»

Novi SoundBlaster Audigy 4 Pro

Slo-Tech - Vsi smo se spraševali kaj se dogaja v laboratorijih Creativa, ko so nazadnje izdali SB Audigy 2 ZS Pro Platinum, nakar je bila kar nekaj časa tišina. In končno jim je uspelo splaviti novo zvočno kartico tokrat je njeno ime Audigy 4 Pro. Tukaj se poraja vprašanje zakaj ne 3? V osnovi je zelo podobna Audigy 2 ZS vendat njena občutna razlika je pri dinamičnem obsegu 192KHz/24-bit stereo, kateri je pri starejši kartici deloval pri 107dB pri 4 Pro pa pri 113dB.

Več tehničnih lastnosti si lahko pogledate na tej povezavi.

Trenutno moramo pa počakati se na kakšen test, da vidimo kako se obnese v praksi.

14 komentarjev

Creative Labs Audigy 2

G3D - Audigy2 se imenuje Creativeova najnovejša zvočna kartica, katere test nam naš vrli admin alien-w še dolguje. [:D] No, danes se je na internetu pojavil nov test, ki je tokrat nastal pod peresom (oz. tipkovnico) pisca na Gaming in 3D. Kartico, vredno 130 ameriških zelencev, so si pogledali z vseh možnih kotov ter ji prisodili oceno 87 odstotkov. Zakaj? Zato ...

1 komentar

Test Audigya2

Tweak Town - Creative SoundBlaster Audigy2 je zvočna kartica, katere test nam alien-w obljublja že dalj časa, da pa ne boste preveč neučakani, si lahko pred tem ogledate test te zvočne pošasti oz. zvočnega razstreljevalca™ na TweakTown. Tehničnih karakteristih vam na tem mestu ne mislim naštevati (use Google instead), lahko pa vam namignem, da so bili s kartico zelo zadovoljni. Motila je le, kot ponavadi, samo cena. A če imate 200 dolarjev odveč ter vrhunske zvočnike, klik!

1 komentar

Nov zvočniški komplet

Digit Life - Creative je skladno z izdajo svoje nove zvočne kartice, Audigy II poimenovane, izdal še pripadajoči komplet zvočnikov, ki naj bi iz vaše zvočne kartice iztisnil kar je mogoče. Njihovo uradno ime je Inspire 6.1 6700, kar daje vedeti, da gre za komplet sedmih zvočnikov - šest satelitov skupaj z nizkotoncem. Podpirajo vse nove in stare Creativove zvočne pogruntavščine, kot so Dolby Digital Surround EX, CMSS in druge. Zvočniki bodo v Čezlužju™ stali približno 110 ameriških zelencev, o ceni ter datumu prodaje na naši strani Alp pa lahko žal le ugibamo. Klik!

Še malce tehničnih podatkov za vse audiofile:
  • frekvenčno območje: 40 Hz - 20.000 Hz
  • skupna moč 82 W (pet satelitov 8W, center 20W, nizkotonec 22W) RMS
  • daljinec [:D]


5 komentarjev

Creative SB Audigy 2

Digit Life - Creative je že pred časom izdal naslednika svoje družine Audigy, imenovanega Audigy 2. Napovedali so, da ga bo moč kupiti nekje v drugi polovici oktobra in, glej, glej, danes, dan pred vstopom v drugo polovico oktobra, se je na internetu pojavil njegov test. Na Digit-Life so dobili v preizkus novega Creativovega prvaka, ki vam obljublja 24 bitni zvok s 192 kHz na sedmih (6.1) zvočnikih. S kartico so bili sorazmerno zadovoljni, postavlja pa se vprašanje, ali ne ponuja kartica nekoliko premalo za žafransko ceno 130 dolarjev. Klik!

22 komentarjev

Glasba za aktivne

Hardware Zone - Vsi, ki se aktivneje ukvarjate s tekom, kolesarjenjem ali fitnesom, se prej ali slej zavedate, da nekaj pogrešate. Teh nekaj stvari (ali pa sploh ne stvari) je precej, verjetno pa je pri vrhu glasba.

Ker je ta segment populacije, vsaj po moje, še premalo pokrit, sta se Nike in Philips odločila, da bosta predstavila paleto izdelkov. V delo so vpregli dobre designerje, saj so izdelki res lepi na pogled, od prenosnih mp3 in CD predvajalnikov, do klasičnih FM radijskih spremenikov. Cene so primerljive z ostalimi produkti, upamo lahko samo, da bodo izdelki kmalu prišli v Slovenijo.

Predogled so naredili na Hardware Zonu (stran je zdaj zelo počasna, tako da ne obupajte).

If I were you, I would skip to page 6...

5 komentarjev

Creative SB Audigy 2

več strani - Torej, Creative je splavil svojega novega paradnega konja. Njihova najnovejša zvočna kartica, naslednik Audigyja, nosi zelo izvirno (e-khm [:D]) ime, Audigy 2. Kartica ponuja:
  • tehnologijo DVD Audio v povezavi z vašim DVD pogonom;
  • 6.1 prostorski zvok;
  • 24 bitni / 96 kHz zvok;
  • 24 bitni / 192 kHz digitalno-analogni pretvornik (DAC);
  • napredno EAX HD tehnologijo prostorskega zvoka pri igranju iger in še mnogo več.
Creativova priporočena cena je 130 dolarjev oziroma 200 dolarjev za Platinum različico. Podrobne informacije lahko dobite tu in tu.

Samo še da jo naši vrli uvozniki spravijo v Slovenijo.

0 komentarjev

Creative najavil Audigy 2

MeriStation - Sredi oktobra naj bi na evropske prodajne police prispel naslednjik iz dinastije SoundBlaster, SB Audigy 2. Osvežena kartica bo imela izboljšane karakteristike, povdarki pa bodo na podpori novim tehnologijam in standardom kot so Audio DVD, EX- Dolby Digital 6.1, THX... Kartico bodo zvok predvajale z 24biti in 192KHz pri 106dB. Zajemanje zvoka bo še vedno potekalo pri 24bitih in 96KHz... Več podatkov bo znanih ob uradni napovedi kartice, ki se bo zgodila konec meseca.
Creative bo sočasno predstavil še osveženo linijo MP3 predvajalnikov, zvočnikov ter eno novo miš. :-) Več si lahko, ako obvladate špansko preberete tukaj, avtomatski googlov prevod pa najdete tukaj.

1 komentar

Za vse audiofile in audiofilke

Tech Report - Na The Tech Report so preizkusili malce zajetnejši kupček zvočnih kartnih čudes. 6 kartic za 6 različnih okusov, 6 cen - od 15 - 65 ameriških dolarjev. Katera je prava? Katera pridela najboljši zvok?

In kaj so ugotovili? Najboljša izbira za glasbo je Sound Blaster Audigy, za igre pa Philips Acoustic Edge. Seveda si članek pred nakupom preberite, da ne bom potem jaz kriv, če vam kartica ne bo všeč! [:)] Klik!

0 komentarjev

Audigy in njega gonilniki

Tweak Town - Najbrž ste vsi ponosni lastniki Creativovega Audigyja samo presenečeno bevsknili, ko ste videli, da Microsoftova Okna XP ne prepoznajo zvočne kartice ter da je za namestitev gonilnikov nujno potrebna priložena zgoščenka. No, TweakTownovci so ugotovili, kako to obiti. Postopek je preprost: Ko Okna prvič vprašajo za lokacijo gonilnikov za Audigy, jim kar namestite napačen gonilnik, za Soundblaster Live, ki ga imajo Okna v svoji bazi gonilnikov. Nato iz interneta vunpotegnite nadgradnjo gonilnikov za Audigy ter datoteko enostavno zaženite. Novi gonilniki bodo nameščeni brez prvotne uporabe namestitvenega cedeja, ki ga nadgradnja tako izrecno zahteva. Kul, ane?

5 komentarjev

Kaj točno je Audigy?

Tech Report - To vprašanje se je dobro vprašati vsake toliko enkrat. Odgovor je najbž že vsakemu na dlani, saj bi ga moral izklepetati opolnoči, nasilno zbujen, v samih gatah. Audigy je nova Creativova zvočna kartica, ki temelji na procesorju EMU10K2 ter podpira 24-bitno ter 96 KHz predvajanje - ostalo je pa itak zanemarljivo. No, sodeč po tem članku, ki zaenkrat temelji še na popolnih govoricah ter nedokazanih trditvah, se zna zgoditi, da je Audigy le olepšan Live. Kako je to mogoče? Kot kaže, pobere vse zasluge za kvaliteto Audigyja le izboljšava gonilnikov, za 96/24 statistiko pa je zaslužen prispajkani Philipsov DAC. Je to sploh možno? Na tej strani (originalno kitajska, prevedena v angleščino) je nekemu hekerju uspelo usposobiti Livea, da se prepozna ter deluje kot Live, z vsemi Audigyjevimi možnostmi vključenimi. No, nekako se mi zdi zadeva malo na trhlih nogah (saj lahko Detonatorje 4 namestimo tudi na TNT2 kartico, mar ne?), spet bo pa pri razvoju te debate glavno besedo povedal čas.

4 komentarji

SoundBlaster Extigy

t - break - SoundBlaster Extigy ni SoundBlaster Audigy Ex, čeprav sta si napravi dokaj podobni. Extigy je pravzaprav zvočna kartica Audigy, nameščena v lično ohišje z nekaj dodatki, kot je gumb za glasnost ipd. Poleg samega ohišja je seveda priložen tudi daljinski upravljalnik. Extigyja se na računalnik priklopi preko priključka USB, je pa sposoben tudi samostojnega dela brez računala. Tako zna prav priti vsem, ki jih hrup računalnika ponoči moti, bi pa radi poslušali CDje iz discmana na računalniškem ozvočenju. Kot smo že poročali, je bilo napovedano, da bo Extigy izšel sredi februarja. Creativovci so bili face ter Extigyja že izdali. Test tukaj.

1 komentar

Test Audigyjev

Slo-Tech - In spet nov članek (sam smo pa res pridni)! Tokrat sem za vas spisal test dveh najnovejših Creativovih zvočnih umotvorov: Sound Blaster Audigy Player in Platinum.
Eden je malce dražji in eden malce cenejši... katerega od njiju če sploh katerega? Preberite si test in se odločite. Klik!

50 komentarjev

Creative Audigy Platinum

Bench House - Creative Labs je res podjetje, ki narekuje tempo med proizvajalci zvočnih kartic. Z njihovim revolucionarnim čipom EMU10K1 so orali ledino, s kvaliteto tudi. Zvok kartic (od AWE64 do Live! 5.1) je bil vedno kristalno čist, jasen ter barvit. A, kot vse novo, je ta inovacija kmalu postala stara. Za rešitev so morali Creativovci na novo narediti čip, ki bo poganjal nove generacije zvočnih kartic. Rodil se je EMU10K2, čip, ki se je za množice preimenoval v Audigy. Vam podatek, da razmerje signal/šum znaša kar 100 dB, kaj pomeni? Uh, to je ena od stvari, ki jo Slo-Tech pač mora dobiti na test . Blagor Bench-Houseovcem...

4 komentarji