»

Intelova nova čipovja

X-Bit Labs - Intel bo jutri uradno predstavil svoja nova vezna nabora, ki se bosta imenovala i845PE ter i845GE. Oba bosta podpirala Pentiume 4 nove generacije, PC2700 DDR pomnilnik, Hyper-Threading tehnologijo in ostale dobrote, ki smo jih od Intela že vajeni. Bistvena razlika med obema čipovjema je že vgrajen grafični procesor nabora i845GE.

Japonci so, kot vedno, prvi v vsem, tako da so na Japonskem že včeraj začeli s prodajo matičnih plošč na teh naborih. Zaenkrat so plošče na teh naborih izdali Gigabyte, Asus, Abit, MSI ter Intel. Cene plošč segajo od 100 do 175 dolarjev. Klik!

0 komentarjev

Združitev japonskih izdelovalcev pomnilnika?

The inquirer - Japonski pomnilniški gigant Elpida je danes potrdil vest, da namera pod svoje okrilje vključiti še drugega japonskega proizvajalca pomnilnika, podjetje Mitsubishi Electric's. Elpida je nastala kot hčerinsko podjetje NECa in Hitachia, specializirano za proizvodnjo pomnilnika. Združitev je potrdil tudi tiskovni predstavnik Mitsubishija, Koichi Nagasawa, ki pravi, da je združitev dobra poslovna poteza ter strategija za prihodnost. Elpida prav tako namerava uporabiti tovarne tajvanskega podjetja Powerchip, trenutno tudi v lasti Mitsubishija, kjer naj bi začeli uporabljati tudi 0,11 mikronsko tehnologijo proizvodnje, kot prvi na svetu. V združitev naj bi bil vključen tudi Intel, vendar še ni znano na kakšen način. Klik!

0 komentarjev

Sega kupuje

Australian IT - Če bi verjeli 'poznavalskim' govoricam na cesti, bi marsikdo živel v prepričanju, da je Sega 'propadla'. Kot vemo, to še zdaleč ni res, sedaj pa so se pojavile prve podrobnejše informacije o načinu, kako bo konzolastični velikan po tem, ko se je odpovedal izdelavi strojne opreme, z razvojem igrovja zavzel čimvečji tržni delež. Sega namreč kani pod svoje okrilje (beri: kupiti, prevzeti, združiti...) čimvečje število razvijalskih studijev širom sveta ter prenehati s predhodno politiko, ko so bili vsi naslovi tako 'japonski', le postopno predelani za druge trge -- ki pa se, to je jasno, od japonskega po demografskih, verskih in podobnih dejavnikih zelo razlikujejo. Ponavadi se citiranja sicer vzdržim, a tale izjava Tetsu Kayama najbolje obrazloži Segine motive:
"If a studio has something that Sega doesn't have, then we'll do an acquisition."
Klik!

0 komentarjev

Sega in Sony povezujeta svoji konzoli preko interneta

Yahoo News - Prav ste slišali. Sega in Sony sta začela sodelovati na področju igranja preko interneta. Tako se bodo lahko lastniki Dreamcasta in PlayStationa 2 povezali med sabo in igrali iste igre. Kaj takega bi lahko v preteklosti le stežka pričakovali, saj se je takrat odločalo, ali bo prevladal Dreamcast, ali pa PlayStation 2. Sedaj, ko je Sega izgubila konzolsko bitko, si lahko Sony mirno privošči take sporazume. Novico najdete tukaj.

0 komentarjev

HP bo odpustil 3000 delavcev

Sharky Extreme - Hmm... tole pa ne kaže dobro. Hewlett Packard je napovedal odpust 3000 delavcev, kar znese približno 3,5% njihove celotne delovne sile. Razlog za odpuščanje je, tako kot drugod, zmanjšanje dobička in slabe napovedi poslovanja. Kljub temu predsednica HPja meni, da jo bo HP odnesel bolje kot druge družbe na področju računalništva, ker kar 56% izdelkov prodajo na drugih trgih in ne na ameriškem.

8 komentarjev

DDR proizvajalci in njih načrti

X-Bit Labs - Fantje pri XBit Labs so se potrudili in zbrali mnenja, načrte in pričakovanja nekaterih največjih proizvajalcev pomnilnika. Gre se seveda za vprašanje DDR DRAMa:
  • Hyundai: Hyundai, eden izmed največjih proizvajalcev pomnilniških modulov, je res pozitivno nastrojen glede DDR DRAMa, v katerem vidijo veliko prihodnost. Po njihovem bo ta pomnilniški standard popolnoma prevladal v letu 2001 in seveda ne mislijo sedeti križen rok. Proizvodnjo DDRja bodo drastično dvignili, na kar 20% vse njihove pomnilniške proizvodnje, oziroma okoli 627 milijonov kosov.
  • Micron: Tudi Micron je eden izmed velikih podpornikov DDRja in tudi oni bodo v bližnji prihodnosti precej povečali proizvodnjo. 64MB čipe že masovno proizvajajo, medtem ko proizvodnja 128MB modulov še ne poteka...
  • Infineon: To podjetje DDR smatra za definitivno prihodnost pomnilniškega standarda, toda trenutno ne vidijo velikega povpraševanja in so zato zelo previdni v proizvodnji, ki trenutno dosega le 5% njihove celotne.
  • Samsung:...

0 komentarjev

Na svidenje, Dreamcast

The Register - Že kakšen teden po internetu krožijo govorice, da bo Sega kmalu ubila Dreamcast. Na žalost je samo podjetje te govorice potrdilo. Torej je res... 31. marca bo Sega prenehala proizvajati in podpirati Dreamcaste. Še več: Dreamcast je definitivno zadnja Segina konzola in podjetje se bo skoncentriralo na proizvodnjo iger za ostale konzole (PlayStation, GameCube, XBox). Malce čudno bo videt Segine igre na Nintendovih konzolah, kajne? Za zaprisežene Segaše (med katere se štejem tudi sam... yup, vaš webmaster je posedoval skoraj vse Segine konzole) je to definitivno zelo žalostna novica. Smrk .

3 komentarji