»

Saitek Cyborg Keyboard - še ena igričarska tipkovnica

engadget - Večini igralcev znano podjetje Saitek je nedavno predstavilo novo tipkovnico z znanim imenom Cyborg (poznano predvsem zaradi igralnih palic). Poleg precej futurističnega izgleda boste dobili tudi več različnih barv osvetlitve, 12 nastavljivih tipk, na dotik občutljivo kontrolno ploščo, USB in avdio priključke... Prav tako tipkovnica omogoča izklop "windows tipk" in nastavitev osvetlitve z enim gumbom. Cena tipkovnice in datum izida zaenkrat še nista znana.



Več podatkov najdete v izvorni novici in na uradni strani podjetja Saitek.

17 komentarjev

MSI-jeve matične plošče z beta BIOS?

X-Bit Labs - Dasiravno je MSI največji proizvajalec nForce2 matičnih plošč, poleg tega pa proda še zavidljivo število grafikulj in ostale računalniške opreme, si mnogokrat privošči neumne poteze in napake. Predvsem z BIOS. Za primer, pred poldrugim letom si so dovolili izdati nForce420 plošče s pokvarjenimi BIOS, ki niso dopuščali niti zagona računalnika niti reflashanja. Podobno se je dogodilo tudi tokrat, saj naj bi po poročanju X-Bit Labs MSI prodal večje število K7N2G-ILSR matičnih plošč s t.i. inženirskimi BIOS, ki naj bi povzročali nekaj težav s prepoznavo grafičnega sistema in manjše stabilnostne probleme. Informacije so zaenkrat še nepotrjene s strani MSI. Jejhata.

4 komentarji

MSI 648-Max

HardOCP - Da, ponovno test matične plošče. Na [H]ardOCP so si namreč danes ogledali in stestirali matično ploščo podjetja MSI z imenom 648-Max. Plošča se zgleduje po imenih plošč Abit MAX, po čemer lahko sklepamo, da ima polno dobrot. DDR400, AGP 8x ter USB2.0 so že stalnica, za povrh pa je MSI ploščo odel še v zapeljivo rdečo barvo. Klik!

0 komentarjev

Bogato obložena MSIjevka

PC Stats - MSI je izdal novo osnovno ploščo, temelječo na novoizdalem VIInem naboru KT400, ki se imenuje MSI KT4 Ultra-FISR. Plošča je dobesedno do zob oborožena z novimi in starimi tehnologoijami saj ima integrirano zvočno kartico (s podporo 5.1 kanalnem zvoku), gigabitno mrežno kartico, Firewire (IEEE 1934) krmilni, USB 2.0, Serial ATA ter RAID IDE krmilnik, podporo AGP 8x ter Bluetooth podporo.

Omenjeno ploščo so si ogledali na PC Stats ter ji prisodili celo nagrado uredništva. Slin!

1 komentar

MSI najavil K7N2

MSI - MSI, podjetje znano po izdelavi kvalitetnih matičnih plošč je najavilo svoj nov produkt, ki bo - glej no glej - temeljil na Nvidiinem nForce2 jedru. MSI je bil tudi prvi, ki je izdal nForce plošče, tako da je tu vsekakor že skoraj strokovnjak.

Nova plošča prinaša Dual 400MHz DDR pomnilniški kontroler, optimizirano 128-bitno arhitekturo, ki zmanjša celotno sistemsko pomnilniško latenco in tako dalje in tako naprej. Več podatkov najdete na uradni MSI-jevi strani: MSI K7N2.

0 komentarjev

nForce2

več strani - Na vseh trdnostvarnih (hardware) straneh govorijo: "nForce2 gor, nForce2 dol", zato moramo še mi pristaviti skledico. Sicer na žalost ne z lastnim testom, temveč le s povezavami do testov tujih strani. nForce2 so pod drobnogled vzeli na:

in tako naprej in tako naprej. Če preberete vse, boste morda vedeli več kot sami snovalci tega čipovja [:D].

2 komentarja

Kako usposobiti pokvarjen disk?

Overclockers Australia - Precej zanimiva debata se odvija v eni od tem na forumu avstralskih navijalcev. Neki uporabnik trdi, da ob okvari diska v večini primerov pomaga, da ga za eno uro damo "hladit" v hladilnik. Med elektroniki naj bi bilo že dolgo znano, da lahko ob primerni trenutni ohladitvi elektronske komponente preprosto oživijo. Udeleženi v debati so poskusili s postopkom na lastnih mrtvih trdih diskih, in - glej no glej - nekaterim je uspelo rešiti podatke. Klik!

12 komentarjev

Intervju z MSI

HardOCP - Na tej strani so opravili intervju z enim izmed najbolj znanim proizvajalcev matičnih plošč in grafičnih kartic. Intervju ni ravno kdove kaj, vendar pa v njem MSI vseeno odgovarja na nekaj dobro zastavljenih vprašanj. Med drugim odgovarjajo, da trenutno dobro sodelujejo z Intelom in si veliko obetajo od prodaje dvoprocesorskih matičnih plošč, da bodo prvo matično ploščo z naborom KT400 izdali v tretji četrtini tega leta in da zaradi dobrih stikov z Nvidio zaenkrat (še) ne nameravajo izdelovati kartic z grafičnimi procesorji Radeon 2.

0 komentarjev

Corsair napoveduje PC3000 module

Corsair - Corsair, podjetje znano po izjemno kvalitetnih ter navijanju prijaznih pomnilniških modulih, je najavilo svoje PC3000 module, ki svojo gonijo pri 185 MHz CAS3 oziroma 166 MHz CAS2 Turbo. To pomeni, da bodo na Corsairovih modulih najbrž uporabljeni 5.5 nanosekundni čipi, grajeni v 0.13 mikronski tehnologiji. Heh, toliko kolobocije okoli tega, medtem ko je naš Telebajsek navil svoj pomnilnik, ki ima kar 5 nanosekundne čipe, na skoraj 200 MHz pri najbolj agresivnih timingih...

0 komentarjev

Miza ali okno = zvočnik?

ZDNet - Olympia, podjetje znano po izdelovanju pisalnih storjev je izdelalo zanimivo napravo, ki spremeni skoraj vsako ravno površino v zvočnik. Zadevici se reče Soundbug in s priključitvijo tega hroščka v vtičnico za zvočnike (ali slušalke pri discmanu oz. walkmanu) z magnetostrikcijo (ne me spraševat, kaj je to) oddaja signale na ravno podlago, ta pa jih v obliki vibracij spreminja v zvok, ki ga mi zaslišimo. Za več podrobnosti o tej tehnologiji si preberite tole.
Pravijo, da je zvok presenetljivo dober (skoraj enak pravim zvočnikom), najboljši pa je, če je podlaga dovolj debela in trdna, kot na primer miza. Soundbug bodo prodajali v več različicah. Osnovna bo vredna £29.99, miniaturna izvedenka za...

2 komentarja

ABIT NV7m

Tom's Hardware - ABIT je najavil svojo novo ploščo na nForce čipovju imenovano NV7m. Izdelana je v micro ATX velikosti in je namenjena AMD Athlon XP procesorjem. V osrčju plošče se skriva Nvidiino nForce čipovje, ki vključuje Crush 12 NorthBridge. NV7m vključuje integriran 128-bitni pomnilniški kontroler in podpira do 1 gigabajt DDR SDRAM pomnilnika. Poleg tega ima dva ločena 64 bitna pomnilniška kontrolerja, ki naj bi prinašala največjo pasovno širino okoli 4.2 GB/s. NV7m v sebi skriva tudi 256-bitni integriran Nvidiin grafični procesor z drugo generacijo T&L-a ter MCP- enoto za prenašanje zvoka, ki podpora AC3 kodiranje in S/PDIF izhod. Poleg tega ima plošča še 1 AGP režo in 3 PCI vtiče.

0 komentarjev

nForce plošče bodo vsebovale AGP slot

The inquirer - Staro ljudsko reklo pravi, da se na napakah učimo. To reklo drži povsod, precej priljubljeno pa je tudi v računalniški industriji. Zadnje čase npr. pri Nvdii, kjer so se končno nekaj naučili iz Intelove zgrešene filozofije pri naboru i810, da je integrirana grafična kartica zakon in da AGP reža niti slučajno ne pride v poštev. No, Nvdiaši so drugačnega mnenja, saj so se odločili, da bodo poskrbeli, da bodo njihove nForce plošče vsebovale tudi režo AGP. Zakaj? Hja kljub temu, da je integrirana grafična kartica GeForce 2 MX, ki trenutno zmore prenašati bremena vseh najnovejših iger, bo nekoč prišel dan, ko bo grafične zmogljivosti treba nadgraditi z novejšo grafično kartico. In lastniki še tako dobre plošče lahko brez AGP slota lahko samo žalostno pogledujejo proti najnovejšim grafičnim kartica. Skratka, Nvidiina odločitev bo sigurno pripomogla k še večjemu zanimanju za nForce. ...

1 komentar

ASUS A7N266 - nForce plošča

The inquirer - nFoce je vsekakor vroč nabor, ki ga marsikdo kar težko pričakuje, saj na papirju izgleda zares izjemno, zato se je marsikatero podjetje, ki izdeluje matične plošče odločilo, da ga podpre. Za nas bo precej zanimiva plošča ASUS A7N266, ki bo gotovo zadovoljila tudi navijanja željne osebke. Njene specifikacije bodo:
  • Podpora procesorjem AMD Athlon/Duron s frekvencami od 550 MHz do 1.4 GHz

  • nForce Platform Architecture z 200/266 MHz FSB, vgrajeno GeForce 2 MX grafično kartico in podporo 6 kanalnemu zvoku

  • 3 DIMM reže, ki bodo podpirale do 1.5 GB PC1600/PC2100 DDR SDRAM pomnilnika

  • 5 PCI, 1 AGP Pro in 1 ACR reža

  • vgrajena LAN kartica

  • vgrajen RAID krmilnik

  • 2 UltraDMA 100/66/33 kanala

  • ATX faktor

The Inquirer navaja, da bo to najverjetneje edina matična plošča, ki ne bo uporabljala Nvidiinega referenčnega dizajna, ampak bo izdelana v ATX obliki. Videli jo bomo v Q3 2001, se pravi nekje v zelo bližnji prihodnosti. ...

2 komentarja