»

Kaj bo prineslo leto 2009: AMD

ComputerBase - Včeraj smo poročali o znižanju cen AMD-jev, danes pa si poglejmo, kaj točno nam AMD pripravlja za prvo polovico prihodnjega leta. Zares bo šlo 8. januarja, ko se v Las Vegasu začne Consumer Electronic Show, kjer bo AMD predstavil težko pričakovane nove 0,045-mikronske procesorje Deneb za namizne računalnike. Žal bodo primerni za staro ležišče Socket AM2+, ki podpira le pomnilnik DDR2, tako da bodo nekoliko omejeni. Pravo stvar pričakujemo februarja, ko bodo izšli procesorji za podnožje Socket AM3 s podporo za hitrejši DD3-pomnilnik. Nekaj mesecev kasneje, predvidoma aprila, pa lahko pričakujemo še šibkejše in cenejše dvo-, tro- in štirijedrne Athlone za AM3-podnožje. Vse skupaj si lahko ogledate v priloženi tabeli, ki so jo pripravili...

21 komentarjev

Tišina na SilentPCReview

Silent PC Review - Na Silent PC Review so spisali članek, kjer vam priporočajo komponente računalnika, ki bodo povzročale najmanj hrupa. Svojo zgodbo so nadaljevali od najtišjih ventilatorjev, hladilnikov, trdih diskov, napajalnikov in matičnih plošč, do najnovejšega članka o priporočljivih ohišjih. Če vas grozno bolijo ušesa si članek le preberite, a ne vem, če boste imeli srečo in kakega od ohišij dobili tudi v Sloveniji.

2 komentarja

Napajalniki na kupu

AnandTech -

Na AnandTech so spisali zanimiv članek oz. test, kjer so testirali napajlnike. Napajalniki so mnogokrat po krivici zapostavljene komponente, čeprav igrajo ključno vlogo pri stabilnosti celotnega sistema. Dvesto wattni napajalniki so tako že preživeta stvar in tudi na tem testu so se ukvarjali predvsem z zmogljivejšimi zverinami. Da se ob vnovičnem nakupu ne boste spraševali katerega kupiti, vam priporočam, da si test preberete.

0 komentarjev

Vantec Nexus Multi-function Panel

Tweak Town - Na TweakTown so bili ponovno pridni, saj so nas zopet razveselili z novim testom. Tokrat so si ogledali napravico, namenjeno prav takšnim ljudem, kot smo Slo-Techovci. [;)] Vantec Nexus Multi-function Panel, kot se naprava imenuje s polnim imenom, se namreč lepo namesti v režo za 5.25 pogone ter nam omogoči lagodnejši dostop do USB ter IEEE1394 priključkov brez sklanjanja pod mizo. Pogoj je seveda, da imate omenjene tehnologije implementirane tudi na plošči; no, za povrhu pa zna zadevščina nadzorovati še vrtenje ventilatorjev. Uporabno, ni kaj. Klik!

2 komentarja

Še več matičnih plošč

več strani - Po pojavi novih Intelovih čipovij, novi testi na internetu kar dežujejo, tako da vam sedaj v skrčeni obliki predstavljam nekaj novih testov, ki jih je moč zaslediti na internetu.

  • Na TweakTown so si ogledali čipovje i845GE na splošno, kot refenco pa so uporabili Intelovo referenčno ploščo, klik!
  • Na T-Break so si ogledali Asusovo umetnijo P4GE-V, osnovano prav tako na i845GE čipovju, klik!
  • Na Hardware Zone pa so si prav tako ogledali Intelovo osnovno ploščo, D845GEBV2 imenovano, na i845GE čipovju, klik!


  • Da pa ne boste privrženci AMDja jezni, še test MSIjeve KT3 Ultra 2, ki so ga pripravili na Riva3D.

    0 komentarjev

    Grd izgled

    Jaz - Glede na to, da se ni nihče razpisal v moji temi na forumu, sklepam, da vam sedaj stvar dela. Če komu ne dela naj se javi (vsi z izjavam tipa... mi ni delal ampak mi dela boste kaznovani - res bi rad videl a sem zrihtal al nisem)

    6 komentarjev