»

Bo Kinect zaznaval prste?

Neizkoriščen potencial

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Microsoft je ob predstavitvi Kinecta povedal, da infrardeča kamera, ki skrbi za zajem slike igralca in s tem zaznavo premikov, sliko zajema pri ločljivosti 320 x 240 pik. Ta je žal premajhna, da bi Kinect lahko med seboj ločil prste na rokah, a je jasno dovolj za razpoznavanje kretenj s celotnimi rokami in nogami. Z začetkom ustvarjanja gonilnikov in nadaljno uporabo Kinecta v druge namene so mnogi odkrili, da ima Kinect pravzaprav IR senzor z ločljivostjo 640 x 480 pik, kar je omogočeno tudi v gonilnikih na namiznih računalnikih, ne pa na Xboxu.

Razlog za omejitev naj bi se skrival v pasovni širini priključka USB, ki ga poleg Kinecta uporabljajo še druge naprave, npr. USB ključki. V primeru uporabe polne ločljivosti bi Kinect popolnoma zasedel pasovno širino USB-ja,...

10 komentarjev

Seitzovih 160Mpix

Slashdot - Seitz, švicarski izdelovalec fotografskih aparatov, je predstavil prvi digitalni fotoaparat z ločljivostjo 160 megapikslov - Seitz 6x17 Digital.



Tako visoka ločljivost omogoča izdelavo fotografij v velikosti 179,92 x 63,5 cm. Ker nestisnjena panoramska fotografija take ločljivosti zavzame neverjetnih 950MB prostora, ima za prenos fotografij vgrajen gigabitni ethernet vmesnik.

Fotoaparat se ponaša tudi z drugimi tehnološkimi odlikami: 48 bitno barvno globino, ISO/ASA razponom od 500 do 20.000, LCD zaslonom ločljivosti 640 x 480 točk, zelo zmogljivim procesorjem za obdelavo slik, nizkim šumom, modularno zasnovo, itd.

Običajne smrtnike zna od nakupa odvrniti velikost fotoaparata, kot tudi sama cena, saj se giblje med 26.900 in 28.900 evri, kar v slovenskih...

39 komentarjev

100 Mbit iz vtičnice

Extremetech - Imeti 100 Mbitno povezavo je lepo. Problem je samo, da ni ravno na voljo navadnim smrtnikom, vsaj doma ne. Vendar pa kaže, da mogoče ni več tako daleč dan, ko bomo imeli to možnost vsi. Če bomo seveda imeli priključek za elektriko.

Vsaj tako pravijo na Extreme Techu, kjer so objavili povzetek intervjuja s predstavniki družbe HomePlug Powerline Alliance. Slednji pravijo, da imajo trenutno v razvijanju sistem, ki bo omogočal takšne prenose po električnem omrežju v roku dveh let. Na vprašanje, ali to ni nekako preveč optimistično, so dobili odgovor, da je tudi razvoj 10 Mbit omrežja trajal toliko časa, in da pretirane razlike v tehnologiji niti ni.

Omrežje, ki je sicer vabljivo, namenjeno tudi digitalni televiziji, pa ima visoke vstopne stroške, ki segajo v nekaj tisoč zelencev. Ste še vedno navdušeni?

Kot kaže, bo k meni 100 Mbit/s priletelo še vedno le na krilih Metulja......

6 komentarjev

Tiskajte brezžično

ZDNet - Predstavljajte si situacijo. Pridete v službo in na dlančniku imate obsežne dokumente. Nobenega prostega računalnika, vam pa se mudi. Ni ravno prijetno ...

Dileme, ki se loteva čedalje večjega števila uporabnikov, so se lotili pri HP-ju. Razvijajo programsko opremo za tiskalnike, ki bo omogočala, da boste tiskali brezžično s pomočjo svojega dlančnika. Opremo, ki naj bi jo predstavili danes, naj bi uporabljala predvsem podjetja in pa višje opremljeni (konferenčni) hoteli. Test, ki so ga izvedli v eni od ameriških bolnišnic, je pokazal, da sicer niso vsi pripravljeni na novo obliko dela, vendar se je čudovito obnesel na Japonskem.

Več na ZDNet-u.

0 komentarjev

Brezžična prihodnost

Remote Central - Ta izjemna napravica z imenom Philips iPronto TSi6400 je domača kontrolna plošča. Z njo lahko upravljamo praktično skoraj vse elektronske naprave. Omogoča nam nadzor nad celotnim elektronskim sistemom, kot tudi dostop na internet, vmes pa lahko opravimo še celo telefonski klic. Prižigamo lahko glasben stolp, upravljamo televizijo, zraven pa skočimo na internet, pogledamo v elektronski nabiralnik, in vse to brezžično. Ima 16-bitni barvni popolnoma raven ekran z ločljivostjo 640x480 točk. Poganja ga Intelov X-Scale procesor s 64 megabajti spomina. Poleg vsega naštetega ima ta Philips še mnogo dobrot, ki si jih lahko podrobno pogledate na tem naslovu.



Bodoča prihodnost?

1 komentar

Internet slovar

PinkPonk - Slovarjev že tako ali tako na internetu ni ravno v izboilju, kaj šele slovenskih. No, če skočite na stran PinkPonk, boste lahko uporabljali slovar ki vam prevaja iz slovenščine v različne evropske jezike in ker se počasi bliža čas šole, naj povem, da je s slovarjem moč tudi rahlo "goljufati" [:D]. Mobilni operater Mobitel namreč ponuja prevajanje tudi preko SMS sporočil. Sicer vas bo takšno "pomagalo" nekaj stalo, pa vendar bolje 200 sit, kot pa cvek, a ne [;)]? Koliko je pa zadeva vredna denarja in truda pa le preverite sami, heh.

2 komentarja

Pohitritev v Win2k brez kolobocij

HardOCP - Že nekaj časa nazaj ste lahko prebrali razne metode za nastavljanje višje prioritete programov pri zagonu pod Win2k operacijskim sistemom. Nekateri uporabniki prisegajo, da tako vse skupaj teče precej bolj zanesljivo in hitreje, drugi pa spet, da razlike ne opazijo. Kakorkoli že, obstaja tudi preprost način doseganja tega cilja, ki ga lahko opravite v parih korakih pri ustvarjanju bližnjice do programa. Natančen postopek najdete tukaj. Pa veliko užitkov ob pridobljeni hitrosti .

0 komentarjev