»

Prenosniki prehiteli namiznike

X-Bit Labs - Prvič v zgodovini se je zgodilo, da so v ZDA prodali več prenosnih računalnikov kot njihovih namiznih bratrancev. IDC je objavil, da je v tretjem četrtletju prodaja prenosnikov zavzela 55,2 % delež, kar znaša več kot 9,5 milijona kosov in je za osemnajst odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Praktično vsi vodilni proizvajalci so se držali trenda in prodali več prenosnikov; Toshiba denimo prodaja izključno le-te, Sony, Acer in Lenovo pa so z njimi presegli dvotretjinski delež svoje prodaje. Več o tem.

56 komentarjev

Test Radeona 9500 Pro!

več strani - ATI Radeon 9500 Pro je dolgo napovedovana kartica. Danes je prišlo končno dovolj daleč. Na AnandTechu so namreč dobili omenjeno kartico na test, ki so ga seveda z veseljem opravili ter zadevo dokumentirali na kar osemnajstih straneh. Vse te strani vam ponujajo, še posebej v primeru, da vam je dolgčas, veliko zanimivega branja tako, da kar na delo!

Dodatek (18:26): Radeona 9500 Pro so si prav tako ogledali na HardOCP.

23 komentarjev

Overburning

CD Media World - Overburning je metoda, s katero lahko na običajne CD-je spravimo več podatkov, kot je predpisano. Skrivnost tiči v tako imenovanem lead-outu na koncu CD-ja, ki služi za iztek, a je še vedno primeren za shranjevanje podatkov. No, čeprav overburning obeta veliko, pa je še vedno velika verjetnost, da se bo med podatke zapisane na lead-outu prikradla kakšna napaka, tak CD pa bomo lahko uporabili samo še za rezanje pice :). Drug problem overburninga tiči v tem, da nikoli ne vemo, koliko podatkov lahko spravimo na poljuben CD-R. Če pretiravamo, lahko v najboljšem primeru uničimo CD-R, v najslabšem, pa celo pekač. Tako lahko v največ primerih samo ugibamo, koliko podatkov lahko spravimo na določen CD-R. No vsaj pri meni je bilo tako, vendar mi je počasi prekipelo, ko sem s to metodo uničil nekaj ploščkov, ter se odločil, da na internetu poiščem stran, kjer imajo shranjene podatke o tem, koliko podatkov lahko z overburningom natlačimo na določen CD. Naletel sem na stran CD Media World,...

6 komentarjev