»

MyDoom izbral Slovenijo

Slo-Tech - Črv MyDoom oz. njegova prvotna izvedenka, MyDoom.A, naj bi danes sprožil serijo napadov na strežnike podjetja SCO. Že pred tem si je priboril laskavi naziv najhitreje prodirajočega virusa, kar so potrdile tudi številne izjave obiskovalcev Slo-Techa. Po statistiki znanega izdelovalca protivirusne zaščite sodeč, se je MyDoom.A najbolj razširil prav v deželi na sončni strani Alp, ki je v času pisanja novice posrkala več kot 5 odstotkov vseh okužb.

27 komentarjev

"Gospod Iračan! Govorite angleško?"

CNN.com - Vse kaže, da je ameriški napad na Irak neizbežen. Kot tujci v deželi se bodo američani morali soočiti z veliko težavami, med drugim bo taka težava tudi tuji jezik. No, v ZDA za svoje vojake ponavadi zgledno poskrbijo. V primeru napada na Irak jih bodo oskrbeli z govorečimi prevajalnimi napravicami, ki bodo karseda hitro prevajale njihove besede. "Kolega Sadam, kje imate skladišče kemičnega orožja?"

Več o napravici si preberite tule.

13 komentarjev

ATIjev CEO govori o "novi eri"

The inquirer - Na strani The Inquirer so se prejšnji teden srečali z vodilnim možem ATIja in zvedeli kar nekaj zanimivosti. K.Y. Ho je rekel, da kanijo v prihodnosti na drugačen način predstavljati nove izdelke. Ponavadi podjetja predstavijo čip, mesece pred začetkom dejanske prodaje. ATI namerava ubrati drugačno taktiko. Po besedah generalnega direktorja bomo pri ATIju uzrli izdelke na policah vzporedno z uradno predstavitvijo novih čipov. Celoten članek si preberite tule.

2 komentarja

Razbita koda za Windows XP

The Register - Na The Register poročajo, da je skupini hekerjev uspelo razbiti Microsoftovo slavno kodo za aktivacijo operacijskega sistema preko interneta. Res je, da so obstajale druge možnosti za nelegalno namestitev programa (kot je preprosto deaktiviran modul za registracijo po internetu), a vseeno je ta program velika grožnja Microsoftu. Program naj bi v eni noči na povprečnem računalu ustvaril 25 kod, katere naj bi Microsoftov strežnik sprejel za avtentične. Bo kmalu sledil nov "Security Update" :D? Celotno zgodbo si preberite tule.

6 komentarjev

Prijateljsko opozorilo

Slo-Tech - Kot vidite, se je pred okoli pol ure začel ameriški napad na Afganistan. Te novice ne pišem za to, da bi razpravljal o zadevi ter dosojal prav katerikoli od držav. Vse, kar vam, bralcem Slo-Techa, polagam na dušo, je: Če boste šli pisati komentarje v Forum, izvolite, vsak nerasističen, nenacionalisičen, neksenofobičen ter utemeljen komentar je dobrodošel. Vsi, ki se boste posluževali pljuvanja, ste opozorjeni že vnaprej: Sankcije bodo sledile. Hvala.

15 komentarjev

Šepetati konjem

Slo-Tech - Kot vidite, odkar imamo v ekipi DrSergioDJa, recenzije kar prihajajo in prihajajo. In prav je tako! Tokrat se je lotil opisati malo starejši film The Horse Whisperer, slovensko Šepetati konjem. Kako se je naš športnik lotil tega skoraj 3 ure dolgega romantičnega filma, polnega dramatičnih preobratov, si preberite tule. Pa prijetno branje.

7 komentarjev