» »

Anonymous vdrl v poštni strežnik sirskega presednika

Anonymous vdrl v poštni strežnik sirskega presednika

Al-Assad med decemberskim pogovorom z Barabaro Walters.

vir: Haaretz
Haaretz - Člani Anonymousa so minulo nedeljo pridobili dostop do poštnega strežnika kabineta Bashara al-Assada in objavili vsebino 78 poštnih nabiralnikov.

Posebej zanimiva naj bi bila pošta Bouthaine Shaaban, Assadove svetovalke za odnose z javnostjo, ki je predsednika pripravljala na decemberski intervju z novinarko ameriške TV mreže ABC, Barbaro Walters (na sliki). Pogovor se je seveda sukal glede skrajnih ukrepov, s katerimi naj bi sirska vlada želela zadušiti že leto dni trajajoče proteste. Po poročilih mednarodnih opazovalcev so nad protestnike poslala oboroženo vojsko, vred s tanki, letali in ostrostrelci, jim redno odklapljali elektriko in vodo, ter celo izvajali sumarne usmrtitve za člane svoje vojske, ki niso bili pripravljeni streljati na neoborožene civiliste. Združeni narodi so ukrepe ostro obsodili, regionalna politična organizacija Arabska liga pa je začasno suspendirala članstvo Sirije.

Shaabanova je predsedniku svetovala, naj se brani na zelo specifičen način: glavna teza je bila, da gre za dejanja posameznih "uporniških" elementov v oz. zunaj vojske in ne za uradno politiko države, obenem naj bi se "napak zavedali in delali na rešitvah". To naj bi "pomirilo ameriško javnost", ki je povsem istih odgovorov vajena okoli incidentov v Iraku oz. Afganistanu. Assad je še dodal, da njegova vlada ne ubija civilistov oz. da si lahko to privoščijo le države, "ki jih vodi popolnoma zmešana oseba". Za konec je še dodal, da Sirija za razliko od ZDA nima programa za mučenje zapornikov ali izsiljevanja priznanj.

Kaj je res in kaj propaganda, bo v končni inačici odločila zgodovina. Je pa s tehničnega stališča pomenljivo, da so številni e-poštni računi na vladnem strežniku imeli za geslo nastavljen niz "12345" oz. ti. najslabše geslo vseh časov. Številne strani so zaradi lepšega poročale še, da naj bi to geslo imel tudi sam predsednik, kar pa najverjetneje ne bo držalo. Assad je sicer v Angliji izobraženi zdravnik, ki je na vodilni položaj v državi nastopil po smrti njegovega očeta in starejšega brata.

17 komentarjev

Beli_Zajcek ::

Sumarne usmrtitve?

morbo ::

Summary execution = usmrtitev "na licu mesta" oz. izvensodna usmrtitev.

Pač še en izmed posiljenih "prevodov" v Slovenščino...

RejZoR ::

Usmrtitev s povzetkom :D
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Beli_Zajcek ::

Eh, angleščino poznam dosti, da sem skapiral kaj je bilo mišljeno, samo prevod mi ni bil nič kaj všeč. Nekaterih besed pač ne moremo kar na horuk predelati v slovenščino.

jype ::

To ni prevod, ampak napaka.

amigo_no1 ::

presednik se piše z dvema djema (napaka v naslovu) -> predsednik.
Link zgoraj (http://livewire.talkingpointsmemo.com/e... je napisan z dvema hjema hhttp://, tako da večini lazy ass uporabnikov ne bo delal.

Zgodovina sprememb…

Jst ::

Jao, kako so neumni, 123456 je dosti bolj varno geslo! :))
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

jlpktnst ::

Čaki, pri nas izobražen dohtar je tak brutalen diktator? To mi nekaj ne štima.

st0jko ::

Po poročilih mednarodnih opazovalcev so nad protestnike poslala oboroženo vojsko, vred s tanki, letali in ostrostrelci, jim redno odklapljali elektriko in vodo, ter celo izvajali sumarne usmrtitve za člane svoje vojske, ki niso bili pripravljeni streljati na neoborožene civiliste.


kako globoko v pizdi je še vedno človeštvo...
keks?

Jumping Jack ::

Ja, res čudno, kako se je tip izrodil. Ne samo da je na Zahodu šolan zdravnik, je tudi nekdanji vodja "Syrian Computer Society", ki je leta 2001 vpeljala internet v Sirijo. Ko sem pred leti bral o njem, sem si mislil "Hej, Sirija ima pa res srečo, da ima takega predsednika." Očitno ne tako zelo...

Kako človek, ki bi po vsej logiki moral biti zelo odprt in dobrohoten, postane tako brutalen diktator, je res vprašanje. Jaz imam 2 teoriji:
1.) Zelo hude seksualne frustracije :)
2.) Odkar je med arabskimi državami trend odstavitev diktatorjev, se najbrž zelo boji ne samo za svoj stolček, ampak tudi za življenje. Verjetno se zato tako trudi zatreti vse, kar je možno.

morbo ::

V Siriji se dogaja sunitska islamska revolucija, tako kot v Libiji. Oglejte si katerikoli posnetek upornikov iz Sirije (ali Libije) - drugega kot kruljenje "alah je velik" ne boste slišali. Torej izbira je med sekularnim diktatorjem in islamskimi fanatiki.

(zakaj dohtar in intelektualec lahko tudi pošilja tanke)

poweroff ::

jlpktnst je izjavil:

Čaki, pri nas izobražen dohtar je tak brutalen diktator? To mi nekaj ne štima.

Čisto lepo štima.

Saj je tudi kulturno najnaprednejši narod (beri Nemci) bil sposoben pred samo 70 leti izvesti holokavst.
sudo poweroff

poglejse84 ::

jlpktnst je izjavil:

Čaki, pri nas izobražen dohtar je tak brutalen diktator? To mi nekaj ne štima.


V Siriji se enako dogaja kot v Libiji in v Egiptu. Torej nasprotniki Asada tvorijo plačani agentje iz zahoda- false flage. Viri- ministrica jelusic podpira novo vojno s sirijo

Timurlenk ::

bravo

amigo_no1 ::

Saj je bilo 30 let nazaj pod Assadom starejšim podobno...

Syria @ Wikipedia

The authoritarian government was not without its critics, though open dissent was repressed. A serious challenge arose in the late 1970s, however, from fundamentalist Sunni Muslims, who reject the basic values of the secular Ba'ath program and object to rule by the Alawis, whom they consider heretical. From 1976 until its suppression in 1982, the arch-conservative Muslim Brotherhood led an armed insurgency against the government. In response to an attempted uprising by the brotherhood in February 1982, the government crushed the fundamentalist opposition centered in the city of Hama, leveling parts of the city with artillery fire and leaving between 10,000 and 25,000 people either dead or wounded, mostly civilians (see Hama massacre).[54] The Syrian government's actions at Hama have been described as possibly being "the single deadliest act by any Arab government against its own people in the modern Middle East".[55] Since then, public manifestations of anti-government activity have been limited.[21]

Berserker ::

Niti nevem zakaj se trudijo zahodne države znebit Asada, če slednji pade, potem tudi kristjani v Siriji nasrkajo...

Timurlenk ::

saj v vseh državah so že islamisti zmagali (tunizija, egipt)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Anonymous vdrl v poštni strežnik sirskega presednika

Oddelek: Novice / NWO
174532 (2618) Timurlenk

Več podobnih tem