»

Hekerji obrali Coinrail, kriptovalute navzdol

Slo-Tech - Južnokorejska kriptomenjalnica Coinrail, ki je bila po CoinMarketCap med prvimi stotimi po velikosti, je včeraj sporočila, da so nepridipravi z njenih strežnikov v času zbiranja zagonskih sredstev pobrali večjo količino ICO žetonov. V menjalnici so reagirali takoj in svoj portal navzven zaprli, preostale kriptovalute pa so preselili v cold storage, torej offline denarnice.

Podjetje že sodeluje z oškodovanci in preiskovalci, da bi izsledili storilce in zamrznili ukradene žetone. Njihova natančna vrednost še ni znana, so se pa pojavile informacije, da naj bi bila njihova vrednost med 30 in 40 milijonov dolarjev, približno polovica tega naj bi pripadala žetonom NPXS. Sicer je velik del menjalnic...

9 komentarjev

Anonymous vdrl v poštni strežnik sirskega presednika

Al-Assad med decemberskim pogovorom z Barabaro Walters.

vir: Haaretz
Haaretz - Člani Anonymousa so minulo nedeljo pridobili dostop do poštnega strežnika kabineta Bashara al-Assada in objavili vsebino 78 poštnih nabiralnikov.

Posebej zanimiva naj bi bila pošta Bouthaine Shaaban, Assadove svetovalke za odnose z javnostjo, ki je predsednika pripravljala na decemberski intervju z novinarko ameriške TV mreže ABC, Barbaro Walters (na sliki). Pogovor se je seveda sukal glede skrajnih ukrepov, s katerimi naj bi sirska vlada želela zadušiti že leto dni trajajoče proteste. Po poročilih mednarodnih opazovalcev so nad protestnike poslala oboroženo vojsko, vred s tanki, letali in ostrostrelci, jim redno odklapljali elektriko in vodo, ter celo izvajali sumarne usmrtitve za člane svoje vojske, ki niso bili pripravljeni streljati na neoborožene...

17 komentarjev

Microsoft IE 7.0 in https, Exchange 5.5 gre v pokoj, prihaja MSN Book Search

Slo-Tech - Microsoft namerava ob koncu leta prekiniti podporo za Exchange Server 5.5, kateremu je že dodobra zrastla brada, prav tako pa je že zdavnaj dobil (celo dva) naslednika - o mlajšem med njima, ki je te dni dobil tudi drugi servisni paket, smo nedavno pisali.

Prav tako se ukinja splošna brezplačna podpora za Exchange 2000, za katerega bo od začetka naslednjega leta na voljo še samo plačljiva različica. To v praksi pomeni, da bodo morali uporabniki plačati tako za podporo, kot tudi za popravke, ki niso varnostne narave (slednji bodo še naprej na voljo zastonj). Velja dodati še, da Microsoft namerava izdati naslednjo verzijo Exchangea pod številko 12 ob koncu naslednjega leta ali v začetku leta 2007. Več o tem lahko preberete na PCWorld.com.

Naslednja točka na seznamu je prihajajoči Internet Explorer 7.0 (IE7), ta naj bi na področju varnosti svojo nalogo opravljal bolje kot predhodnik, tudi po zaslugah privzeto vključene podpore Transport Layer Security (TLS). Trenutno IE6 privzeto...

21 komentarjev

Windows 2000 SP3 hecnosti

The Register - Zopet dokaj delikatna tema, ki bi bila v forumu najverjetneje celo brisana [>:D].

Po svoje sem že kar navajen, da na angleškem cajtengu The Register na čase objavljajo novice z navodili oz. 'zapiski', kako zaobiti določene varnostne zapore v raznovrstnem programju. Tokrat jim je zobe zaskelela EULA v SP3 za Lukenj 2000 -- pardon -- Windows 2000 (se ne bo ponovilo, obljubim!), ki Microsoftu daje pravice do vohljanja po uporabnikovem računalu za namene kritičnih popravkov, varnostnih nadgradenj ipd. Tako pa se je na spletu znašel programček Enabler, ki najverjetneje onemogočenim gumbkom to lastnost spreminja. Klik!

Da se razumemo, uporaba tako nameščenega popravka je nelegalna, prav tako pa bi bilo nezakonito MSjevo vohljanje po vašem računalu. Le, da oni tega verjetno ne bi vedeli...

1 komentar

Exchange 2000 in .Net

Vnunet - Pri vsesplošnem ljubljenkču javnosti (ter delničarjev), Microsoftu, so potrdili, da 'poštni strežnik' (zelo zelo skromno rečeno) Exchange 2000 ne bo deloval na prihajajoči platformi operacijskih sistemov .Net.

.Net pač ne predstavlja zgolj melodičnega 'web services', vendar korenito spremenjeno zasnovo, zatorej je nekompatibilnost nekako razumljiva. Kakorkoli, .Net verzija izMenjalnice bo delovala na Luknju™ 2000 SP3. Klik!

9 komentarjev

Zmeda - Microsoft .Net

Slowwwenia - Glava Microsofta Bill Gates je svojo arhitekturno inovacijo .Net, ki naj bi segala na vrh tehnološkega trikotnika oznanil, da naj bi njena izgradnja zahtevala večje napore kot pošiljanje prvega človeka na Luno ali oblikovanje letala Boeing 747.
Potencialne potrošnike je ta storitev zanimala še toliko bolj. Pojavil pa se je problem pri promociji oziroma uradnih predstavitvah .Net tehnologije, ko je Microsoft predstavil drugačen (a podoben) načrt te storitve z imenom .Net My Services.
Po mnenju strokovnjakov je MS hotel ponuditi preveč stvari za preveč ljudi - s samo eno blagovno znamko. Menijo tudi, da bi večji uspeh dosegli, če bi .Net storitve poslali na trg ločeno od operacijskega sistema Windows in paketa Office.

Za originalen članek kliknite sem.

1 komentar

Evolution 1.0

Linux Today - Izšel je program Evolution 1.0. Verjetno je to najboljši mail program za Linux sploh, podpira tudi povezavo s Palmom, virtualne mape, evidenco urnika, zapiske itd. Dela z POP3, IMAP in lokalnimi unix mail imeniki. Ximian (podjetje, ki ga je naredilo) je sicer končno različico napovedalo že za konec leta 2000, pa so 'malo zamudili'. Stvar je pod GPL, kar pa ne bo veljalo za poseben dodatek, ki ga bodo prodajali podjetjem. Gre za 'vstavek', ki bo omogočal popolnoma transparentno delo s strežnikom Exchange 2000 (se pravi več kot le branje maila). Jebat ga, od nečesa morjo tudi oni živet.
Aja, nekdo ga je prevedel tudi v slovenščino.

7 komentarjev

Linux prihranil Amazonu miljone

100si - Na pogovorih s Securities in Exchange Commissionom, je Amazon zatrdil, da so uspeli znižati stroške, ki so povezani s tehnologijo za približno 25%, iz $71 miljonov na $54 miljonov dolarjev. Znižanje stroškov pa je bilo pripisano predvsem Amazonovi selitvi na na Linuxu postavljeno tehnološko platformo, ki uporablja cenejšo infrastrukturo, kot tudi vsesplošnemu znižanju cen pri podatkovnih in telekomunikacijskih storitvah zaradi prevelikih zmogljivosti na trgu. Klik!

1 komentar

Microsoft Exchange 2000 & Norton AntiVirus

Vnunet - 'Varnostniki' so opozorili na varnostno luknjo, ki nastane ob sprotnem poganjanju omenjenih programov na istem računalniku.

Namreč, Exchange 2000 prejme sporočilo in ga posreduje protivirusniku v pregled - če je katerakoli priponka 'sumljiva', se sporočilo vrne ('bounca'), skupaj s sporočilom o napaki, iz katerega pa je razvidna tudi pot do naslovljenčevega inbox-a.

Ker popravek še ni na voljo, je priporočeno onemogočenje obveščanja o napakah. Klik!

0 komentarjev

Nov IE hrošč

MSNBC - Odkrili so nov hrošč v Microsoftovem brkljalniku Internet Explorerju, ki omogoča hekerjem, da lahko preberejo e-pošto in datoteke na prizadetem računalniku.
Hrošč se lahko samo aktivira, če uporabnik pri surfanju na Internet Explorerju 5 naloži spletno stran, ki vsebuje posebno zlonamerno kodo. Prav tako mora uporabnik uporabljati Microsoft Exchange 2000 server, da se hrošč pojavi.
Rizik hrošča je ocenjen kot visok, vendar pa lahko rizik omilimo, če onesposobimo Active Scripting v brkljalniku.

7 komentarjev