»

SGI v prisilni poravnavi

OSNews - SGI, ki ga mnogi poznate kar pod polnim imenom Silicon Graphics, je v najboljših letih (konec 80.) slovel zlasti po zmogljivih delovnih postajah in malo kasneje tudi po strežnikih za pretakanje videa. Zaton pa se je pričel z bliskovitim razvojem grafičnih kartic za PC-je, vedno bolj priljubljenimi gručami PC-jev in prenosom udarne aplikacije Maya na konkurenčne platforme. Še nekaj zgrešenih poslovnih odločitev (zlasti tista o delovnih postajah z Intelovimi procesorji in Windows NT konec 90. je bila velik finančni fiasko) in podjetje je usodno zaplavalo v rdeče številke in je tako danes bilo prisiljeno vložiti predlog za prisilno poravnavo, obenem pa je napovedalo reorganizacijo, ki naj bi dolgove zmanjšala kar za četrt dolarske milijarde.

Kakorkoli se bo že zgodba končala, spodobila bi se kakšna minuta molka, da se še enkrat spomnimo na njihove legendarne mlinčke in datotečni sistem XFS, ki so ga poklonili odprtokodni skupnosti.

24 komentarjev

Homo floresiensis še živi?!

Slo-Tech - CNN novice še ni objavil. Vendar jo zagotovo bo in sploh bo velika senzacija, če se tole izkaže za resnično.

Pravijo namreč, da bi utegnili še živeti ljudje, ki so od nas (precej) bolj oddaljeni kot so bili Neandertalci. Doslej smo vedeli, da so zanesljivo živeli še pred 13000 leti, torej takrat, ko je nam bližji Neandertalec že izumrl. In sicer so ti pritlikavi ljudje naseljevali (vsaj) otok Flores v Indoneziji. Od tod tudi njihovo znanstveno ime. So potomci Erectusa, ki je zapustil Afriko kakšnih 850 tisoč let nazaj, in poselili vso Azijo. Pekinški človek recimo, je eden od njih, pritlikavi Hobbiti pa so spet druga veja.

Možno je marsikaj, še daleč najbolj pa to, da so pritlikave družine (77 njih) pravzaprav le pigmejski Homo sapiensi, ki so jih majhni otoki pomanjšali, tako kot ponavadi pomanjšajo vse sesalce, zaradi skromnih virov. Tudi Hobbite z otoka Flores.

Izvirni članek.

22 komentarjev

Linux jedro v treh dimenzijah

Slashdot - Uf, morda se bo kdo malce začudil, ko bo po dolgem času na prvi strani Slo-Techa zopet uzrl moj nadimek, ampak kaj morem - tudi nekoč najbrž najbolj priden pisun in trenutno eden izmed najbolj lenih članov tima kdaj dobi kanček motivacije, da se usede za nekaj minutk na svoj škripajoč stol in kaj spiše [:D]. Začnimo z bolj nezahtevno temo:

Oboževalci Linuxa si lahko na tej strani ogledate, kako si nekateri predstavljajo jedro tega operacijskega sistema. Če me spomin ne vara, sem o nečem podobnem pred časom že pisal, vendar pa je šlo takrat zgolj za 2D sličico. Tokrat si lahko jedro Linuxa ogeldate kar v 3D (tako vsaj pravijo na Slashdotu). Torej, če vam radovednost ne da miru, potem - saj veste - KLIK![:D]

3 komentarji

Modificiranje za prestižne

Slashdot - Modifikatorji očitno res ne poznajo meja; po tem, ko je takšno in drugačno "mesarjenje" cenovno dostopnih ohišij postalo že kolikor toliko običajno opravilo in ko smo se že navadili na razne predelave ostarelih SGI-jevih strežnikov v kavne avtomate, hladilnike in ostale gospodinjske pripomočke, se očitno pojavlja nov trend modificiranja - modificiranje zelo dragih računalnikov. Če gre verjeti tipu na tej strani, se je taisti osebek spravil na Sunove delovne postaje, ki stanejo reci in piši 1.3 milijona dolarjev. Zanimivo, kaj vse se spomnijo ljudje, da bi kar najbolj izstopali iz povprečja[>:D] .

2 komentarja

Modifikacija SGI Challenge DM

Overclockers Australia - Priznati moram, da sem videl že kar nekaj modifikacij, a ta me je najbolj presenetila. Tip, ki je očitno nor na SGI-jeve izdelke, se je spravil modificirati kar SGI-jev strežnik Challange DM. In v kaj ga je zmodificiral? Mogoče bo kdo malce čudno pogledal, ampak tip je celoten strežnik predelal v navaden hladilnik za živila in pijačo. Če ste začeli ravnokar gledati proti nebu in stokati, zakaj na svetu sploh živijo ljudje, ki uničujejo 175.00 $ strežnike, naj vas pomirim, da je bil strežnik že zanič, zato kake velike škode ni bilo.

1 komentar