»

Apple se umika s strežniškega trga

Te tanke strežnike naj bi zamenjal Mac Pro?

vir: Ars Technica
Ars Technica - Apple je za največje ljubitelje svojih računalnikov, ki so potrebovali še strežnik, ponujal sisteme Xserve, primerne za vgradnjo v strežniške omare (t.i. rack-mount). A že v začetku prihodnjega leta bodo ukinili ponudbo teh strežnikov - sistemi Xserve bodo po osmih letih 31. januarja odšli iz prodaje v večna lovišča. Vse do konca prodaje bodo kupci novih strežnikov deležni običajne enoletne garancije in podpore, kjer bo slednja razširljiva na tri leta, torej do konca januarja 2014. Razlog za ukinitev strežniške linije se skriva v posvečanju izključno domačim potrošnikom.

Po 31. januarju v Cupertinu priporočajo dve rešitvi, če si tako močno želite strežnika, na katerem bo tekel OS X Snow Leopard Server. Nobena od njiju ni popolna, saj Mac Mini v strežniški različici (strežniški OS X ter dva do 500 GB-trda diska, kjer eden zamenja optično enoto) ne ponuja zmogljivosti in...

13 komentarjev

FIC Radeon 9700

VR - Zone - Na VR-Zone so si ogledali kralja grafičnih kartic, Radeona 9700 Pro. To izvedenko te odlične grafice kartice izdeluje podjetje FIC, kjer proizvajajo cenejše različice grafičnih kartic. In tako je tudi pri Radeonu, saj je cenejši od njegovih drugih bratcev. Kot je običajno za te prestižne grafične kartice, ima tudi ta 128 MB DDR pomnilnika ter na 325Mhz tiktakajoč procesor. V kompletu dobimo še kablovje ter gonilnike. Za tiste, ki vas zanima tale malce "cenejši" Radeon, klik!

Dodatek (19:40): V kolikor pa vaša denarnica takšnega izdatka ne bi zdržala, berite dalje. Njegovega veliko šibkejšega bratca, Radeona 9000 so namreč testirali na Hardware Zone.

Škatlja [:D]

0 komentarjev

Novi PowerMaci

Apple - Pred časom je bilo govora, da bo Apple na trg poslal nove PowerMace z G5 procesorjem in popolnoma novim designom. To se ni zgodilo, so pa pri jabki prenovili ponudbo. Zdaj imajo vsi PowerMaci dva procesorja, vrh ponudbe pa zdaj krasi tudi novi 1.25 GHz G4 procesor. S pomočjo operacijskega sistema OS X torej dobimo 2500 megaherčno beštijo.

Pa še cena: v ZDA od 1700 zelencev naprej (2x 800 MHz), pri nas verjetno sploh še niso slišali za te novosti [:(]

3 komentarji

Jabolčni strežnik

The Register - Apple je, po svojih besedah, "ponižno" oznanil svoj novi izdelek: Xserve. Stražnik™ se namesti v 1u rack-mount ohišja ter je v prvi vrsti namenjen izobraževalnim in raziskovalnim ustanovam. Goni enega ali dva G4 gigaherčna procesorja, 256 mebibajtov (hej, Slo-Tech gre relativno dokaj v korak z izrazoslovjem [:D] ) DDR pomnilnika ter je voljan gostiti do štiri trde diske. I, ti ne morejo biti priključeni na vodilo skazi, kar je že skoraj nuja za strežniške sisteme, ampak le 'ceneni' ata(-100) vmesnik. Klik!

Dodatek: Matthai (fante, ki je pomagal postavljati mrežo v Piranu) je poslal povezavo do zanimive strani, ki pove nekaj 'malega' o vodilu scsi. Branje priporočeno.

0 komentarjev

Slovenska inovativnost

Slo-Tech -
Kdor redno spremlja forum, mu je jasno, da so vodni bloki, poslikani zgoraj, plod slovenske inovativnosti ter ustvarjalnosti. Boeing ter morphling1, naša izumitelja, sta staknila glave ter iz načrta, ki ga je naredil morphling1, naredila blok. V tej temi v našem forumu lahko vodni blok tudi naročite ter izveste vse potrebne informacije. Mene je design tako navdušil, da sem poslal povezavo do teme v forumu tujim OC stranem. Uganite kaj - Avstralci so nas že omenili . Lep dan, ja.

24 komentarjev

PC iMac

Jaz - Yay, verjamem, da se bo večina zagrizenih PCjašev ob pogledu na ta računalnik šestkrat prekrižala podolgem in počez, toda kdo ve... mogoče bo za kakšnega mlajšega Slo-Techerja zadeva celo zanimiva. Kot bi rekel Tomi, ki mi je poslal povezavo, gre za nekakšno čudno mešanico PCja in iMaca. Bolj natančno: gre za PCja oblečenega v iMacova All-In-One oblačila. Ne dvomim, da bi marsikateri malček nad računalnikom bil navdušen, toda ostali, "bolj razviti" PCjaši se bomo samo prizanesljivo nasmehnili in vrgli pogled na svoja monstruozna Big Tower ohišja. Vseeno priporočam ogled, če ne zaradi drugega, pa zaradi malce smeha .

4 komentarji

Tweakanje trdih diskov in pomnilnika

Jaz - Tweak3D, mama-stran vseh tweakerskih vodičev na internetu, je vsekakor vredna pogostega obiskovanja, saj se na njej najde marsikaj uporabnega. Timon mi je tako poslal povezave do dveh zanimivih člankov, ki govorita o optimiziranju pomnilniških in diskovnih prenosov pod Windows sistemi. Sicer ne gre za najnovejša članka, toda za vse newbije med nami je takšne povezave dobro pogosto omenjati. Torej, navodila za optimizacijo pod Win2k najdete tukaj, lastniki Win9x pa se odpravite sem!

1 komentar

Epoxova i815EP plošča

Jaz - Ancient mi je poslal povezavo na Tweak Townov Epoxove 3SPA3L plošče, ki je ena izmed prvih plošč na i815E čipovju, oskubljeni (ampak nič slabši!) različici i815Eja. Platka je povsem v slogu nekaj zadnjih Epoxovih ponudb, torej kvalitetna, zanesljiva in polna overclockerskih možnosti. Fantje na Tweak Townu so bili nad njo tako navdušeni, da so ji nadeli "Editors Choice" nagrado in oceno 9/10 robotkov. Vsekako en velik SLIN !

2 komentarja