»

PocketPC 2003

Asus MyPal a620

vir: Hardware Analysis
Hardware Analysis - V ponedeljek bo Microsoft na tržišče uradno poslal svoj PocketPC 2003, ki bo zamenjal lanski PocketPC 2002. Na HardwareAnalysis so si predvčerajšnjim ogledali Asusov 400 MHz model MyPal a620 s 64 MB pomnilnika, na katerem že teče nov sistem. PocketPC 2003 se od predhodnik razlikuje predvsem po boljši podpori brezžičnim komunikacijam (WiFi) in novim standardom, kot so denimo XHTML, CSS, HTML 4.0, JavaScript 5.5, WAP 2.0, WTLS, IPv6 in drugi. Še cena: 330 evrov, 350 dolarjev oz. preračunano dobrih 70 slovenskih tisočakov. Test!

2 komentarja

Dellovi črnilci glukoze

Dell - O ameriškem Dellu zadnje čase res pišem le v smislu njihovega širjenja na nove trge in napovedi uresničevanja raznovrstnih načrtov (recimo recikliranje tiskalnikov in opreme).

Danes so pričeli s prodajo svojih lastnih (po obliki so prav nesramno podobnim nekim drugim) tiskalniških izdelkov. Serija obsega male vse-v-enem izdelke, laserske tiskalnike in izdelke, pripravljene na vklop v omrežje. V Sloveniji jih -- sodeč po napovedih za nove prenosnike -- lahko pričakujemo v roku kakšnih dveh mesecev, do takrat pa jih lahko občudujemo na Dellovi spletni strani.

3 komentarji

Dellove nove kištice

Slo-Tech - O Dellu poročamo nemalokrat: veljajo za eno najbolje poslujočih podjetij (rezultati v času recesije so bili za večino ostalih podjetij sanjski), svoj sortiment nenehno širijo (naj spomnim na pred nedavnim izdane dlančnike Axim), hkrati pa njihovi izdelki veljajo za ene najbolj ugodnih, kar dosegajo z minimiziranjem posrednikov med proizvajalcem in kupcem -- no, roko na srce, to za Slovenijo ne drži preveč.

Seriji Inspiron (2-, 4-, 8-) so tokrat dodali izdelke 1100, 5100 in 8500. Vsi se ponašajo s klasičnimi Dellovimi kvalitetami, torej predvsem dobrim zaslonom in tipkovnico, dasiravno tudi tehnikalije niso skromne. Novinci prinašajo tudi prenovljen design; ta se tako odmika od že zastarele (a vseeno lepe) temne 'kovčkaste' oblike k trenutno bolj moderni sivi rahlo zaobljeni škatli (spominja na Applove PowerBooke?). Klik!

V Slovenijo naj bi prvi primerki pricurljali predvidoma v roku kakšnega meseca.

1920 x 1200 pikic.

1 komentar

Prevetritev na trgu dlančnikov

The Register - Zadnje čase se mi dozdeva, da se v ospredje med podjetji pomika predvsem Dell. Če se spomnite, je eden od redkih, ki beleži tako povečanje prodaje kot dobička, pa še kaj bi se našlo.

Toda veliko ni nikoli dovolj, so rekli vodilni možje pri Dellu, in se odločili, da začnejo s proizvodnjo dlančnikov. To samo po sebi ni tako nenavadno, večji vpliv naj bi to povzročilo na trgu. Kot napoveduje tržna hiša Gartner Dataquest, naj bi Dellov vstop prisilil druge proizvajalce v nižanje cen, prav tako pa naj bi pomen odločilni korak na poti do t.i. Pocket PC-jev.

Članek je tudi krajši statistični povzetek trga dlančnikov. Če vas zanima ... Klik!

0 komentarjev

Dell spet prvi

The inquirer - Zadnje čase postaja jasno, da se v krogih velikih prodaj vrtita bolj ali manj dve podjetji, združeni HP-Compaq in Dell.

Slednji je bil pred združitvijo glede na prodajo na prvem mestu, medtem ko se je po združitvi poznal vpliv povečanega trga, ki ga je pridobil HP. Kljub temu pri Dellu niso spali, in so, kot smo poročali tudi na Slo-techu, racionalizirali prodajo brez odpuščanja. Trud se je izplačal, poročajo na Inquirerju, saj se je Dell spet povzpel na prvo mesto po prodaji. Glede na to, da tudi beleži dobičke, kaže, da recesija le ni tako neobvladljiva.

0 komentarjev

Dell se vrača v črno

The inquirer - Kljub temu, da vsi informacijski tehnologiji napoveduje izgube in recesijo, še obstajajo podjetja, ki temu kljubujejo.

Tako sem danes na Inquirerju našel podatek, da naj bi Dell v tretjem kvartalu imel za 9,1 milijarde ameriških dolarjev prometa, kar je 200 milijonov več, kot so napovedoval analitiki. To še niti ni tako pomemben podatek, bolj je zanimivo to, da jim je uspelo zmanjšati stroške poslovanja za celo milijardo US$, in to brez odpuščanja. Celotna prodaja je od Q2 zrasla kar za 22%. Razliko je prinesla racionalizacija poslovanja in lastna mreža prodaje.

V primerjavi s HP-jem (ki mimogrede planira velika odpuščanja), ki je zelo odvisen od posrednikov, lahko Dell svojo dejavnost izvaja bolj svobodno. Temna plat vsega pa je, da nameravajo del proizvodnje seliti na Daljni vzhod. Še en made in China, očitno...

Podrobnejši opis pa najdete tukaj. Za razliko od prve objave ima ta zgolj več številk.

0 komentarjev

Dell v črnem

Newsfactor - Dellovi črni prenosniki so mi kul, a ne bomo o njih govorili [:)]. Ker se mi ne da tipkariti, bo tole bolj na kratko: prihodki so znašali $8.46 MRD (11 % več kot v prejšnjem obdobju), pričakovali so sicer vsega $100 MIO več. Čisti dobiček tako znaša $501 MIO v primerjavi z izgubo $101 MIO v prejšnjem obdobju, Klik!

4 komentarji

Slabe napovedi za Windowse XP Professional

Gambit - Kot vidim, je zadnje čase pravo pomanjkanje novic (je razlog poinfosovska utrujenost?), zato bom malo vskočil.
Kljub vsemu trudu, ki ga je v oglaševanje Windowsov XP vložil Microsoft, se vsaj profesionalni različici ne obeta prav rožnata prihodnost. Tako Gartner Dataquest napoveduje, da bo do konca leta profesionalna različica XP nameščena na samo 16% poslovnih računalnikov. Levji delež (41%) bodo še vedno navzemali Windowsi 2000. Malo boljša slika je pri Home ediciji, kjer zaradi novosti od serije Win9x/Me napovedujejo večji odstotek. Sicer bi bilo pa zanimivo videti še sliko druge plati izven statistike.

4 komentarji

Obletnica Pocket PC-ja

več strani - Še malo Microsofta od Mitje.
Korporacija Microsoft je na vsakoletni prireditvi Local Media Day predstavila in proslavila prvo obletnico obstoja svojega izdelka Microsoft Pocket PC. Dogodek je običajno priložnost za medije iz Seattla, da izvejo kaj več o Microsoftovi strategiji ter načrtih za prihodnost, tokrat pa je Microsoft izkoristil to priložnost za obeležitev prve obletnice ene najbolj prodornih naprav na trgu dlančnikov. "V preteklem letu smo bili priča velikim spremembam, izvedenim glede na pričakovanja uporabnikov dlančnikov, ki potrjujejo pravilnost Microsoftovih domnev, da ljudje od svojega dlančnika pričakujejo več kot le upravljanje z osebnimi informacijami," je povedal Juha Christensen, podpredsednik Microsoftovega oddelka Mobility Group. "Medtem, ko industrija dlančnikov sedi in čaka na prodajne uspehe, je pravzaprav Microsoft tisti, ki s tehnološkimi inovacijami in enakomerno rastjo prodaje dokazuje svoje vodstvo na trgu."

V preteklem letu je Pocket PC software...

0 komentarjev