» »

Kako namestiti Linux na XBox?

Kako namestiti Linux na XBox?

Xbox Linux Project - Navdušenci, ki se ukvarjajo s prenašanjem Linuxa na XBox, so končno napisali vodič, ki obravnava ravno ta postopek. Preden se lotite vsega tega (ali ima sploh kdo od vas XBox? [:8)]), pa je dobro, da naredite varnostno kopijo XBoxovega diska, zaželeno pa je tudi čim več znanja o Linuxu. Kako prenesti distribucijo SuSE Linux 8 na konzolo, si lahko preberete tukaj, če pa ste zagovornik projektov "linux from scratch", pa si preberite to stran, kjer obravnavajo inštalacijo Debiana. Pa še zanimivost: prvi članek je bil spisan ravno na konzoli XBox.

6 komentarjev

dr.J ::

Pri Xboxih je "zanimiv" EULA, ki pravi, da ne smeš nič preurejati (npr. metati Xboxa ob tla, ker se lahko kaj 'preuredi'). :\ (bojijo se Linuxa, to je jasno, zato že iščejo nekoga, ki se spozna na zadeve (=Xbox). :D).



Ampak če jaz nekaj kupim, lahko valjda s tistim delam, kar hočem (npr. mečem Xbox ob tla, če inštalacija Linuxa ne uspe iz 'prve'). To že meji na kršenje človekovih pravic!

slycer ::

dr. J: se popolnoma strinjam s tabo. Microsoft ima lahko včasih jako čudna pravila. Kdo ve, kaj bi folk rekel, če bi proizvajalci matičnih plošč rekli, da ne smeš na plati narediti voltage moda ali pa če bi se proizvajalci avtomobilov zmenili, da v avtu ne smeš nič preurejati = da nebi smel zamenjati niti sedežnih prevlek. OK, primeri so malce pretirani, ampak daleč od tega pa ni. Dr. J, prav imaš, če nekaj kupiš, potem lahko to zmaličiš do nerazpoznavnosti, zbrcaš ali narediš kakšne druge posege, ker je to TVOJA LASTNINA (za "najemanje" hardvera še nisem slišal, če pa to obstaja, pa je ena izmed največjih bedarij, kar smo jih kdaj srečali). EULA gor ali dol. Upajmo, da še nismo tako daleč, da bo kdo šel zaradi tega, ker je zmodificiral XBox v keho. [:\] Ali pač?

andrej ::

Dr.J: kje si vido to EULA za xbox?

ti sicer lahko vrzes xbox stran to ni noben ne more prepovedat, ne smes pa ti modificirat xbox - to pomeni zaobiti vgrajene varnostne mehanizme in s tem tudi softver. to je tak kot da bi lahko vsak modificiral motorje v avtomobilih.

dr.J ::

EULA link

Dokler rabim proizvod samo zase, lahko za lasten hobi menda z njim delam, kar hočem. Tudi motor lahko predelam, če potem ne grem na cesto. Saj je moj!

Druga zgodba je, da bi predelane zadeve potem razpečeval ali z navitim avtom delal zmedo na cestah.

Luka Percic ::

Baje je bil članek spisan na Xbox-u. Kam so pa tipkovnico vtaknili?? (mogoče pa majo brezžično:D)

||_^_|| ::

samo problem je v tem da ti sprejmeš to EULO s tem ko uporabljaš Xbox, ne?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Valve ne mara PS3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
7011112 (9122) BigWhale
»

Xbox 360 - morebitne nove težave (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
9510332 (7326) ganzi
»

Microsoft XBOX 360 primarna platforma za Johna Carmacka

Oddelek: Novice / Konzole
414618 (3060) Senitel
»

Bo X-box 2 tekel na 65 nanometrih?

Oddelek: Novice / Procesorji
262193 (2193) ripmork

Več podobnih tem