»

Radeona 9000 ter 9700 Pro

Tweak Town - Da, Radeoni še niso pozabljeni, saj se testi in članki kar vrstijo. No, tokrat si zasluge za test lastijo na TweakTown. Ogledali so si obe, močnejšo MAYA 9700 Pro ter slabotnejšo MAYA 9000 inačico. Obe kartici sta prispeli iz proizvodnih linij podjetja Gigabyte. Gre za trenutno dve izmed najbolj poznanih grafičnih kartic, zato so vam večini specifikacije že znane. Pri testiranju niso ugotovili nič novega, temveč le to, kar so tudi na ostalih testih. Dejstvo, da je 9700 Pro izvedenka odlična, vendar tudi slabotnejša MAYA 9000 ni bila zapostavljena, saj so ji za tako ceno, dali kar dobre ocene. Klik!

2 komentarja

Penitum4 z dvokanalnim DDR

Tweak Town - Da, časi dvokanalnega DDR pomnilnika niso več tako zelo oddaljeni. Prav nasprotno. Dvokanalni DDR trka na vrata. Dobesedno. Danes so si namreč na TweakTown ogledali kako se obnese Penitum4 s to vrsto pomnilnika. Uporabili so novo Intelovo čipovje, kodno poimenovano Granite Bay, uradno pa E7205. Tokrat so ga posadili na Gigabytovo 8INXP osnovno ploščo. In kaj so ugotovili? Na papirju izgleda dvokanalni DDR fantastično, zagotovo pa lahko rečemo, da je z RDRAMom resnično konec. Slava mu!

6 komentarjev

Kaj kupiti by AnandTech

AnandTech - AnandTechovci so nas ponovno razveselili z novim člankom, ki se ukvarja s problematiko kupovanja novih računalniških komponent, saj vsi želimo dobiti za svoj denar največ in še več. Tokrat so se osredotočili na matične plošče oz. čipovja ter pomnilnike (kako prikladno, kajne [:P]) in njihove cene preračunali po dolgem in počez. Če se torej ne morete odločiti, kam bi z odvečnim denarjem (kar pa ne verjamem [:D]), klik!

Vprašanje je sicer, koliko te cene ter priporočila veljajo za našo ljubo Kokoško, a vendarle, informiranje ne škodi, kajne ...

1 komentar

Kaj kupiti?

Tweak Town - Vsem, ki te dni kupujete nov računalnik ali pa to nameravate ter želite dobiti za svoj denar največ, je namenjen tale članek na TweakTownu. Ogledali so si namreč, kaj se trenutno prodaja na računalniški sceni ter kaj se najbolj splača kupiti. Ločeno si so ogledali kaj je špica pri P4 ter Athlon sistemih, tako da tu ne boste našli svete vojne med AMD ter Intel klanoma. Zanimivo branje, klik!

1 komentar

Navijanje AMD procesorjev

Tweak Town - Ker se v zadnjem času v forumu pojavlja spet vse več vprašanj v zvezi z navijanjem, odklepanjem ter drugačno predelavo Athlonov, vas lahko razveselim s temle člankom.

Na TweakTown so vzeli čas in lepo napisali osnove navijanja AMDjevih procesorjev, začenši pri terminologiji navijalcev, optimalnih nastavitvah BIOS, odklepanju ... Članek obsega enajst strani in vam bo zagotovo v veliko pomoč. Hitro brat!

1 komentar