»

KT400, SOYO

Hexus - O teh ploščah je bilo napisanih že toliko novic in testov, da o njih čivkajo že vrabčki na strehah. A še vedno jih za nekatere ni dovolj. Eden izmed teh fanatikov je na Hexus spisal članek o plošči podjetja Soyo. Plošča ima v imenu besedo Platinum, ki nam namiguje na njeno barvo - plošča je namreč v srebrno-sivi barvi - a to je tudi edina stvar, ki naredi to ploščo "platinasto" (s takim imenom smo pričakovali tudi kakšne posebne priboljške). Da pa ne bomo preveč razglabljali o specifikacijah, je tu vsem dobro poznani: Klik!

1 komentar

Test LCD zaslona

Modfactor - Testi monitorjev sicer niso tako popularni, kot na primer testi procesorjev, saj imajo vsake oči "svojega malarja", a vendar ... Na ModFactor so ™ vrgli na Samsungovega 17'' paličnega LCDja, imenovanega SyncMaster 172T. Preverili so vse, kar se monitorju praktično da stestirati ter se na široki razpisali o njegovih tehničnih karakteristikah. Če imate kaj odvečnega časa, klik!

1 komentar

Testi Matroxove Parhelie

več strani - Ta čip smo na Slo-Techu spremljali od najave pa vse do izdaje, in lahko rečemo, da smo pričakovali od Matroxa preveč, on nam je pa dostavil premalo. Specifikacije čivkajo že vrabci na strehah, tako da se vanje ne bom spuščal (zato pa imamo povezane novice [:D]). Kartico so pod drobnogled vzeli na Digit-Lifeu (zelo dober test) ter na Gamer's Depot (malo manj dober test [:D]). Splošno počutje ob kartici? Bolj jalovo. Zadevo bomo zagotovo stestirali ter tudi mi o njej povedali svoje mnenje, a boste morali na to še počakati. Je pa res, da bo cena v Sloveniji še kanček bolj zasoljena, saj sem včeraj izvedel, da boste morali za OEM izvedenko odšteti 107 tisočakov. Ah...

4 komentarji

Prvi testi Matrox Parhelie!

več strani - Z veseljem sporočam, da je končno nastopil dan, ko so internetne strani lahko začele objavljati teste Matroxovega dolgo pričakovanega in precej skrivnostnega čuda, ki se imenuje Perhelia. O Parheliji je bilo povedanega že marsikaj, med drugim tudi na naši strani, kjer smo vas, bralce, redno obveščali o tem čipu, ki naj bi Matrox zopet spravil na pota stare slave. Enega izmed prvih testov so spisali na Tom's Hardware, vendar pa očitno ravno te čase doživlja hud naval, zato je do njega nemogoče dostopati. No, če niste ravno zahtevni in obvladate še kakšen drug jezik, potem se lahko odpravite na Hardinfo.dk in Chip.de, kjer si lahko preberete mnenje teh dveh strani. Slednja testa sta resda na nižjem kakovostnem nivoju, vendar pa vas utegneta zadovoljiti do večera, ko bo začetni "slashdotovski" naval na Tom's Hardware pojenjal. S testi pa je prišla še ena pomembna novica - končno smo izvedeli, da Matrox Parhelia sploh obstaja. ...

15 komentarjev

Parhelia že 30. junija?

X-Bit Labs - Novica današnjega dne, to lahko trdim brez dlake dvoma, je ta, da bomo prve primerke Matroxovega prihajajočega 3D čipa, Parhelie, ugledali že 30. junija! Pričakujemo lahko, da bomo na največjih hardverskih straneh ugledali teste te grafikulje že isti dan, začetek masovne prodaje nekje sredi julija, primerke v Sloveniji pa konec prihodnjega meseca. Pošteno povedano komaj čakam prve primerke ter trenutek, ko bo grafična kartica padla tudi v moje roke, saj je res prominentna. Model, ki ga kanijo izdati prvega, bo stal dobrih sto tisočakov, bo imel 220 MHz hitrost jedra ter 550 MHz hitrost pomnilnika, ki ga bo 128 MB. O tehničnih novostih ste pa na naši strani že brali. Klik!

9 komentarjev

O Matroxovi Parhelii

PC Stats - Če si še niste prebrali, kaj vse boste lahko videli v prihajajoči Matroxovi pošasti, si oglejte še PCStatsovo perspektivo. Za nevedneže ter tiste, ki ne znajo angleško: Matroxova Parhelia bo grafični čip, zgrajen v 0.15 mikronski tehnologiji z 80 milijoni tranzistorjev, kar je v primerjavi z Geforceom 4 ter njegovimi 64 milijoni kar zajeten odstotek več. Še več - Parhelia bo prvi 512-bitni GPU, ki bo uporabljal 256-bitno pomnilniško vodilo, kar naj bi zagotavljalo hitrost prenosa podatkov kar 20 GB/s, kar je dvakrat več od Geforcea4 Ti. Parhelia bo lahko naslovila 256 MB pomnilnika, kar je enako kot ATIjev R200. Zadeva bo tudi podpirala hkraten prikaz slike na treh ekranih hkrati, podpirala bo računanje v 30-bitnih barvah, Hardware Displacement Mapping (Bump Mapping na steroidih) ter kar 16-kratno celozaslonsko mehčanje robov. Najbrž se že vsi sprašujemo, če bo izpolnila naša pričakovanja ter dala malo vetra nVidii......

7 komentarjev

Matrox Parhelia 512

Slashdot - Zadnje čase velja mnenje, da bo Matrox zaradi tehološke zaostalosti propadel.
A glej ga zlomka, tipi očitno zadnji dve leti niso samo spali na 2D lovrikah, pač pa so pripravljali svoj prihod v 3D trg... Sicer naj bi bile nove kartice najavljene šele 14. maja, ampak ker se nekateri niso držali (kilavih) NDA pogodb, so prve informacije že prišle ven.

Specifikacije, v kolikor držijo so zares impresivne:
sorround gaming
512bitni interno vodilo, 256bit DDR zunanji ram (z max 256Mb)
quadvertex shader
RAMDAC, ki zmore 10 bitne RGB globine
FSAA-16 antialiasing (ka pa vem kaj je to)
do 36 stopenjsi shader


Tule je sicer članek v ruščini, ampak raje si poglejte vse slikce... Nisem gamer, ampak ob taki kartici me vseeno mal zmrazi.
In še nekaj slikc tu

18 komentarjev

Test nove 19" Iiyame 451 Pro

Gamer's Depot - Mate, Slo-Techovo "oko sokolovo", je zasledil test nove Iiyame 451 Pro... Sama "evolucija" iz 19" Iiyame 450 je potekla nekako takole: Vzamimo Iiyamo, zapakirajmo jo v lepše ohišje, dodajmo USB Hub v podstavek ter malo spremenimo zmogljivosti (kolikor opažam, na slabše -- ampak čisto za malo...). Test tega monitorja so se lotili na Gamer's Depot ter ga opravili solidno. Klik!

Še opozorilo za najnatančnejše: Vision Master Pro 451 po novem nima BNC vhodov, kar pomeni da bodo grafiki ostali pri 450 Pro. Hvala, Mate!

1 komentar

ABIT VP6 v Sloveniji

Jaz - Iz DAR Computers so mi sporočili, da je prva pošilja težko pričakovanih ABIT VP6 plošč končno našla pot v Slovenijo. Količina plošč v tej prvi pošiljki je zelo nezavidljiva, tako da se boste morali za svoj primerek pošteno zagrebsti. Cena je okoli 52KSIT, kar v bistvu niti ni tako veliko v primerjavi z zadnjimi i815E matičnimi ploščami. Kakšne so dejanske lastnosti plošče ne vem, saj bom svoj testni primerek dobil enkrat te dni, test pa lahko pričakujete nekje do konca naslednjega tedna.

0 komentarjev

SuperOrb v Sloveniji!

Jaz - Še ena vesela novica: Thermaltakove SuperOrb hladilnike je že mogoče kupiti tudi v Sloveniji. To sem izvedel povsem po naključju, saj so mi fantje iz Electre-ST hladilnik priložili kar k Soltekovi overclockerski SocketA plošči. Ko sem danes odpiral pošiljko sem bil nemalo presenečen, ko sem v njej zagledal tudi SuperOrba. Zadeva je dejansko zelo zelo impresivna, na teste pa boste morali še malce počakati. Za cene in dobavljivost pa se brzinsko pozanimajte na njihovi domači strani.

5 komentarjev