»

Voltmod novejših nVidiinih kartic

AOA - Za vse, ki se ukvarjate z umetnostjo ekstremnega overclockinga, so na Alliance of Overclocking Arts objavili obširen in izčrpen članek o modificiranju grafičnih kartic. Natančneje -- gre za izvedbo voltmoda na karticah iz serij 6 in 7, ki so izvedeni popolnoma programsko, kar je precej ugodno, saj je ponavadi treba za podobne rezultate opraviti nekaj večjih posegov v kartico. Več vam o članku ne morem povedati, tako da bo najbolje, da ga vsi, ki se bojite spajkalnikov, kar sami preberete.

13 komentarjev

Intel bo podpiral navijanje

The inquirer - Kaže, da je Intel po dolgem času prišel do ugotovitve, da navijanje ne prinaša ničesar slabega. Sodeč po tej strani, so se projekta lotili dokaj resno, saj naj bi v kratkem izdali program, ki bo omogočal navijanje in spreminjanje parametrov Intelovih matičnih plošč kar iz Windows okolja. Več o tem tukaj.

Poteza niti ni tako presenetljiva, saj se podobnega principa poslužuje vse več proizvajalcev strojne opreme, predvsem grafičnih kartic. In konec koncev, če boste procesor zaradi navijanja uničili sami, plošče verjetno ne boste menjavali. Kdo pa s tem pridobi, posebej če uporabniki ne bodo prebrali drobnega tiska, pa je seveda jasno.

Hvala TribesMan-u, ki nas je opozoril na novico.

15 komentarjev

Geforce4

več strani - Nekako kar ne morem odpustiti našim pisunom, da so spregledali današnjo velenovico - uradno je izšel Geforce4. nVidia je referenčne primerke novoizdanih grafičnih kartic poslala vsem največjim računalniškim spletnim stranem. Tako vam priporočam ogled testa na Tom's Hardware ter na HardOCP. Tekom jutrišnjega dne dobite še povezave do ostalih megastrani, ki so testirale Geforce4 serijo izdelkov...

27 komentarjev

Kako sestaviti računalnik

Overclockedcafe - Za vse tiste, ki ste se odločili sami sestaviti svoj računalnik. Sicer je to čisto preprosto, ampak nekateri med vami so večni skeptiki... Zato je tu zelo preprost vodič, kako sam sestaviš svoj računalnik. Vodič mi je zelo všeč, ker je preprost, a obenem namigne tudi kako pripraviti računalnik za navijanje. Tako na kratko opiše tudi kako naj nanesemo termalno pasto pod hladilnik čipa matične plošče in še nekaj podobnih nasvetov. Tudi če se ne nameravate lotiti sestavljanja računalnika v kratkem, vam ogled članka toplo (ma kaj toplo, vroče) priporočam.

10 komentarjev

Kako utišati računalnik?

HardOCP - Hm, kaj narediti, če rabiš en povprečen računalnik za gledanje DVD - jev in poslušanje MP3 - jev, hkrati pa hočeš, da se ga ne sliši preveč? Tukaj si lahko ogledate, kako so se tega lotili na HardOCP - ju. Poceni stvar. Torej, če vam je računalnik preglasen, kar poklikajte povezavo.

0 komentarjev

Per pixel lighting v praksi

FullOn3D - No ker v mojem prejšnjem članku ni bilo kakšnih konkretnih primerov iger, ki bi uporabljale per pixel lighting (dot product 3), se bom sedaj malo oddolžil z dvema screen-shotoma iz Giants: Citizen Kabuto. Tukaj boste našli primerjavo med sliko na Voodoo 5 5500 in GeForce 2 Ultra. Per pixel lighting v akciji, razlika pa očitna!! Ko bi bilo več takih iger... In kdo ima sedaj najlepšo sliko?

10 komentarjev

Navijanje grafične kartice

HardOCP - Procesor zna že skoraj vsakdo navit, z grafičnimi karticami je pa drugače - predvsem zato, ker nimamo nekega BIOS - a zanje, ki bi omogočal navijanje, poleg tega pa je ponavadi treba zato, da lahko kartico navijemo ali poseči v register(GeForce - i, Voodoo5 5500) ali pa dobiti poseben program, ki nam to omogoča (Voodoo3 Overclocker). Torej, za vse, ki se nameravate lotiti navijanja uboge grafične kartice, pa ne veste povsem, kako bi se tega lotili, vam priporočam ogled tega članka na HardOcp - ju.

0 komentarjev

Modikacije ohišja za lenuhe

The Tech Zone - Zanimiv članek, kako s čim manj truda in rezanja modificirati ohišje, da bo čim bolj primerno za navijanje. Avtor je opisal nekaj res zanimivh rešitev, npr. kako narediti okrogle kable brez rezanja le teh, posvetil pa se je tudi pretoku zraka skozi ohišje, za ugodnejšo overclockersko klimo v notranjosti. Priporočljivo branje za vse, ki se nameravate lotiti česa podobnega s svojim ohišjem. Klik !

1 komentar

Intel Voodoo5 5500 po izjemno nizkih cenah

PCrave - V teh dneh, ko je računalniško sceno udaril po nosu izid Pentiuma4, velika pocenitev pomnilnika in podobne zadeve, nihče ni opazil, da se nekaj dogaja tudi z 3DFXovim Voodoojem5 5500. Dotična kartica se je namreč prav neverjetno pocenila, v ZDA preko Pricewatcha že najdete cene okoli 173-199$! Seveda to dotično grafikuljo postavlja v povsem novo luč in očitno bomo tudi morali popraviti oceno v prihajajočem velikem primerjalnem testu grafičnih kartic ( ups, pa sem povedal [:8)]). Vsekakor bo 3DFX tako precej lažje konkuriral Nvidiinim grafikuljam, upajmo le, da ne bodo zaradi te poteze še propadli [:\\].

3 komentarji