo, kdo bo uporabnikom ponudil najbolj "kompakten" izdelek.

Tokrat je štafeto prevzel Citizen, ki je predstavil dlančnik velikosti kreditne oziroma debetne kartice. Njegove dimenzije so 60 x 90 x 9,3 milimetra, zaslon pri ločljivosti 240 x 320 sicer prikazuje zgolj sivine, vendar pa naprava podpira tudi IRDA, USB 2.0 in režo SDIO za priključitev Blutooth in Wi-fi vmesnikov. Litij-ionska baterija omogoča, da ITRON4, ki napravo...

9 komentarjev

Dlančniki bodo bolje omreženi

RV Tec - Podjetje RV Tec je naznanilo novo pridobitev pri povezovanju dlančnikov z omrežji druge in tretje generacije mobilne telefonije, brezžičnimi in drugimi omrežji. Napravica (označimo jo lahko kot adapter), Guyver imenovana bo omogočala dlačnikom z univerzalnim Palm konektorjem uporabo kartic PCMCIA tipa II. V napravi je vgrajen samostojni procesor, za upravljanje pa se uporablja proizvajalčeva aplikacija. Ker brez elektrike ne gre, uporablja izmenljivi 1000 mAh litij-polimerni baterijski vložek. Na dlančnik jo namestimo na njegovo hrbtno stran, tehta pa 120 gramov.

1 komentar

Maxtorji na kupu

Digit Life - Na DigitLife so spisali nov test. Da, tokrat so se posvetili trdim diskom. Trdi diski so zelo nepredvidljeve žverce, ki navadno odpovedo poslušnost, ko jih najbolj potrebujemo, da tega, da predstavljajo ozko grlo v pretoku podatkov, ne omenjamo, a do prihoda električnih pomnilnikov bomo pač potrpeli. Če torej kupujete nov disk ter se spogledujete z znamko Maxtor, potem bo omenjeni članek prvi za vas.

...

7 komentarjev

Vantec Nexus Multi-function Panel

Tweak Town - Na TweakTown so bili ponovno pridni, saj so nas zopet razveselili z novim testom. Tokrat so si ogledali napravico, namenjeno prav takšnim ljudem, kot smo Slo-Techovci. [;)] Vantec Nexus Multi-function Panel, kot se naprava imenuje s polnim imenom, se namreč lepo namesti v režo za 5.25 pogone ter nam omogoči lagodnejši dostop do USB ter IEEE1394 priključkov brez sklanjanja pod mizo. Pogoj je seveda, da imate omenjene tehnologije implementirane tudi na plošči; no, za povrhu pa zna zadevščina nadzorovati še vrtenje ventilatorjev. Uporabno, ni kaj. Klik!

2 komentarja

Yamaha CRW-F1E

Bench House - Tako, na Bench House so spisali nov test internega CD-zapisovalnika. Tokrat so testirali Yamahino čudo, ki bere s 44x hitrostjo, s prav takšno hitrostjo tudi zapisuje, prepisuje pa s 24x. Kljub dejstvu, da imamo že tudi zapisovalce z višjo deklarirano hitrostjo, je yamaha hitrejša od nekaterih uveljavljenih imen, npr. od Teaca, saj za peko 800 MB CDja potrebuje samo tri minute. V kolikor vaš računalnik potrebuje novo "pečko", klik!

0 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Kot vam je Mate obljubil (sicer je obljubil za včeraj, pa vendar), smo spisali nov test. Sergio se je močno potrudil in se spotil ob testiranju najnovejšega čuda iz Intelovih logov. Vas zanima, kako se obnese Intelov Northwood (P4) 2,2 GHz? Preberite si test.

17 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - alien-w je bil zelo priden ter se je za cel večer celo odlepil izza njegove najljubše igrice (in punce -- alien-w), samo zato, da bi spisal nov test. In tukaj je, dragi bralci in priložnostne bralke, test novega Creativovega zvočniškega sistema vrednosti 100 in še nekaj prešernov - Creative Inspire 5700! Branje testa je za vse vedoželjne obvezno. Uživajte!

5 komentarjev

Microsoftov "NE" Hitachiju in MIPS

The Register - Microsoft se je odločil, da bo v svojih operacijskih sistemih za PocketPC platformo opustil podporo Hitachijevim SH-3 in MIPS procesorjem. Zadnja različica operacijskega sistema bo delovala samo na ARM procesorjih. Kako so reagirali proizvajalci dlančnikov? Hewlett-Packard je bil znan kot podpornik Hitachijevih SH-3 procesorjih v svoji družini Jornada dlačnikov, vendar se je odločil, da bo to družino odslej izdeloval le še na podlagi 206MHz Intel StrongARM procesorjev. Casio uporablja v svojih Cassiopeiah procesorje MIPS, vendar bodo tudi ti najverjetneje podprli arhitekturo ARM.
Microsoft se je za tak korak odločil zato, ker je izdelovanje enega operacijskega sistema za več platform precej težavno opravilo. Sedaj se bodo lahko Microsoftovci povsem osredotočili na arhitekturo ARM in bolje optimizirali svoj operacijski sistem.
Drugače pa je zadnje čase opaziti, da ARM procesorji postajajo vse bolj pogosta sestavina dlančnikov. To smo že pred časom opazili pri dlančnikih Palm, kjer...

0 komentarjev