» »

Penitum4 z dvokanalnim DDR

Penitum4 z dvokanalnim DDR

Tweak Town - Da, časi dvokanalnega DDR pomnilnika niso več tako zelo oddaljeni. Prav nasprotno. Dvokanalni DDR trka na vrata. Dobesedno. Danes so si namreč na TweakTown ogledali kako se obnese Penitum4 s to vrsto pomnilnika. Uporabili so novo Intelovo čipovje, kodno poimenovano Granite Bay, uradno pa E7205. Tokrat so ga posadili na Gigabytovo 8INXP osnovno ploščo. In kaj so ugotovili? Na papirju izgleda dvokanalni DDR fantastično, zagotovo pa lahko rečemo, da je z RDRAMom resnično konec. Slava mu!

6 komentarjev

TheJack ::

Mislim, takle 'test' bi lahko tudi jaz napisal. Čipseta fantje od blizu še videli niso, članek so napisali na podlagi dokumentacije Gigabytove plate. [:\] In povedali niso absolutno nič novega.

BaRtMaN ::

Res test ni preveč izčrpen - le 4 strani.:|

borchi ::

ja, res je. ampak men je še dodatno potrdil, da se trenutno ne splača kupit nobene plate. tako na amd platformi kot na pentium. vsaj če kupuješ plato za vsaj 2 leti. kt400 - počakat rajš na kt400a. nforce2 - hmmm, še vedno precej nestandardno čipovje, linux - verjetno problemi, če je sodit po prejšnjem nforce-u. pentium 4 platforma pridejo v poštev intelova čipovja, ki majo podporo za hyper-threading (vendar pa zdajšnja nimajo agp 8x), granite-bay pa še ni zunej. sis, via - ni (še???) podpore za h-t.
l'jga

Reycis ::

Ja tole je zelo zanimiva zadeva. Edino napako, ki jo ima je ta, da stvar se ni dobavljiva v Sloveniji. Rad bi pokomentiral se to kar pravi Borchi. Racunalnika se ponavad ne kupuje za 2 leti naprej. Trenutno dobavljive plosce so zelo kvalitetne in poceni. Teh tehnologij o katerih ti govoris se lep cas ne bo v Slovniji in tudi ko bo bo v zacetku zelo drago. Pomoje se bolj splaca veckrat po manjsi upgrade kot pa enkrat totalni upgrade. Cena je na koncu ista.

McNato ::

Cena te plošče bo pri nas dobrih 70.000 SIT. Predrago za moj okus. Bom ostal raje na 845PE. Čeprav bo kmalu zastarel, ker bo sredi naslednjega leta Intel predstavil P4 z 800MHz busom.

govno ::

pjebi, ka pa če bo dvokanalni rdram?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova Intelova čipovja

Oddelek: Novice / Matične plošče
91902 (1902) kuglvinkl
»

P4

Oddelek: Kaj kupiti
471665 (1247) OwcA
»

nForceII vrača udarec

Oddelek: Novice / Pomnilnik
182711 (2711) Tic
»

Dvokanalni DDR je tu!

Oddelek: Novice / Pomnilnik
72234 (2234) Luka Percic

Več podobnih tem