»

Predrznega hekerja izdalo hvalisanje z dekletom

Slo-Tech - Člani skupine CabinCr3w, v katero so se oblikovali nekateri nekdanji anonymousi, so 5. februarja letos napadli strani policije v Zahodni Virginiji v ZDA. Nekaj dni pozneje so se na internetu znašli podatki s policijskih strežnikov, ki so jih napadalci odtujili. S sporočili prek Twitterja so izzivali policijo, naj se ne trudijo z iskanjem, kasneje pa so izvedli še nove vdore. FBI je vdore raziskal in ugotovil, kdo stoji za njimi, sedaj pa je poročilo o preiskavi postalo javno. V njem lahko preberemo, kako si je storilec razkritje pravzaprav...

32 komentarjev

Kar se Janezek nauči ...

Slo-Tech - Univerza v Ljubljani s svojo vlogo najvišje izobraževalne institucije predstavlja enega od stebra sodobne slovenske družbe. Vsakdo, ki je kdaj obiskal katero od uvodnih predavanj, je bil zagotovo deležen lekcije glede citiranja in spoštovanja avtorskega dela drugih. V primeru resnejših kršitev se vam mimogrede zgodi, da tudi po pol leta ne smete opravljati izpitov ali pa vam popolnoma prepovedo obiskovanje univerze.



Žal so s svojim vzornim ravnanjem selektivni, kar pokaže že hiter pregled uradnih strani Univerze v Ljubljani. Na določenih podstraneh se namreč nahajajo slike z znane spletne strani iStockPhoto. S tem ne bi bilo nič narobe, če le ne bile ožigosane z vodnim žigom ponudnika fotografij.

Čeprav...

74 komentarjev

Veliki brat v EU

Telegraph News - Evropska unija bo namenila dobrih 10 milijonov evrov za projekt Indect, v sklopu katerega se razvijajo računalniški programi, ki bi nadzorovali in obdelovali informacije s spletnih strani, forumov, datotečnih strežnikov, P2P-omrežij in celo posameznih računalnikov. Cilj je samodejno zaznavanje groženj in nenormalnega vedenja ali nasilja. Sodelovale bodo Poljska, Nemčija, Francija, Španija, Velika Britanija, Bolgarija, Češka, Slovaška in Avstrija. Organizacije za varstvo osebnih pravic, kot je denimo Liberty, so že označile to kot zlovešč korak za vsako državo.

Na spletih straneh projekta lahko preberemo, kaj točno so si zastavili kot cilj. Želijo:
  • razviti platformo za: registracijo in izmenjavo operativnih podatkov, pridobivanja večpredstavnostnih vsebin, inteligentno obdelavo vseh informacij in avtomatsko zaznavanje groženj in prepoznavanje nenormalnega vedenja in nasilja;
  • razviti prototip integriranega okrog omrežja osnovanega sistema, ki bo podpiral operativne aktivnosti...

34 komentarjev

The Sims 3 dva tedna pred izidom že na spletu

Ars Technica - EA ima večne težave z uhajanjem iger. Najprej ji je ušla Spore, sedaj pa se zgodba ponavlja tudi s The Sims 3. Marca so razvijalci razglasili dobro novico, da kupcev ne bodo ubijali z DRM-jem, spletno aktivacijo in kakšnim drugim načinom avtentikacije, temveč se bodo zatekli le k dobri stari serijski številki. Te dni pa se je na spletu že znašla igra The Sims 3, čeprav je uradni izid oddaljen še dva tedna. Ker je EA tako velikodušno odstranil zaščite, ki so bile trn v peti tako legalnim kot nelegalnim verzijam, je razpečevanje in igranje igre postalo otročje lahko. Igra je na straneh s torrenti že velik hit, pri čemer večina prenašalcev trdi, da igre ne potrebujejo zase, temveč za svoja dekleta.

30 komentarjev

ASIMO dobil še enega bratca

Slo-Tech - Potem ko je že pred časom svojega humanoidnega robota predstavila Honda, se ji je letos pridružil še Hitachi. Sonyja s svojim pritlikavcem pač ne moremo jemati resno, ker tu govorimo o velikih fantih. No, EMIEW (Excellent Mobility and Interactive Existence as Workmate – Bitje z enkratno mobilnostjo in vzajemnostjo, namenjeno kot pomočnik) za razliko od Asima nima nog, ampak koleščke (pa tak humanoid), kar ga naredi malce bolj podobnega klasičnim plehnatim nebodijihtreba iz filmov produkcije B.

Kaj naj bi ločilo tega podjetnega asistenta od ostalih...

17 komentarjev

Lepotno tekmovanje

vir: SMH
SMH - Tokrat lepotno tekmovanje ni tekmovanje lepotic iz vrst človeške samice, niti tekmovanje najlepše pobarvanih računal, temveč izbiranje najlepše izmed vseh digitalno ustvarjenih lepotic. Italijanski projekt Miss Digital World je prav to - lepotno tekmovanje digitalno ustvarjenih deklic.

Programerji/umetniki z vseh strani neba že prijavljajo svoja "dekleta", ki se bodo čez teden dni potegovala za krono Miss digitalnega sveta. Zanimivo je dejstvo, da so vsi trenutno prijavljeni modeli, razen enega, ženske, čisto vsi oblikovalci pa moški, ki so vlagali neskončne ure dela v svoje umetnije. Tale, na sliki, je recimo zahtevala kar 18 mesecev dela. SMH

46 komentarjev

Ubijte nepotrebne programčke v ozadju

Jaz - Vir marsikatere težave ali počasnega delovanja Windows so nepotrebni programčki, ki se ob zagonu računalnika samodejno poženejo in nato skriti ponavadi ne počnejo nič uporabnega, ampak celo povzročajo nekompatibilnostne težave in upočasnjevanje stroja. Seznam takšnih nebodijihtreba v Win9x dobimo s pritiskom na Ctrl-Alt-Del, v WinNT/2k/XP pa s Task Managerjem, kjer jih lahko ustavimo. Toda katere je varno odstraniti, ne da bi se zgodilo kaj hudega? Črna lista je objavljena na tej strani, pregledno urejena po abecedi. Da se pa seveda tujki ne bi poganjali vsakič ob ponovnem zagonu Oken, jih je potrebno onemogočiti s programoma MSCONFIG ali, za bolj korajžne, s programom REGEDIT, ki sta v Okna že vgrajena.

1 komentar

Zaščitite svoje slike!

Jaz - Si predstavljate (bognedaj) tale scenarij: uspe vam veliki met in v svoje (nebodijihtreba [:D]) kremplje ulovite fletno punčaro. No, čez nekaj časa ugotovite, da vam je nekdo iz diska "pljunil" sliko, na kateri vi v družbi Manekenke™ na plaži srkate prijetno ohlajeno pivce. Sliko sedaj negodigatreba razkazuje po spletu ter naokoli vašo ljubav razglaša kot svoje dekle in se hvali na vaš račun. Temu boste naredili konec in si iz te strani namestili program Ais watermark protector, ki vam hitro in enostavno doda v sliko viden ali neviden napis (t.i. vodni žig). Tako ni vrag, da bo spomin v obliki digitalne fotografije ostal samo in le vaš [:D].

9 komentarjev

Styles XP

več strani - Tole novico nam je poslal Tadej, za kar se mu najlepše zahvaljujemo:

Če spadate med tiste uporabnike Windows XP okolja, ki dajo veliko na izgled in ste se ze naveličali klasičnih Blue, Olive Green in Silver stilov, ste si do sedaj lahko pomagali zgolj z WindowBlinds XP programom podjetja Stardock (ok, obstajajo še drugi komercialni izdelki, ki pa niso nič kaj boljši). Slaba lasnost le-tega tiči v tem, da upočasni celoten sistem in vam popapca kar nekaj sredstev, saj WindowBlinds uporabljajo svoj pogon za prikaz stilov. Idealna rešitev bi torej bila uporaba Microsoft metode. In ravno to vam sedaj omogoča programček Styles XP podjetja TGTSoft. V bistvu gre samo za spremenjeno oziroma shekano verzijo UXtheme.dll datoteke, ki sedaj ne vsebuje več digitalnega podpisa. TGTsoft je prav tako dekodiral luna.msstyles datoteko in kreiral XML-to-msstyles pogon. S programom Style Builder (ta bo izšel ta teden) ali Resource Hacker lahko sedaj po mili volji spreminjate že obstoječe stile ali...

26 komentarjev