»

Enermax Thermally Controlled HDD Swap Bay

hardCOREware - Dandanes je pač tako, da si vsak želi izboljšati računalnik, nekateri bolj, nekateri pa malo manj. Ampak mnogi imajo potem probleme s temperaturo, ki se nenormalno poveča, če naše računalo malo privijemo, da dela malo hitreje. Prav zaradi tega se na trgu da dobiti hladilna telesa vseh vrst. Enega, takega za disk, so opisali tudi na hardCOREware. Stvar se mi zdi kar precej v redu, stane pa okoli 38 dolarjev, za konec pa naj vam še povem, da je bila stvar izdelana v Enermaxu.

6 komentarjev

XPS510 5.1 surround zvočniki

Sound Card Central - Na Sound Card Central so si ogledali zanimiv zvočniški surround sistem, ki temelji na petih satelitih in globokotoncu - to se pravi 5.1 sistem. Nekaj osnovnih karakteristik:
  • Globokotonec: 20 W RMS
  • posamezni satelit: 8 W RMS
  • frekvenčno območje: 35 Hz - 20 KHz
  • 5.25" membrana globokotonca
  • 3" satelitska membrana
  • razmerje signal - šum (SNR): 85 dB.
Zanimiv sistem, ki pa po mojem mišljenju po glasbeni moči še vedno zaostaja za Creative Inspire 5.1 Digital 5700. Seveda zaostaja tudi cena.

1 komentar

Prvi hardwareski MPEG-4 dekoder

Tom's Hardware - Pri Tomu so na test vzeli Sigma Design PCI kartico z Realmagic EM8475 čipom. Skupaj z njo dobimo v paketu še lepo število kablov ter daljinec, vse skupaj za borih 99 amerikanerjev. Kako se adeva obrestuje v rabi? Ugotovili so, da lahko sedaj tudi s starim PII 300 gledamo filme v MPEG-4 formatu v celozaslonskem načinu brez težav. Zaključijo s tem, da je izdelek zelo primeren za tiste z bolj počasnimi računali. Klik!

3 komentarji

Jazz J9940 5.1 zvočniški sistem

Hardware Test - Jazz J9940 je sistem, ki izgleda zanimiv. Že na prvi pogled lahko opazimo, da ima velik nizkotonec, kar je zelo pohvalno [:D]. Zadnji zvočniki imajo svoja držala, tako da jih lahko postavimo v višino naših ušes, sprednji pa že imajo pokončni dizajn. Skupna moč sistema je 200w RMS, od tega kar 100w moči pripada nizkotoncu. Pohvalno. (naj omenim, da zame muzike brez pravega basa žal ni [:D])....

3 komentarji

Slo-Tech testiral Athlone XP

Slo-Tech - Še ena v vrsti ekskluziv Slo-Techa! Čast sem imel na test vzeti vso serijo novih AMDjevih zverin, poimenovanih Athlon XP ter jih popeljati na serijo testov, ki pokažejo, kako hitri v resnici so. V testu sem se dotaknil tudi novosti v Palomino jedru ter razlogov, zakaj se je AMD spravil v izdajo še enega jedra, ki temelji na .18 mikronski izdelavi. Sicer pa lahko ta test označim za prvega v tetralogiji člankov o novi seriji. Boste že videli, zakaj .

19 komentarjev

...po enem tednu šole...

Slo-Tech - ...smo si končno vzeli čas za to, da vam ponudimo še malo nove vsebine. Prvo bi se še jaz rad v imenu celega teama opravičil za včerajšnji izostanek novic. Nekako vam moram obljubiti, da se to ne bo več zgodilo, ampak to bi pomenilo, da bom moral vsak dan pisati novice. No, recimo . Od žalostnega k veselem: alien-w je na test vzel tri Geforce2 PRO kartice (od tega je bila ena moja) ter jim zmeril hitrosti, pogledal navijalne zmožnosti ter izmeril temperature. Se nakup te kartice še splača? Beri članek!

3 komentarji

Težave HardCOREwarea

hardCOREware - Slabo se piše internetnim stranem in .com ekonomiji. Zato v pomanjkanju denarja overclockerska stran HardCOREware prodaja nekaj testnih komponent, ki so bile v njihovi lasti. Za prodajo so namenili Athlona 1000, GeForcea 2 GTS, Abitko KT-7 RAID, Casiov E125 dlančnik in ZyXELov brezžični usmerjevalnik (router). Glede na dejstvo, da je zadnje čase propadlo kar nekaj internetnih strani, to zagotovo ni dobro in očitno ni vse tako lepo kot zgleda.

0 komentarjev

Klipsch Promedia 2.1 @ hardCOREware

hardCOREware - No, to je pa eden od setov zvočnikov, ki bi jih z veseljem popeljal na test ali dva... Klipsch Promedia je pač set zvočnikov, ki rula. In da bi dokazali, da ta set res rula, so ga nesli k podjetju THX ter rekli, naj pogledajo, če zares rula. In, uganite kaj: Stvar res rula . ProMedia seti zvočnikov imajo THX Multimedia certifikat, ki zagotavlja frekvenčni razpon zvočnikov od 31 Hz do 21 KHz. Ampak, ne pustite se zavesti THX Multimedia sploh nima veze s "pravim audiofilskim" certifikatom THX ali celo THX ultra. THX multimedia je "bolj nezahteven" standard, medtemo ko THX ultra certifikat dobijo le najbolj kvalitetno narejene komponente. Preberite si ter začnite sumiti o svojem plastičnem paru, ki vam krasi mizo .

0 komentarjev