»

Test prenosnika

Hardware Zone - Kljub temu, da danes ni veliko novic (pa ne že spet, no [:D]), sem vas izbrskal še relativno svež test računalniške opreme. Na Hardware Zone so si namreč včeraj ogledali nov IBMov prenosnik, poimenovan ThinkPad X30. V njem tiktaka Intelov Pentium na 1.2 GHz, družbo pa mu dela 40 GB diska ter 256 MB pomnilnika. V kolikor vas je prenosnik zaradi dobre blagovne znamke pričel zanimati, klik!

4 komentarji

Uptime: 16 ur. Na prenosniku.

The Register - No, ne ravno na čistokrvnem prenosniku, ampak na prihajajočih 'Tablet PC'jih (kateri navdušujejo tudi mene osebno). Pri podjetju ElectroFuel Inc. namreč trdijo, da lahko izdelajo Tablet PC z WinXP ter Pentiumom 3M 866 (sicer malo manjših mer -- hakeljc!), ga opremijo s svojo baterijo ter obdržijo pri življenju od 10 do 16 ur. Vsekakor zelo zanimivo -- če bi le velikost ne bila okrnjena na 275 × 223 milimetrov. Klik!

0 komentarjev

Namiznosnik

Slo-Tech - Zadnjič sem na forumu zasledil vprašanje, če je možno zaradi racionalnih razlogov kupiti prenosnik, ki nima baterije. Kako se to splača, je drugo vprašanje, samo kot kaže, menda se.

Na PC Review sem zasledil opis prenosnika, ki pa niti ni to. Namreč, za razliko od pravega prenosnika nima baterije, in procesor in pomnilnik sta namenjena namiznim računalnikom. S tem pridobijo na teži, ker pa nima baterije, je pa tako ali tako vseeno, če ima navadne komponente. Za hlajenje je menda tudi dobro poskrbljeno, prav tako za oči, katerim je namenjen 15" zaslon.

Kot so ugotovili na testu, je ideja zelo dobrodošla za vse, ki želijo imeti poceni "prenosnik", in pri tem ne potrebujejo dela brez priključka za elektriko, kot za razne lan-partye. Če imate veliko časa, poglejte cel članek.

Samo še vedno je občutek, da lahko delaš, ko vsi preklinjajo Eles, enkraten..

2 komentarja

Sony Vaio PCG-GRX570 prenosnik

Hardware Central - Sonyev Vaio PCG-GRX570 prenosnik je nekaj posebnega. Zakaj vprašate? Ker ima največji in najbolj oster prenosniški ekran na trgu - meri 16.1 palcev v diagonalo oziroma kar 1600 x 1200 pixlov. Poleg tega se v njem skriva še Pentium 4 s taktom 1.6GHz, 512 MB DDR SDRAM, 40GB disk, 12x DVD pogon, 16/10/24x CD-RW ter ATIjeva Radeon 7500 grafična kartica z 32MB rama -- in vse skupaj za 2400 ameriških zelencev.

Najbolj všeč jim je bil tako ali tako velik zaslon, kot kiks pa štejejo to, da je prevelik in pretežak za dnevno uporabo.

5 komentarjev

Biti ožičen na morju

PinkPonk - Ko seštevam pluse in minuse poletnih počitnic, nepreživetih v bližini luknje (stenske, za telefon ali kabel!), me večkrat spravi v depresijo dejstvo, da nekaj časa ne bom sposoben odgovarjati, niti prejemati emailov svojih premnogih oboževalk.

Tega se zavedajo tudi pri Mobitelovem portalu PinkPonk, kjer so na temo povezovanja prenosnih računal na internet preko gsm telefonov spisali sicer zelo splošen, a marsikomu koristen članek. Klink! Evo, samo še kabel mi manjka...

1 komentar

Dvozaslonski prenosnik

Slashdot - Očitno se proizvajalci prenosnikov kar ne morejo več izmisliti, kaj bi nam uporabnikom lahko še nudili. Po raznih ročnih računalnikih, ki jim lahko vrtimo LCD zaslon, raznoraznih prenosnikih in tako imenovanih tablet PC-jih trg ni doživel kakšne bistvene (r)evolucije. Mogoč se bo to spremenilo v prihodnje, saj je podjetje Estari patentiralo izdelavo prenosnika s kar dvema zaslonoma. Mogoče se sliši malce čudno, vendar pa bo ta prenosnik najbolj podoben knjigi (glej sliko). To naj bi ga naredilo bolj domačega uporabnikom. Prenosnik bo gnal preizkušeni operacijski sistem Windows XP. Ali bo naprava doživela uspeh ali pa celo polom na tržišču, pa bomo videli bojda že v četrti četrtini tega leta, ko naj...

0 komentarjev

Compaq izumlja...

vir: CNet
CNet - Marsikdo si ne more privoščiti luksuza nakupa dveh računalnikov, enega za domačo uporabo in enega prenosnika. Pa tudi tisti, ki prenosnike posedujejo si marsikdaj želijo, da bi lahko uporabljali kar svoj domači računalnik. No, mogoče bo Compaq kmalu predstavil nekaj za vse: računalnike, ki bodo opravljali tako vlogo prenosnikov, kot domačih računalnikov. Na prvi pogled gre za tipičen prenosnik...

9 komentarjev