»

Abit BH7

vir: HardOCP
HardOCP - Z AMD-jevimi Athloni zadnje čase dosegajo ljudje veliko rekordov v navijanju. Ravno nasprotno pa se dogaja z Intelovimi P4, ki jih zaklenjeni množilniki zelo ovirajo pri navijanju. Medtem ko vsak povprečen navijalec z AMD-jem brez problemov pride do 190 MHz FSB, je s Pentiumi4 povsem drugače.

Pri ABIT-u so skušali temu narediti konec in zato na trg poslali matično ploščo BH7, ki temelji na vezju Intel i845PE. To vezje podpira procesorje s Hyper-Threading tehnologijo, ima podpro do 800 MHz FSB (navitega seveda), ter sprejme procesorje s 400 ali 533 megaherčnim vodilom. Podpira pomnilniške module DDR 400 (največ 2 GB), ima en priključek SATA in vgrajeno zvočno 6-kanalno kartico, mrežno...

0 komentarjev

Enermax Thermally Controlled HDD Swap Bay

hardCOREware - Dandanes je pač tako, da si vsak želi izboljšati računalnik, nekateri bolj, nekateri pa malo manj. Ampak mnogi imajo potem probleme s temperaturo, ki se nenormalno poveča, če naše računalo malo privijemo, da dela malo hitreje. Prav zaradi tega se na trgu da dobiti hladilna telesa vseh vrst. Enega, takega za disk, so opisali tudi na hardCOREware. Stvar se mi zdi kar precej v redu, stane pa okoli 38 dolarjev, za konec pa naj vam še povem, da je bila stvar izdelana v Enermaxu.

6 komentarjev

Abit hladi z OTES

X-Bit Labs - O tem smo sicer na Slo-Techu že poročali, a vendar lahko ponovimo zadevo z drugega zornega kota, kajne. Na X-Bit Labs so si namreč danes ogledali ne tako novo Abitovo pogruntavščino, ki sliši na ime OTES ali daljše Outside Thermal Exhaust System. Tokrat so si ogledali Abitovo GeForce 4 Ti4200 izvedenko z hlajenjem OTES ter jo navili do konca in preizkusili kako se obnese še z navadnim hladilnikom. Klik!

2 komentarja

Abitov GeForce 4

Tweak Town - Torej, našemu master bwani luniju se je očitno zmešalo. Dal mi je pooblastilo, da pišem na Slo-Techu novice. Khm, be afraid, be very afraid... je nekoč zapisala TinkaPinka. Zgodovina se ponavlja, le imena so drugačna. Bojte se.[>:D].

Na TweakTown so si ogledali Abitovega GeForca 4 Ti4200, ki se ponaša z zanimivo lastnostjo - O.T.E.S (Outside Thermal Exhaust System), ki naj bi pomagala k boljšemu hlajenju ter, jasno, navijanju kartice. Klik!

3 komentarji

Odvajanje vročega zraka izven ohišja

Slo-Tech - Zakaj bi ventilatorji samo pihali na procesor in s tem ohranjali vroči zrak v ohišju, če pa lahko to spremenimo tako, da se vroči zrak odvaja iz ohišja. Ta ideja je plod domišljije pri Abit-u in teorijo so uporabili tudi v praksi in sicer na grafični kartici.Sistem OTES, kar pomeni "Outside Thermal Exhaust System" ali približno prevedeno "zunanje termalno izpušni sistem". Slabost tega sistema je le ta, da kartica s tem naveskom zasede dve razširitveni mesti (AGP in PCI).
Če že izgleda "cool", upam da tudi dobro služi namenu. Klik!

2 komentarja

OTES - Abitovo hlajenje grafičnih kartic

X-Bit Labs - Sicer malce starejša, a še vedno aktualna novica: po pisanju X-Bit labsovcev, namerava Abit na svoji novi GeForce4 Ti4200 kartici uporabiti popolnoma nov hladilnik za hlajenje grafičnega procesorja. Svoje hlajenje so pri Abitu poimenovali OTES (Outside Thermal Exhaust System).

Po zagotovilih podjetja naj bi nov hladilnik doprinesel k do 15 % boljšemu hlajenju, kot ga ponuja konkurenca, kar bi seveda botrovalo boljšim rezultatom pri navijanju. Kljub obetavnemu izdelku, pa so nekateri poznavalci rahlo skeptični, saj bo OTES namenjen samo hlajenju grafičnega procesorja, ne pa tudi pomnilnika. Poleg tega se bo ventilator vrtel s 7.200 obrati na minuto, kar pomeni, da hladilnik ne bo ravno tih.

In še zadnja pomanjkljivost: zaradi hladilnika bo v najslabšem primeru zasedena prva PCI reža. Kako si je Abit zamislil svoje hlajenje, je bilo že prikazano na sliki, vendar pa je bila slika na Nvidiino željo popačena, zato je ne bom objavljal....

1 komentar

Štiriprocesorska plošča za Hammerje?

Overclockers Australia - Gotovo ste že slišali, da je internet postal zelo obširna baza vseh sort podatkov, ki pa ima eno zelo veliko pomanjkljivost - nikoli ne vemo, če so podatki, ki jih dobimo na internetu, točni. V dvom smo včasih postavljeni tudi pisci novic - recimo sedaj, ko se je po internetu razpasla slika domnevne štririprocesorske matične plošče za bodoče Hammerje. Možno je namreč, da gre za potegavščino, lahko pa matična plošča na sliki tudi resnično obstaja. Sami presodite, če gre za potegavščino, ali ne. Tukaj imate sliko domnevne 4-procesorske plošče za Hammerje:

Tukaj pa si lahko ogledate ploščo, ki ne obstaja, saj je plod domišljije uporabnika, ki je imel preveč časa [:)]:

10 komentarjev