»

ABIT Siluro GF4 Ti4200-8X OTES

Extreme Overclocking -

Na Extreme Overclocking so se ponovno zganili in spisali nov test. No, tokrat so testirali Abitovo grafično kartico iz družine Siluro, ki se imenuje ABIT Siluro GF4 Ti4200-8X OTES. Kot je moč razbrati, kartica podpira AGP 8x ter uporablja OTES sistem, ki ga najverjetneje vsi poznate

S kartico so bili zelo zadovoljnji, edino kar so ji zamerili, je glasen ventilator in dejstvo, da tehnologija OTES zasede eno prosto PCI režo, kar pa pri današnji integraciji ne bi smel biti problem. Če vas zanima, kako se je kartica obnesla v testnih programih, brž sem.

1 komentar

Abit hladi z OTES

X-Bit Labs - O tem smo sicer na Slo-Techu že poročali, a vendar lahko ponovimo zadevo z drugega zornega kota, kajne. Na X-Bit Labs so si namreč danes ogledali ne tako novo Abitovo pogruntavščino, ki sliši na ime OTES ali daljše Outside Thermal Exhaust System. Tokrat so si ogledali Abitovo GeForce 4 Ti4200 izvedenko z hlajenjem OTES ter jo navili do konca in preizkusili kako se obnese še z navadnim hladilnikom. Klik!

2 komentarja

Ahanix dboX

Tweak Town - Kljub temu da ohišja ne pripomorejo k hitrosti sistemov (vsaj nenavitih), pa vsi vemo, da je ohišje najpomembnejši del računalnika, če le izgleda lepo. V kolikor ste v dilemi katero ohišje kupiti, poglejte sem. Na TweakTown so si namreč ogledali srebrno ohišje, ki nosi ime Ahanix dboX, karkoli naj bi že to pomenilo. Dodelili so mu sorazmerno visoko oceno 9.5 (od 10), kar pomeni da gre za kar solidno zadevo.

Od zadaj :P

5 komentarjev

Abitov GeForce 4

Tweak Town - Torej, našemu master bwani luniju se je očitno zmešalo. Dal mi je pooblastilo, da pišem na Slo-Techu novice. Khm, be afraid, be very afraid... je nekoč zapisala TinkaPinka. Zgodovina se ponavlja, le imena so drugačna. Bojte se.[>:D].

Na TweakTown so si ogledali Abitovega GeForca 4 Ti4200, ki se ponaša z zanimivo lastnostjo - O.T.E.S (Outside Thermal Exhaust System), ki naj bi pomagala k boljšemu hlajenju ter, jasno, navijanju kartice. Klik!

3 komentarji

Odvajanje vročega zraka izven ohišja

Slo-Tech - Zakaj bi ventilatorji samo pihali na procesor in s tem ohranjali vroči zrak v ohišju, če pa lahko to spremenimo tako, da se vroči zrak odvaja iz ohišja. Ta ideja je plod domišljije pri Abit-u in teorijo so uporabili tudi v praksi in sicer na grafični kartici.Sistem OTES, kar pomeni "Outside Thermal Exhaust System" ali približno prevedeno "zunanje termalno izpušni sistem". Slabost tega sistema je le ta, da kartica s tem naveskom zasede dve razširitveni mesti (AGP in PCI).
Če že izgleda "cool", upam da tudi dobro služi namenu. Klik!

2 komentarja

Vodno hlajen GeForce 4

Deviant PC - Na tem naslovu si lahko ogledate tretji del članka o izdelavi vodno hlajenega GeForca 4, prvi del se nahaja tukaj, drugi del pa tukaj.

Moram rečt, da zadeva izgleda sapo jemajoče [8-O]. Fantje so se resnično potrudili in naredili nekaj, kar definitivno izzove razne 'aaah' in 'oooh', pa tudi marsikak zelen pogled[>:D]. Mah, kaj bi govoril - oglejte si članek in se prepričajte sami.

4 komentarji

Primerjava GeForce 4 Ti4200 kartic

AnandTech - Anandtech se je spravil na testiranje GeForce 4 Ti4200 kartic, vendar pa se je avtor članka tokrat raje ognil dolgočasnim klišejem in se raje posvetil nekaterim pomembnejšim lastnostim kot raznim primerjanjem, katera kartica s procesorjem Ti4200 je najhitrejša. Da bi članek popestril je vanj vključil še razne analize o tem, ali se bolj splača kupiti kartico s 64 MB pomnilnika, ki je hitrejši ali kartico z malce počasnejšim pomnilnikom, ki pa ga je 128 MB. Med drugimi so se na Anandtechu spravili tudi na primerjavo kakovosti slike, ki jo "izpljunejo" kartice in ugotavljali kateri dejavniki lahko najbolj vplivajo na samo kakovost le-te.

0 komentarjev

Suma Geforce4 Ti4200

Digit Life - Digit-life-ovci so si ogledali 3 Sumine kartice, ki temeljijo na Nvidiinem čipu Geforce4 Ti4200. Prva Suma Platinum GeForce4 Ti 4200 64 MB in druga Suma Platinum GeForce4 Ti 4200 SE 64 MB imata obe, kot že ime nakazuje po 64 megabajtov DDR pomnilnika proizvajalca Hynex, ki pri prvi deluje pri frekvenci 250 (500) MHz, pri drugi pa pri 275 (550) MHz. Tretja kartica Suma Platinum GeForce4 Ti 4200 SE 128 MB pa ima 128 megabajtov DDR pomnilnika, prav tako proizvajalca Hynix delujočega pri 275 (550) Mhz z dostopnim časom 3.3 ns. Procesor pri vseh treh karticah deluje z 250 milijoni cikli na sekundo [:P] . Kartice se po izgledu le malo razlikujejo od referenčne Nvidiine kartice, imajo pa lastnost, ki jo ceni vsak overclocker in to so dobre navijalske zmožnosti. Jedro jim je uspelo najbolj naviti pri drugi kartici, in sicer iz 250 na že, za Geforce 4 Ti 4200 čip, kar zavidljivih 320 MHz, pomnlinik pa pri tretji, in sicer iz 550 MHz na 715 MHz. To je navitje za realnih 82 MHz, kar je brez...

0 komentarjev

MEGA test GeForce 4 grafičnih kartic

Tom's Hardware - Če pa še vedno oklevate, kako bi zapravili tistih 100 tisočakov, se odpravite na tole stran. Pri Tom-u so si le za vas ogledali kar 11 GF 4 Ti4400 in Ti4600 grafičnih kartic. Ko so jih pognali skozi vse teste, so ugotovili, da Ti4600 kartice ponujajo največ, a imajo zasoljeno ceno. Na drugi strani imajo Ti4400 bolj razumljivo ceno, to pa ne pomeni, da so dosti slabše od Ti4600.

Žal nam niso podali t.i. "best buy-a", a vseeno so napisali zelo zanimiv test, katerega bodoči kupci GF 4 kartic le preberite. Klik!

2 komentarja

Danes na Infosu...

Slo-Tech - Zabavamo se, podučujemo ter se imamo čisto sejemsko. Jaz sem prevzel vlogo uradnega darovalca Slo-Tech listkov vsakemu mimoidočemu, ki se je slučajno znašel v območju petih metrov od dometa mojih oči. Ko se mi tega več ni dalo, je vlogo prevzel Morpheus, ki je tu prav zaživel, saj je pildkov kar zmanjkovalo. Vsa mu hvala. Sicer pa nas je na štantu bilo zelo dosti. TinkaPinka, luni, PaJo, Primoz ter moja malenkost smo se imeli zelo fajn - kdor še ni probal vdihovati helijevih balonov, zamuja dosti, saj salve smeha sprostijo dogajancijo še treh stojnic naprej. Sicer smo doživeli neodobravajoče poglede nekaterih odraslih oseb, za kar se jim iskreno opravičujem. Pokoril sem se - pustil balone ter se popolnoma posvetil razlaganja računalniških znanosti mimoidočim. Tri slikice (hvala, Brane), da boste videli Slo-Tech majice tudi v živo:
Če vas slučajno zanima, kdo so ti čudni ljudje, oblečeni v Slo-Tech majice zgoraj: Od leve proti desni Sergio, luni, TinkaPinka ter PaJo. Drugače pa -...

29 komentarjev

Xtreme Coolbits

Slo-Tech - Verjetno večina lastnikov Nvidiinih kartic pozna programček Coolbits, ki služi predvsem navijanju teh grafikulj. Linker pa mi je včeraj poslal še zanimiv dodatek z imenom Xtreme Coolbits, ki omogoča navijanje kartic preko meja, ki jih postavi osnovni program (okoli 50MHz več). V bistvu gre za preprost registrski popravek, zadevco pa sem tudi uploadal na strežnik (dobite ga tukaj). Veselo navijanje!

4 komentarji

Propad dot.com podjetij

Jaz - Tisti, ki spremljate dogajanje na internetu se zavedate vsesplošne recesije, ki je zajela to področje računalništva zadnje čase. Prenaphinjena dot.com podjetja so se začela sesuvati kot hiše iz kart, zadnje med njimi pa je gigantski Yahoo, o čemer pa je bolj podrobno poročala že TinkaPinka. Kakorkoli, na CNNu lahko preberete kratko analizo trenutnega stanja: pogled na trg eno leto nazaj in sedaj...
No, moram priznati da mi je na neki način vse skupaj tudi všeč, saj se bo inet rešil vse nepotrebne in prenaphinjene navlake. Lahko bi rekli, da se vračamo v resničnost. Thnx, Tilen.

6 komentarjev

ABIT ne bo proizvajal GF3 kartic

Planet GeForce - Na Planet GeForcu so dobili nekaj uradnih informacij glede ABITovega GeForca3. Podjetje se je namreč odločilo, da družine Siluro ne bo (zaenkrat, opa, zaenkrat!) razširilo s kartico, na kateri bi se bohotil GeForce3. Razlog za to je po ABITovih besedah predvsem cena procesorja in problemi, ki bi utegnili nastati z dobavo potem, ko se bo Nvidia morala osredotočiti na proizvodnjo X-Box grafičnih čipov. Tako bomo v bližnji prihodnosti ostali brez ABITove GF3 kartice, kar je po svoje škoda, saj so njihovi GF2 bili med bolj overclockabilnimi!

1 komentar