»

Sadamove igračke...

The Register - Huh, Sadam se je očitno naveličal tistih 4.000 PS2- jev. Najbrž nekako 'ni mogel' narediti orenk superračunalnika iz njih , zato se je odločil, da bo raje kradel 'zaresne' komponente - iz Edinburga na Škotskem je namreč izginilo že za okoli en milijon funtov računalniške opreme. Kaj bo naredil Sadam z njo, ko jo bo dobil (s posredništvom držav tretjega sveta, seve), še ni znano. Quake anyone ?

4 komentarji

GOrb za Slot1 Celerone

Extreme Overclocking - Thermaltake je nekako kar pozabil na vse lastnike Slot1 Celeronov in ni izdal ustreznega Golden Orba za njih. Zato se je pač bilo potrebno znajti in zmodificirati obstoječe Golden Orbe. Sodeč po našem Forumu je veična osebkov modificirala SlotA verzijo, na tej strani pa si lahko ogledate zares dobro konverzijo Slot1 GOrba. Tipček se je res potrudil, zadevo temeljito pobrusil in naredil svoj preprost, ampak učinkovit montirni sistem. Ne dvomim, da bo projekt inspiriral tudi koga izmed vas!

2 komentarja

Kompatibilnost SocketA plošč z Morganom in Palominom

X-Bit Labs - AMD ni znan po tem, da skrbi za svoje uporabnike. Dočim ste z Intelovo ploščo večinoma lahko zdržali kar nekaj časa vsi vemo, kako je z AMDjem. Prvo jim niso bile všeč KX133 plošče in so jih ob prihodu SlotA Thunderbirdov zamenjali za KT133 čipovje (ki je v bistvu enako...), sedaj pa je spet potrebna zamenjava SocketA plošč, saj KT133 čipovjene podpira 266MHz FSBja. Zato se seveda postavlja vprašanje, ali bodo današnj plošče spet potrebno menjati maja/junija, ko bodo na voljo novi Palomino in Morgan procesorji. Na to je zaenkrat še težko odgovoriti, toda AMDjaši zatrjujejo, da bodo vse plošče z "ustreznimi voltažnimi regulatorji" ustrezale. Upajmo, da je to res!

4 komentarji

VapoChill @ Tom's Hardware

Tom's Hardware - Tom's Hardware je drugi na svetu s testom novega VapoChilla. Eden izmed utemeljiteljev overclockanja (ravno Tom je odkril B21 pin na Slot1 Celeronih, Athlonove GoldFingerje, Thunderbirdove/Duronove L1 kontakte...) se je zadeve pošteno lotil in napravico preizkusil s pravo paleto procesorjev. Tako so Celerona2 spravili na 1.15GHz, Pentiuma3 na 1.15GHz, Durona na 1.066Ghz, TBirda na 1.485GHz in Pentiuma 4 na 1.9GHz. Vsekakor zavidljivi rezultati, še posebej dobro so se izkazali TBird procesorji. Celoten test si lahko ogledate tukaj....

0 komentarjev

Čiščenje Golden Orba

OC Workbench - Golden (in vsi drugi Orbi) se po daljši uporabi zna precej umazati. Med hladilne reže in pod ventilatorjem se namreč nabere precej prahu, ki lahko zmanjšuje učinek hlajenja (morali bi videti moj The Arctic Circle po enoletni uporabi [8-O]). Zato se se pri OC Workbench potrudili in sestavili članek z napotki o čiščenju Golden Orbov. Postopek je v bistvu zelo preprost, saj morate le odvijačiti ventilator in spihati prah, toda ne dvomi, da je med vami kakšen antitalent, ki tega ne bi zmogel sam (pa brez zamere [>:D]), tako da si članek le oglejte...

0 komentarjev

Super Golden Orb

3D Chipset - Heh, verjetno ste že vsi mislili, daje Thermaltake popolnoma pozabil in Intelove procesorje, saj sta zadnja dva produkta ( Chrome in Super Orb ) bila namenjena SocketA procom. No, temu ni tako, saj so najavili novega člana Super Orb družine, Super Golden Orba. V bistvu gre za popolnoma enak hladilnik, kot je originalen Super Orb, le da je zlate barve in da ima enak pritrditveni mehanizem kot Golden Orb. Torej gre za Super Orba, namenjenega Intelovim FC-PGA procesorjem.

3 komentarji