»

Modificiranje za prestižne

Slashdot - Modifikatorji očitno res ne poznajo meja; po tem, ko je takšno in drugačno "mesarjenje" cenovno dostopnih ohišij postalo že kolikor toliko običajno opravilo in ko smo se že navadili na razne predelave ostarelih SGI-jevih strežnikov v kavne avtomate, hladilnike in ostale gospodinjske pripomočke, se očitno pojavlja nov trend modificiranja - modificiranje zelo dragih računalnikov. Če gre verjeti tipu na tej strani, se je taisti osebek spravil na Sunove delovne postaje, ki stanejo reci in piši 1.3 milijona dolarjev. Zanimivo, kaj vse se spomnijo ljudje, da bi kar najbolj izstopali iz povprečja[>:D] .

2 komentarja

Kako namestiti Linux na XBox?

Xbox Linux Project - Navdušenci, ki se ukvarjajo s prenašanjem Linuxa na XBox, so končno napisali vodič, ki obravnava ravno ta postopek. Preden se lotite vsega tega (ali ima sploh kdo od vas XBox? [:8)]), pa je dobro, da naredite varnostno kopijo XBoxovega diska, zaželeno pa je tudi čim več znanja o Linuxu. Kako prenesti distribucijo SuSE Linux 8 na konzolo, si lahko preberete tukaj, če pa ste zagovornik projektov "linux from scratch", pa si preberite to stran, kjer obravnavajo inštalacijo Debiana. Pa še zanimivost: prvi članek je bil spisan ravno na konzoli XBox.

6 komentarjev

Prenos Linuxa na X-Box uspešno napreduje

Slashdot - Navdušenci, ki prenašajo operacijski sistem Linux na Microsoftovo konzolo X-Box (seveda z velikim neodobravanjem Microsofta [:P]) očitno ne poznajo meja, saj jim je pred kratkim uspelo na to konzolo prenesti distribucijo SuSE Linux 8, vendar pa ni šlo brez nekaterih modifikacij. Kot poroča Slashdot, sistem na konzoli zaenkrat deluje - KMail deluje, StarOffice pa prav tako, kot tudi nekateri drugi programi. Pognati jim je uspelo tudi igro Tux Racer, vendar pa na žalost deluje samo z eno sliko na sekundo (1 FPS). Na voljo so tudi slike.

4 komentarji

Turokovih 3000

Vnunet - Na Slo-Techu smo že poročali o reklamni kampanji Acclaim UK, v kateri poziva ljudi naj si spremenijo ime v 'Turok'; petim srečnim izbrancem bodo krili vse formalne stroške, poleg tega pa bodo dobili tudi 500 angleških funtov in Microsoftovo konzolo Xbox ter seveda samo igro Turok Evolution. (Novica je bila zaradi netočnosti odstranjena.)

Že do 15. 8. 2002 se je prijavilo kar 3.000 prostovoljcev/pogumnežev/pohlepnežev/oportunistov, do 2. septembra, ko poteče rok za prijavo, pa jih pričakujejo še več. Klik!

2 komentarja

Linux @ X-Box sedaj tudi legalno

Slashdot - Sodeč po tej novici, je tako imenovani Linux preview, zametek nastajajočega operacijskega sistema Linux za X-Box, prvi legalni program za to konzolo, saj za svoje delovanje ne potrebuje ne X-Boxovega SDK-ja (Software Development Kit), oziroma kakršnekoli Microsoftove kode. Kot vedno pa tudi xboxovski Linux potrebuje za svoje delovanje modificirano konzolo (beri: z vgrajenim mod čipom). Njegovi zametki so že na voljo uporabnikom: izvorno kodo tega operacijskega sistema lahko dobite tukaj, CD sliko pa tukaj.

2 komentarja

Nov hack za Xbox

I Am Not A Geek - Hehe, ta konzola je zadnje čase zelo na udaru[:)]. Tokrat so naredili mod chip, ki omogoča igranje iger vseh regij, igranje kopiranih iger in celo poganjanje programov, originalno napisanih za osebne računalnike. Poleg tega pa se vse bolj trudijo spraviti Linux na Xbox - to bo še veselje.

5 komentarjev

Xbox modchip

vir: XBox
XBox - Honkonška firma lik sang je izdala več "mod" čipov za Microsoftov xbox.

Xbox Mod čip ne bo zmožen samo predvajanja/igranja lastnih varnostnih kopij in raznih vnosov, ampak bo odprl tudi čisto novo poglavje pri izdelavi konzol. Xbox-ova arhitektura in nabor temelji na arhitekturi osebnih računalnikov, DivX predvajalnikih, VCD predvajalnikih, pa tudi Linux bo možno poganjati na xbox-u.

Tisti, ki bi hoteli presnemavati filme, naj uporabljajo Xtender.

Kopiranje DVD-jev bo zanimivo z Messiah X (MX), ki pa je trenutno še v povojih.

Neox kot prvi najavljeni uradni mod čip pa bo ostal samo govorica.

Več informacij : tukaj

5 komentarjev

Linux @ Xbox

MSNBC - Po tem, ko smo končno dočakali komercialne različice sistema Linux za Sonyevo konzolo Playstation 2, se nam podobne možnosti odpirajo tudi na, o ironija, Microsoftovi konzoli.

Sodeč po članku na MSNBC (smeh: stran je v delni lasti Microsofta) je študentu iz MIT uspelo razvozlati zaščito X Škatulje, s čimer bi lahko poganjal neavtorizirane igre (beri: piratizirane igre) ter sisteme (beri: "konkurenčni" Linux). Istočasno je njegov kolega odkril, da se v pomnilniku nahaja tudi serijska številka konzole, kar pa zna biti v navezi s sistemom za spletno igranje "Live" kamen spotike. Klik!

2 komentarja

SuSE osmico v izložbo postavi

SuSE - SuSE, stvarci tudi moje omiljene Linux distribucije, so obelodanili podrobnosti novega paketka paketkov, SuSE Linux 8. Po šestih mesecih špekulacij je tudi končno znana (ne?)pomembna podrobnost, da bo vključeno namizje KDE tretje generacije. Jedro ima biti verzije 2.4.18.

Podrobnosti so oz. bodo tukaj -- če pa se vam ne da čakati, da vrli prevajalci prevedejo nemško besedilo v večini ljubšega (beri: razumljivejšega), pa Klicken sie hier!

4 komentarji

QuietPC SilentDrive

Mikhailtech - Za vse privržence tihih računalnikov je na Mikhailtechu objavljen test QuietPCjevega SilentDrivea. Sicer močno dvomim da je SilentDrive na voljo v kakšni izmed slovenskih trgovin z računalniško opremo, a vseeno si lahko podobno pripravico izdelate sami. Za dušenje "hrupa", ki ga povzroča disk skrbi približno 5 milimetrov debela gosta pena, ki pa na žalost deluje tudi kot toplotni izolator. Hlajenje diska je tako rešeno s kovinčkimi ploščami, ki obdajo disk in se privijejo na ohišje, odkoder nato toplota prehaja na okoliški zrak. Test SilentDrivea najdete tukaj.

0 komentarjev

X-box

Vnunet - Izid X-box-a bo na Japonskem očitno zamudil. Krivdo bi posredno lahko naprtili Nintendu, saj se Microsoft po svojih besedah 'osredotoča na zagotavljanje dovoljšnega števila enot v Severni Ameriki'. Znano? - Seveda, enake namene ima Nintendo s svojim GameCube-om, ki bo izšel le nekaj dni za Microsoftovo konzolo. Skratka, X-box na Japonskem 22. februarja 2002. Klik!

Medtem pa MS na Madžarskem pospešeno gradi novo proizvodnjo linijo, namenjeno izdelavi konzol za evropski trg. Število enot ter datum izida bosta znana oktobra. Klik!

0 komentarjev

Človeško oko

Penstar Systems - Sicer nisem ravno poklicen zdravnik, pa tudi Slo-tech ni ravno kraj, kjer bi se razglabljalo o človeških organih, vendar kdaj pa kdaj le moramo malce pogledati skozi prste, ko pridemo do organa, ki ima še kako veliko opraviti z računalnikom. Poleg rok, ki so pomembne predvsem za vnašanje ukazov, je pomembnejši organ samo še oko. Dejavnost očesa najbolje opazimo pri računalniških igrah, kjer se seznanjamo z znano kratico FPS. Tukaj že vrsto let divjajo žolčni prepiri o tem, koliko slik na sekundo zmore zaznati oko. Najpogostejša trditev je, da oko ne zaznava več kot 30 slik na sekundo. Nekateri se s to trditvijo strinjajo, nekateri pa ne. Avtor tega članka spada k slednjim, saj trdi, da lahko človeško oko opazi razliko med 60 in 72 sličicami na sekundo - sicer ne v igri, ampak pri gledanju v zaslon z visokimi in nizkimi frekvencami osveževanja. Pri igrah je malce drugače; iz lastnih izkušenj vam lahko povem, da če niste ravno preveč pozoren, kaj hitro več ne ločite, kaj je nad 30...

11 komentarjev