»

GV-R9200VIVO

Digit Life - Vsem znano podjetje Gigabyte je na tržišče poslalo novo grafično kartico z oznako GV-R9200VIVO, ki je v bistvu ATI Radeon 9200LE. Vsebuje 128 MB pomnilnika s hitrostjo 400 MHz, njegov procesor pa tiktaka z 250 MHz. Na kartici najdemo analogni ter DVI priključek, velja pa še omeniti, da ima kartica podporo VIVU. Predvsem pa je bodo veseli vsi ljubitelji tišine - hladilnik na tej kartici je namreč pasiven. Klik!

2 komentarja

Gigabyte GA-8INXP

t - break - Še bolj popularni kot testi Radeonov, pa so očitno testi Granite Bay matičnih plošč. Tokratnega so ustvarili na T-Break. Plošča, ki so si jo ogledali, je bila narejena v tovarni podjetja Gigabyte in nosi ime 8INXP. Glavne prednosti so dvokanalni DDR-II pomnilnik, SATA Ter ostale dobrote, ki spadajo k taki matični plošči. Plošča je v nasprotju z ostalimi prav pestrih barv, saj zajema vse od oranžne do modre. Klik!

1 komentar

Office 11 Beta 1 je tu

The inquirer - Microsoft je danes predstavil prvo uradno beta različico svoje nove inačice pisarniškega paketa Office, ki tokrat nosi že številko 11. Končna verzija naj bi se pojavila enkrat v sredini prihodnjega leta. Največja novost, ki jo Microsoft tudi promovira, je vsekakor izboljšana uporaba ter podprtost XML, za vse dodatne informacije ter novosti, pa skočite na to stran!

4 komentarji

Vodič po navijanju

PC Mechanic - Vsi, ki ne veste, kako bi se lotili drugega najbolj uživantskega početja pod soncem (navijanja računal, se ve), hitro odklikajte na to stran, kjer so PC Mechanicovci v dolgem teoretičnem tekstu razložili, kako začeti. Od zgodovine navijanja prvih Pentiumov, preko Goldfingerjev za SlotA Athlone (saj se jih še spomnite, ane? [:D]), do barvanja mostičkov, izbiranja kakovostnih komponent, in tako dalje. Priporočam tistim, ki še vedno mislite, da imajo Intelovi procesorji odklenjen množilnik. Klik!

0 komentarjev

Lahkotnejše navijanje

Gigabyte - Podjetje Gigabyte je izdalo beta verzijo priljubljenega programa EasyTune, ki tokrat nosi že številko 4. Za tiste, ki veste čemu program služi, spodnjih nekaj vrstic preskočite, za ostale pa kratka razlaga: gre za program, s pomočjo katerega lahko kar iz operacijskega sistema nastavljamo in spreminjamo frekvenco procesorja, pomnilnika in tudi AGP ter PCI vodila. Glede na to, da je odpiranje abaka™ in nastavljanje FSBja preko mostičkov za marsikoga, ki ima takšno matično ploščo, mučno opravilo, si bo s tem programčkom prikrajšal kar nekaj nevšečnosti. Branil pa se ga zagotovo ne bo tudi kakšen manj izkušen Slo-Techer.

Program pa je uporaben tudi takrat, ko želimo na primer povečati frekvenco samo pomnilniku, kar nam v primeru, da matična plošča tega ne podpira, zna priti še kako prav. Marsikatera plošča namreč podpira samo tolikšno frekvenco pomnilnika, kot ima procesor FSBja, kar pa v marsikaterem primeru še zdaleč ni 133 MHz ali več. Kot bi rekel naš najljubši admin alien-w: "A...

5 komentarjev

Test diskov s 5400 obrati

X-Bit Labs - Ljudje večinoma pogledujemo za hitrimi diski in zato večinoma izbiramo le med diski s 7200 obrati, saj so po zakonih fizike hitrejši, one z 5400 obrati pa zanemarjamo, čeprav v marsikaterih primerih neupravičeno. V X-bitovih laboratorijih so si pogledali te diske. Testirali so IBM Deskstar 40GV (DTLA 305040), Western Digital Caviar 400AB, Maxtor DiamondMax D540X-4K, Fujitsu MPG3409AT-E in dva Seagateova U5 in U6. Osnovne specifikacije diskov so enake, saj vsi omogočajo delovanje po standardu ATA 100, vsi imajo 40 GB prostora in vsi, razen IBMa in Seagatovega U5, ki imata 0,5 MB, imajo 2 MB predpomnilnika. Teste so izvajali na Pentiumu III 600 podprtim z 256 MB pomnilnika. Testirali so jih priklopljene na ATA 33, ATA 66 in ATA 100. Merili so dostopne čase in hitrosti prenosov, poleg tega pa so jih testirali s še nekaj programi za testiranje diskov. Za najboljšega so proglasili Maxtorja, pohvalili pa so tudi Fujitsuja. Če torej kupujete nov računalnik in ne potrebujete ravno zelo...

4 komentarji