»

Nagrada za pisca virusa za Mac OS X

Slashdot - Skupina izkušenih poznavalcev in razvijalcev sistema Mac OS je ponudila 25 tisoč ameriških dolarjev nagrade prvi osebi, ki bo z virusom uspešno okužila dva računalnika z Mac OS X in izključno Applovo programsko opremo, priključena na internet. Če bo pisec uslužbenec podjetja Symantec, bo dobil dvojno plačilo, saj so iz podjetja nedavno sporočili, da za Mac OS X ni virusov, ker je veliko manjša tarča kot Windows.

Vendar počasi. Natečaj je bil preklican. Vas zanima zakaj?

43 komentarjev

Seagate pravi: We Turn On Ideas

X-Bit Labs - Računalniško podjetje Seagate, eden vodilnih proizvajalcev trdih diskov, je danes predstavilo svoj nov slogan ter grafično podobo. Njihov logo bo tako zelene barve, njihov nov uradni slogan pa se glasi: We Turn On Ideas. Nova oznaka se bo pojavljala na vseh izdelkih in reklamnem materialu, so še zapisali v uradni izjavi za javnost. Klik!

2 komentarja

Power Your Life

Tweak Town - Če se spomnite, je tajvansko podjetje Epox pred časom razpisalo natečaj za nov oglasni slogan. Natečaj se je pred kratkim končal, zmagal pa je Aran Johnson iz Velike Britanije, ki si je s svojim Power Your Life prislužil tudi tisoč dolarjev nagrade. Epox še poroča, da bodo omenjeni reklamni slog uporabljali na vsem reklamnem materialu, kot tudi na končnih izdelkih. Klik!

2 komentarja

Kampanja za cenejše računalniške igre

več strani - S sloganom "Videoigre so oderuške" so britanski igričarji sprožili kampanjo za znižanje cen računalniških iger za 50 odstotkov. Cene se tudi v Veliki Britaniji gibljejo preračunano okoli 15000 tolarjev. Z akcijo želijo pridobiti (vse) igričarske strani, ki bi v podporo objavile reklamno pasico (banner) ali apelirale na svoje bralce. In sredstvo, s katerim skušajo doseči cilj?

MED 1. IN 8. DECEMBROM 2002 NE KUPUJTE RAČUNALNIŠKIH IGER!

Na uradni strani najdete še veliko zanimivih informacij, med drugim odzive igričarske industrije (nekateri grozijo s tožbami, drugi se strinjajo da bi nižje cene koristile vsem) ter povezavo do peticije za znižanje cen računalniških iger.

Sam z bojkotom ne bom imel težav, saj je 10 do 15 tisočakov za računalniško igro ali samo dodatek/nadaljevenje odločno preveč že v Veliki Britaniji, kaj šele v naši materi Kokoški......

4 komentarji

Natečaj Dremel

Dremel - Dremel - mini "multi-uporabno-in-opravilno" orodje je skoraj nuja za vsakega domačega moderja in modelarja. Ker se pri Dremlu tega zelo dobro zavedajo, da mi - modifikatorji - njihovo orodje uporabljamo zelo veliko, so se odločili za natečaj.

Vse kar morate storiti, je to, da jim na e-mail pošljete slike vaše mojstrovine ter vaše podatke in če imate dovolj lepo zmodificirano in preurejeno škatlo, boste morda celo dobili katero od nagrad. Prva nagrada je za kar $350 Dremlovih pripomočkov in vrtalnikov, tako da navalite!

0 komentarjev

Video natečaj

Slo-Tech - 3delavnica.com in oddaja Resnična resničnost (TV Slovenija) sta skupaj razpisali natečaj video montaže. Video material je pripravila TV, posnet na modni reviji v K4, naloga natečaja pa je narediti najboljšo domačo montažo tega. Video material je pretvojren v digitalni zapis in dostopen preko spleta ali na CDjih. Več o tem tule.

2 komentarja

Potrojitev širokopasovnega dostopa

The Register - Sicer se to na žalost ne bo zgodilo pri nas (ne bi imel nič proti), ampak samo v Veliki Britaniji.
Kot so napovedali pri Jupiter MMXI, se Angliji in Italiji obeta v letu 2002 največji porast gospodinjstev s širokopasovnim dostopom, medtem ko naj bi Belgija in Švedska (ne presenetljivo), ostali državi z največjim procentom teh srečnežev.
Tako pričakujejo vsaj 600.000 gospodinjstev leta 2002 in do 1,2 milijona konec leta 2003, kar se tiče Velike Britanije.
Ko bi se pri nas Telekom spustil na realne cene (in opustil ISDN kot pogoj), bi lahko pisal celo iz izkušenj. Ampak temu na žalost še ni tako.
Če še koga zanima več, lahko izve to tukaj.

7 komentarjev

Protiteroristicni zakon tudi proti hekerjem

MSNBC - V Veliki Britaniji so sprejeli nov zakon, po katerem bodo računalniški hekerji lahko klasificirani kot teroristi in kot taki lahko tudi primerno kaznovani. Ta zakon (The Antiterorism Act 2000) razširja definicijo terorizma tudi na cyberterorizem, saj definira terorizem tudi vsako vrsto dejanj, ki resno vplivajo na delovanje elektronskih sistemov.
Vlada Velike Britanije je razširila definicijo terorizma predvsem zato, ker je zaskrbljena, saj militantne grupe vedno pogosteje uporabljajo kot vrsto akcije računalniško hekanje. Torej, če mene vprašate, skrajni čas za tak zakon.

Po drugi strani pa, ironično, je pricurljala druga novica: kot verjetno veste, je v zadnjem času bil aktualen e-mail virus Anna Kournikova. Njegov stvaritelj je bil odkrit ravno pred nekaj dnevi, sedaj pa je še nek župan iz Nizozemske izjavil, da bi ga rad zaposlil.
Mislim too much... Nagrada za to, da je avtor tega virusa povzročil totalen kaos. Krneki.

Več o tem pa tukaj....

17 komentarjev