»

Nov članek: Varnost slovenskih GSM omrežij IV

Slo-Tech - Dobra dva tedna po objavi najnovejšega v seriji člankov o varnosti slovenskih GSM omrežij, smo si ogledali odzive.

Začnemo s kratkim videoposnetkom, ki dokazuje, da če tehniko predstavljeno z uporabo Mobitelovega omrežja uporabimo na omrežju Tušmobila, ki po lastnem priznanju uporablja enak zlomljeni šifrirni algoritem, je rezultat skladen s pričakovanji (vse deluje enako).

Nato si lahko preberete Telekomovo ugotovitev, da imajo najboljše omrežje na svetu, odziv Policije, ki trdi nekaj podobnega ter izjavo MIZKS na temo uporabnosti podatkov zbranih iz tako ranljivih omrežij.

Varnost slovenskih GSM omrežij IV

99 komentarjev

Nova članka

Za konec še vsebina škatle

Slo-Tech - Slo-Tech se počasi prebuja iz zimskega spanja. Po dolgem času imamo nov članek (pravzaprav kar dva). Prvi je včerajšnji članek o spywareu, drugi pa današnji test grafičnih kartic s 7800 GTX na čelu. Senitel se je razpisal o tem, zakaj se vam danes še ne splača utaboriti pred računalniško trgovino v čakanju na pošiljko grafičnih kartic, ki stanejo približno 140.000 SIT, pa tudi o tem zakaj starejše grafične kartice še niso za odmet. Oboje je vsekakor vredno branja.

41 komentarjev

Skrijte disketnik

SubZero Tech - Disketnik in disketa sta preživeta pojma v računalništvu in zagotovo sodita na smetišče zgodovine, a kljub temu še vedno presenetljivo veliko računalnikov vsebuje disketni pogon. No, če se svojega disketnika ne želite znebiti, navzven pa želite dajati videz v prihodnost orientiranega človeka, je članek, ki so ga napisali na SubZeroTech, naravnost za vas. V članku namreč opisujejo, kako skriti disketni pogon, a ga kljub temu ohraniti v delujočem stanju. Klik!



Na članek je opozoril BaRtMaN.

2 komentarja

Nov članek

Slo-Tech - Kot ste lahko opazili že okoli šestih popoldne, je slycer, naš ultrapridni pisun, napisal tudi članek, v katerem se je poglobil v delovanje procesorskih (in ostalih računalniško povezanih) zračnih hladilnikov. Kup kovine, en ventilator, enosmerna napetost, in vrum, že lahko hladimo 70 vatno zverino. A-a, tako lahko pa ne gre. Preberite si sami!

10 komentarjev

Ethernet : Firewire

Tweak Town - Na TweakTown-u so se vprašali, če lahko vedno bolj razširjen in hiter Firewire zamenja že malce ostareli in precej počasnejši 10/100 Ethernet.

V njihovem članku predebatirajo prednosti in slabosti Firewirea, ga preizkusijo in se vprašajo, kako je s podprtostjo v operacijskih sistemih. Kaj so glavne ugotovitve? Firewire je hitrejši, toda Windows9x ne izkoristijo vseh prednosti, preprostejša je povezava, toda na račun precej krajših kablov.


Preberite si tudi članek o Ethernetu na Slo-Techu.

0 komentarjev

Domača omrežja

Source magazine - Člankov in testov na temo domačih omrežij je bilo že kar nekaj, a kaj svežega vedno prav pride. V tem članku je avtor opisal vse možne načine domačega omrežja, od tistega najbolj udobnega, brezžičnega torej, preko omrežne napeljave po domačem telefonskem omrežju pa do standardnih Ethernet omrežij, ki so po mojem mnenju najbolj dostopna, saj je oprema, razen stikal, ki niso nujno potrebna, dokaj poceni.

0 komentarjev

Kako do mrežnih kablov

Xtreme Tek - Vsi vemo, da prodajalci opreme s svojim prodajanjem že-vnaprej-narejenih mrežnih kablov malo pretiravajo, saj zna cena narasti nad 5000 SIT, pa še dolžina ni točno taka, kakršno smo želeli imeti. Če pa pogledamo na zadevo iz druge plati, pa vidimo, da dva konektorja ter kabel točno enake dolžine stanejo znatno manj. Rešitev? Delanje lastnih mrežnih kablov, kajpak. Okej, potrebujemo kabel, dva konektorja, erm... Osem žičk v kablu? Kam katero? S čim dam konektor na kabel? Zakaj je vse tako zapleteno? Na Xtreme Tek prepričujejo, da delo niti ni tako težko. V članku nam opišejo, kako po pravilnem postopku narediti mrežni kabel, v katero režo vtakniti kateri kabel (za kar čimmanj interference) in tako dalje. Zanimivo branje...

4 komentarji

Nov članek

Slo-Tech - Kot smo vam obljubili, se članki o tehnologijah procesorjev nadaljujejo. Nadaljevanje slycerjevega uvoda je spisal Telebajsek. Če kliknete na ta naslov, potem vam bo kar naenkrat vse o Pentium 4 procesorjih jasno, saj je v članku razloženo vse zelo podrobno. Zakaj P4 nekatere ukaze izvaja počasneje, kaj so inženirji izboljšali, zakaj je cevovod 20-stopenjski, koliko energije odda P4, in še naprej. Branje je obligatorno.

1 komentar

Članek za sprostitveno branje

Slo-Tech - Res mi postane kar toplo pri srcu, kadar kdorkoli od naših uporabnikov napiše kaj svojega, kakšno izkušnjo, modifikacijo ali test ter odda članek v objavo. Tokrat je članek o tem, kako v sprednjo stranico vgraditi dva ventilatorja za dodatno hlajenje trdih diskov, spisal totimato. Članek je bolj kratek, a s pomočjo slik zadane bistvo. Kliknite za branje. Lepa popestritev sneženega konca tedna, kajne?

1 komentar

Juhuhu, nov članek

Slo-Tech - Mah, saj veste, med počitnicami vedno radi zaspimo na lastnih lovorikah. Zatorej je danes že sreda, skoraj četrtek, mi pa še nič novega na stran. No, na tej strani si lahko za relaksacijsko branje preberete poročilo s Slo-Techove postojanke na prireditvi Infos dva tisoč in ena. Prijetno branje, za jutri pa nekaj bolj resnega.

8 komentarjev

How-to: 100mbps optična mreža v naselju

Slashdot - Medtem ko eni še vedno sanjajo o ADSL ali kablu, imajo drugi boljše ideje. Zakaj ne bi kar celo lokalno skupnost omrežili z 100 mbps optiko in se povezali navzven? V stanovanjskem naselju Mattgrand na Švedskem so se odločili, da imajo dosti debilnih ISPjev in naredili točno to... Začetna cena je sicer višja, ampak jarke so opremili z optičnimi kabli, ki bi morali zadostovati vsaj za naslednjih deset let. A je kdo v Sloveniji že poskušal naredit kakšne take lokalne mreže?

10 komentarjev

O matičnih ploščah

Tech Extreme - Tech Extreem, avtorji članka o računalniških glupostih, so se tokrat lotili nečesa bolj resnega: članka o pogostih problemih v zvezi z matičnimi ploščami. To je prvi v seriji člankov, ki bodo govorili o pogostih problemih, ki jih računalničarji serčujejo ob uporabi določenih kosov hardvera, ter seveda o rešitvah zanje. Kot sem že omenil, je prvi v seriji članek o matičnih ploščah in priporočam, da si ga ogledate. Glede na to, da je matična plošča osnova za delovanje računalnika, je lahko tudi ustrezno zakomplicirana in težavna. Naprimer jaz se že skoraj dva tedna neprestano ukvarjam s štirimi KT133A ploščami, ki mi delajo toliko preglavic, kot jih nisem imel pri testiranju vseh drugih kosov hardvera skupaj .

0 komentarjev