» »

Nov test - DVD sukalniki

Nov test - DVD sukalniki

Slo-Tech - Vse do osemnajst gigabajtov lahko spravite na en sam plošček, dvostranski in dvoplasten se ve. Zato se spodobi, da alien-w opiše pet na trgu priljubljenih enot ter jih podrobno pregleda ter primerja med sabo. Klik!

11 komentarjev

Paramedic ::

Za Pioneerja vem, da se da potegnt program, za nastavljanje hitrosti/tišine. Tak da tu ta faktor ni treba posebej gledat :)
End transmission.

Han ::

Pomanjkljiv test. Nobene informacije o RPC1 firmwarih, hitrost DAE je navedena samo povprečna (ali pa je to samo najvišja oz. najnižja? - Toshiba npr. začne DAE pri 13x in konča s 30x), nikjer ni omenjena hitrost branja CDRW plošč, ali pogon bere 99 minutne plošče, neznana glasnost pri predvajanju DVD filma, kvaliteta izdelave, temperatura ni omenjena pri vseh pogonih... Skratka, nedosledno in nepregledno.

Na testu manjka še nekaj dobrih pogonov (Lite-On, Asus, LG...).

Paramedic: Si prepričan, da dela tisti program za utišanje xx6 serije Pioneerjev tudi na 117-ki?

AtaStrumf ::

Se bom moral kar strinjat s Han-om. Žal.

alien-w ::

Paramedic: za vse pogone se da to zadevo dobiti (vsaj za CD del) se mi zdi, tako da... :D

Han: firmwarejev ne bom vključeval v test, ker pač povprečni uporabnik ne nadgrajuje firmwareov in zanimajo nas po večini lastnosti kupljenega aparata ne pa lastnosti po posegih.
DAE je naveden kot povprečni DAE, ki ga izmeri SpeedCD in do sedaj je bilo tako še na vsakem našem testu, prav tako uporabljajo samo povprečni DAE tudi strani, ki se ukvarjajo le z DVDji in CDji (cdr info in podobne).
CDRW: testi SO narejeni s CD-R ploščkom, CD-RW se pa še v nobenem testu ni pokazal za znatno slabšega/boljšega. In ker primarna funkcija DVD pogona NI branje CD-RW ploščkov, pač to NI bilo vključeno v test.
99minutni ploščki lahko verjameš da so brani v večini novejših enotah in ta podatek lahko sam najdeš na izdelovalčevi strani.
Glasnost pri predvajanju DVD filma je bila opisana (morda sem temu dal še prevelik pomen, saj sem zelo veliko govoril o glasnosti - sam sovražim glasne enote). In mislim, da si zeloooo površno prebral test, če nisi videl opisov glasnosti.
Kvaliteta izdelave? Kako to misliš, res mi ni jasno, razloži prosim. Recimo sem pri BTCju povedal, da so gumbi zelo čudni, da pri Toshibi ni vhoda za slušalke in glasnost itd.
Temperatura je bila izmerjena povsod, le pri Toshibi se je pri konvertanju izmuznila in je bila sedaj dodana.
Nepregledno... moram se strinjati s tabo, toda na drugačen način tako urediti tako veliko količino podatkov se pač ne da. Morda se da, a meni ni uspelo. Sem pa res imel problem s tem.
Testiral pa sem VSE, kar se je dalo v naši kokoški v tistem času dobiti (celo moral sem vzeti robo pri dveh podjetjih, kot vidiš).

Han ::

Firmware: lahko bi recimo na koncu omenil, da se za vse testirane enote dobi RPC1 firmware... Mislim, da to povprečnega uporabnika zanima.

DAE: pri CDRLabs npr. vedno navedejo najnižjo, najvišjo in povprečno hitrost. Pri CD Freaks v tabeli napišejo, pri kateri hitrosti še lahko kopiraš "on the fly", kako se pogon obnaša v Exact Audio Copy programu... VSE hitrosti so namreč pomembne, saj npr. najnižja omejuje začetno hitrost direktnega kopiranja na CDR. Podatek za Toshibo je torej napačen, saj bere s povprečno 23-kratno hitrostjo.

CDRW: nekaterim veliko pomeni, če pogon hitro in zanesljivo bere CDRW plošče. In razlike so kar opazne. Toshiba npr. prednjači z največ 48x.

99 min: ne bi rekel, da vsi izdelovalci to navajajo. Skoraj si upam trditi, da Pioneer ne podpira tovrstnih plošč.

Glasnost: pišeš na splošno. Kako naj vem, da govoriš o glasnosti pri branju CD, DVD ali pri predvajanju CD glasbe ali DVD filma?

Kvaliteta izdelave: pač vidiš, kako natančno, robustno, iz kakšne plastike in kovine je pogon izdelan.

To, da Toshiba nima vhoda za slušalke in potenciometra za glasnost ni kakšna posebna hiba. 98% nas to ne pogreša. Mislim, da je večja hiba Pioneerja, ki nima digitalnega audio izhoda...

Nepregledno v smislu primerjave pogonov. Po nekajkratnem "skrolanju" gor in dol se ti že malo meša. Mislim, da bi se dalo vse številke spravit v pregledno tabelo. Narediš 6 stolpcev, prvi vsebuje spisek testov, v ostalih pet pa napišeš rezultate za posamezne pogone.

mrTwelveTrees ::

han, vzel si mi besede iz ust...

maš čisto prav, kdo gleda če ma cd/dvd rom spredaj priključek za slušalke in potenciometer glasnoti

glastnost DVD enot bi mogla biti bolj "opisana"




test osnovnih plošč :

KOGA BRIGA KJE SE NAHAJA ATX/napajalni konektor !
kot da je to negativna stvar...

če vsak dan sestavim cca. 30 mašin
vsak dan (med tednom) ko delam v službi mam plate v rokah, dal sem že najmanj 10 vrst in več skoz pa nikoli nisem klel zaradi enega atx konektorja !
Če nisi spreten je to tvoj problem ! > kabel pač umakneš kam - vse se da.
Zato mi ne pisat da je negativno kje se nahaja atx konektor v minus.

alien-w ::

Povprečni uporabnik (kot tudi kakšen bolj zahteven) sploh ne ve, kaj je RPC1 firmware.

Tisto o on-the fly sem želel vklopiti v test oziroma test je bil izveden samo rezultatov nisem zapisal, ker sem menil, da je že tako ali tako preveč obsežen in "nepregleden" test. DAE hitrost je povprečna hitrost izmerjena z navedenim programom in je popolnoma primerljiva med posameznimi enotami in ostalimi testi. Je povprečna in pač ni največja ali najmanjša... Povprečje šteje veliko, kali?

CD-RW: kot sem rekel, so to DVD enote in ne CD enote in že tako je bil CD del preobsežen za moje pojme.

Glasnost je bila opisana (a ste sploh prebrali test?), je opisana subjektivno, glasnost pa je enaka tako pri DVDjih kot pri CDjih, razlikuje se zelo malo med tema dvema nosilcema , večje so namreč razlike med pogoni samimi.

Kvaliteta: to je standardiziran pleh (po večini), le nove Yamahe se mi zdi da uporabljajo debelejši pleh. Tudi plastika mora ustrezati določenim standardom in razlike niso velike. Sploh pa ne take, da bi se dalo to oceniti na "uč".

Glede izhoda digital out in tistega potenciometra in vhoda za slušalke bom rekel samo to, da si očitno velik "fan" Toshibe (non stop jo daješ za primerjavo) in da sem samo napisal, kaj manjka enemu dvdju in kaj drugemu, ocen tako ali tako NI!

Res je tabela bi lahko bila bolj pregledna, a nekako nam (mi) ni ratalo tega izvesti, saj ima tudi Slo-Techova skripta omejitve. Da se pa vedno zadevo sprintati (črno-belo) ali samo prenesti v excel in si tam na lepši način ogledati rezultate in primerjati.

Igo1: to je test DVD pogonov in NE matičnih plošč. (vem da je samo primer, toda tega NE moreš enačiti).

Han ::

Vidim, da težko prenašaš utemeljeno kritiko. :(

Povprečnega uporabnika bi potlej lahko razsvetlil v enem stavku, da obstaja rešitev za gledanje filmov različnih regij tudi po tem, ko se enota zaklene...

DAE povprečje: podatki niso točni, ker se preveč zanašaš na samo en program. Zato JE zelo smiselno navesti tudi najnižjo in najvišjo hitrost. Zanimivo, da si to storil pri ripanju DVD...

CD-RW: DVD enote vztrajno izpodrivajo in zamenjujejo CD rome, zato z njimi prebiramo tudi CDRW plošče.

Glasnost: dobre enote predvajajo DVD film in glasbeni CD neslišno. Pri prebiranju podatkov pa se jih precej sliši. Glasnost torej NI enaka za vsak nosilec...

Nisem fan Toshibe, sem jo pa izbral zaradi njenih pozitivnih lastnosti. Pioneerje sem osebno preizkusil, ostale pa poznam z drugih testov. Ne pravim, da je Toshiba najboljša za vse namene, je pa vsekakor med boljšimi DVD pogoni.

alien-w ::

Sploh ne... nasprotno. Kritike so pri meni dobrodošle, saj to pomeni, da lahko zadevo naslednjič popravim in se jih ne branim. Samo nekatere tvoje niso bile dovolj utemeljene.

Ok, res je morda bi lahko omenil kaj o RPC1 firmwarih. Toda ker so bili vsi pogoni zaklenjeni pač na to nisem pomislil in se mi ni zdelo omembe vredno kasneje. Bi omenil sigurno, če bi kateri od pogonov ne imel zaklenjene regije in bi potem pač napisal, da se za vsak pogon da dobiti firmware, ki zadevo odpravi. Je pa res, da je ta zadeva tudi vprašljiva glede legalnosti.
Pioneer in nekateri drugi proizvajalci že res ponudijo uradne take firmware, za nekatere firme pa se dobi le ilegalne, shackane kode.

Res je, zanašam se na en ali dva programa maksimalno. To pa zato, ker mi je vedno ta program dobro služil in mi je v primerjavi z drugimi dajal vedno zelo podobne podatke in rezultate. Če bi vse testiral po 3x s tremi različnimi programi bi zadeva pač mi vzela tudi 3x več časa ali še več. Že tako sem imel grozne probleme s tem testom in sem porabil ogromno časa in zato izpustil tudi dva članka ki sem ju mislil napisati (ok, malce je bilo tudi lenobe[:\] )

CD-RW: ok, res je, toda večina ljudi ima v škatli pekač in dvd (recimo) to se pravi, da lahko CD-RWje bere tudi s pekačem. Test, ki se mi pač ni zdel bistven.

DVD: res je, da naj bi igrali DVDje skoraj neslišno, toda moja ocena glasnosti je temeljila prav na gledanju filma in testiranju. Tako da je vse skupaj pač povprečna glasnost. Kot sem že rekel je bilo opisano razmerje med enotami in ne razmerje med različnimi ploščki.

Glede Toshibe nisem resno mislil da si fan, zdelo pa se mi je da si lastnik. Kot lahko vidiš v testu sem imel s Toshibo precej problemov. In to sem pač napisal.

Ne zameri, toda vsi moji odgovori so odgovori na tvoje kritike, in to ni kreganje temveč usklajevanje mnenj in tu ne gre za to, da jaz ne bi prenesel kritike temveč samo razlagam tebi zakaj je test tak kot je, saj je tako meni kot tebi v interesu da so testi čim boljši in da smo tako vsi zadovoljni.

Je res?

Han ::

Ja, Toshiba je malce samosvoja, predvsem kar se tiče testnih programov. Zato pri testiranju zahteva malce več pozornosti. (Nero CD Speed je zanjo povsem neprimeren pri DAE testu. Včasih sploh ni znal izmeriti dostopnih časov...) Ko jo nekaj časa uporabljaš in "bolje spoznaš", vidiš, da lepo služi svojemu namenu...

Nič ti ne zamerim, ker vem, da tovrstni testi zahtevajo veliko dela in časa. Podal sem le svoje mnenje, kaj pogrešam in kaj ne drži.

CaqKa ::

a je alien w le priznal :)...
alienw mogoče si enote testiral malo preveč kot enote za predvajanje filmov... moreš vedet da računalniški dvd ni namenjen samo predvajanju dvdja temveč tudi kopiranju fajlov iz ploščkov kar vsebuje tudi rwje... in če smo že pri tem kje je omenjeno kateri od teh predvajalnikov je sposoben brat dvd+r, dvd-r?; kar pa bi nemara moralo spadat k testu ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linuxovo jedro 4.2 je tu

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
2613863 (9259) Jst

Več podobnih tem