»

Router oz. firewall na Linuxu

Viper's Lair - S pojavom širokopasovnega dostopa do interneta ter kopičenjem računalnikov v naših domovih, so se povečale tudi zahteve po "razdelilnikih" internetne linije oz. t.i. routerjih. Prva možnost je nakup namenskega routerja, kar seveda stane, druga možnost pa je predelava kakšne stare štiriosemšestke. Za vse, ki imate doma kakšen starejši računalnik in si želite postaviti router oz. firewall pod Linux sistemom, so na Viper's Lair objavili kratek članek, ki vam razloži osnove tega početja. Klik!

3 komentarji

Comdex 1. dan

Sudhian - Na Sudhian so spisali kratek članek o prvem dnevu trenutno najbolj odmevnega sejma z imeom Comdex, ki se trenutno odvija v mestu luči, v Las Vegasu. Pripravili so kratek opis nVidiine tiskovne konference o novih Geforce FX in pa Shuttlov brezžični sistem. Kratek članek, ki naj bi potešil lakoto vseh občudovalcev. Klik!

Naslednje leto bo na Comdexu gostoval tudi Slo-Tech.

Novo hlajenje GeForceaFX

10 komentarjev

Prihodnost igranja

ZDNet - Sam se ne štejem za "resnega" igralca iger, kljub temu, da dokaj redno spremljam trg. In tako sem danes naletel na zanimiv članek, ki analitsko razčleni dogajanja v prihodnosti.

Sicer avtor članek začne s sanjami, kar pa še ne pomeni, da je zadeva fiktivna. Glede na to, da sodeluje v iskanju Naslednje velike Zadeve, se je avtor osredotočil sicer bolj na strojno opremo, vendar potegnil tudi nekaj teoretiskih zaključkov. Recimo:

  • Najkasneje v roku treh let bodo nalinijske igre postane plačljivi gledani športi.
  • Konzole bodo še bolj prevzele sredstvo "resnega" igranja kot sedaj.
  • Velika podjetja se bodo morala skupno boriti proti Microsoftu, ki bo postal še večji igralec.
  • Svetla je tudi prihodnost iger na mobilnih telefonih in dlančnikih.
In nekega dne ne bo nobene razlike več..

2 komentarja

AMD versus Intel

Digit Life - Tekma AMD proti Intelu traja in bo verjetno še dolgo časa trajala, zato je zanimivo ugibanje in napovedovanje prihodnosti na podlagi testov najnovejših procesorjev z tekočih trakov obeh megakorporacij. Na Digit-Lifeu so primerjali oba prvaka obeh strani in ju primerjali. Tokrat so se ozirali samo na hitrost in performanse, saj jih cena ni zanimala. In kaj so ugotovili? preberite si sami! Samo en namig: Živel Intel! (tokrat [:D])

17 komentarjev

Ali res potrebujem najnovejši procesor?

Viper's Lair - Ko človek takole brska po internetu ter bere najnovejše članke najhitrejših in najboljših procesorjev, Intelovih in AMD-jevih, mu kar malce požene kri po žilah. Jasno, ob astronomskih grafih, procesor, čeprav soliden, saj zmore poganjati vse najnovejše programe in igre, kar nekako ni več dovolj hiter in kar nekaj je ljudi, ki se na vrat na nos odpravijo kupovati najhitrejšega Pentiuma4 2.8 GHz.

Toda ali so take nadgradnje procesorja nujne, oziroma, bolje rečeno, se splačajo? Ravno to so se spraševali na Viper's Lair in spisali kratek članek, v katerem obravnavajo to problematiko in zadevo še podkrepili z grafi.

10 komentarjev

Test aluminijastega ohišja

Viper's Lair - Na Viper's Lair so stestirali Lain-Lijevo "Black Pearl" ohišje. Le-to je črne barve, kot posebnost pa naj poleg aluminijaste kakovosti ter robustnosti omenim še modro diodo, ki kaže status prižganosti računala (sicer nič posebnega, a še vedno prava redkost v ohišjih serijske proizvodnje). Ohišje stane 149 ameriških zelencev, kar je nekako podobno našim cenam aluminijastih hišk, več podatkov pa v samem testu!

1 komentar

Očistite stare ventilatorje!

Alltechbox.com - Na Alltechbox so spisali kratek članek o tem, kako stare, s prahom zabasane ventilatorje ponovno "restavriramo", da so tišji in delajo bolj učinkovito. Ta postopek priporočam vsem, ki imate ventilatorje v računalu eno leto ali več, ker ne boste verjeli, koliko svinjarije se nabere v motorčku. Za ta poseg potrebujete le: alkohol (ne vodke), olje za šivalni stroj, palčke za ušesa, zobotrebec ter nožiček. Članek najdete tu.

3 komentarji

RAID

Hardoverclock.net - Na dvanajstih straneh je GrandAdmiralThrawn iz hardoverclock.com, ki postaja vedno bolj popularen, analiziral RAID tehnologijo. Podrobno je opisal je vse pomembne faktorje in jih prav tako podkrepil s fotkami. Prav tako pa ne manjka krajša predstavitev produktov. Na strani boste tako dobili podrobne opise in razliko med RAID0/1, RAID3/4 in tudi opisi RAID 5 in RAID-7 tehnologij ne manjkajo. Ogled je možen TUKAJ . Članek pa je žal v nemščini.

0 komentarjev