»

Poravnava v primeru Hot Coffee za GTA San Andreas

Hot Coffee na delu

The Register - Zgodba je tako smešna, da je pravzaprav že žalostna. Celotna franšiza GTA je zgrajena okrog kriminalnih dejanj igralca - kraja avtomobilov, ubijanje, izsiljevanje itn. - začinjenih z dobršno mero dirkanja z avtomobili, motorji, letali, čolni in drugimi prevoznimi sredstvi. Leta 2005 pa je izbruhnil škandal, ko so v GTA San Andreas odkrili prizore simulirane spolnosti. Ti so bili pobrisani iz zgodbe, ne pa tudi iz kode, tako da so nadebudni hekerji kmalu izdali popravek, poimenovan Hot Coffee, ki te vrstice kode odklene v igri. Igra je tedaj dobila oznako Adult Only v ZDA, kar je poljub smrti za vsako igro. Take-Two je tedaj porabil milijone dolarjev za zamenjavo vseh kopij iger z...

24 komentarjev

Barcelona se pojavlja v javnosti

vir: HardOCP
HardOCP - HardOCP poroča, da je AMD novinarjem v Montereyu v Kaliforniji pokazal svoje prihajajoče procesorje v praksi. Zaenkrat so znane zgolj okvirne reči, pokazali so eno-, dvo- in štirijedrne procesorje v 4x4 sistemih z grafičnimi karticami Radeon X2900XT, frekvenc niso izdali, znano pa je, da je najmočnejši sistem z dvema štirijedernikoma kodiral film v 1080p ločljivosti v format H.264 praktično v realnem času, ob vsem tem pa se je segreval tako malo, da je bilo toploto ob dotiku hladilnika težko zaznati. Vse skupaj je seveda zelo pavšalno in še vedno zavito v misteriozno meglo, a kljub temu deluje precej impresivno. Izvorna novica.

49 komentarjev

Siol does it again

Slo-Tech - Fantje pri Siolu so res neverjetni. Prejšnji mesec so odklopili ADSL, ker nisem plačal junijskega računa. Opomine, pravijo, da so pošiljali po elektronski pošti, na naslov @siol.net, ki ga seveda ne berem. Da bi jim kapnilo v glavo, da so plačani računi za julij, avgust in september in da je zato nekaj drugega narobe, se seveda ni zgodilo. No, ampak to je že stara zgodba. Včeraj so njihove sposobnosti živciranja svojih uporabnikov dosegle nove višave.

Meni nič tebi nič so onemogočili pošiljanje preko smtp.siol.net kateremukoli pošiljatelju, ki nima na koncu naslova e-pošte @siol.net. Ker za pošto uporabljam ARNES-ov račun, to pomeni, da ne morem več pošiljati sporočil z naslovom nekdo@guest.arnes.si, če sem na internet povezan preko ADSL. Da bi bila zadeva še hujša, so enako naredili tudi vsem svojim strankam, ki imajo lastne domene. Nesrečen fant na tehnični pomoči je povedal, da zdaj delajo spisek svojih lastnih domen, da jih bodo lahko spet vključili.

A vrh ledene gore ni to,...

163 komentarjev

Ledena kocka

Viren - Zopet ena lepa modifikacija. No ja, če temu sploh lahko rečemo modifikacija, saj je v bistvu ta ljud sestavil popolnoma svoje ohišje iz aluminija in pleksi stekla. Zelo lepo ter natančno sestavljeno (logotipi so rezani celo z laserjem). Modra svetloba tudi zelo dobro paše k srebrni, tako da lahko zadevo samo pohvalim. Oglejte si sami: Več slik najdete pa še na Vieren.

7 komentarjev

RIAA does it again

The Register - The Register mi je polepšal jutro z zelo zanimivim člankom. Namreč, RIAA (ki jo v članku 'krajšajo' na "Recording Industry Ass. of America" ), je zaprosila za dodatek k obstoječemu zakonu, ki posege proti integriteti strežnikov ali kakršnakoli kre/hekerska dejanja označuje za teroristična dejanja. No, predlog naj bi pooblastil RIAA, da bi lahko, hmm, posegala, v strežnike oz. omrežja, ki gostijo nelegalne avtorske izdelke, ter jih onemogočila. Halo?

p.s.: ni jim uspelo :]

2 komentarja

Microsoft in AOL spet za pogajalsko mizo

Slo-Tech - O prvih pogovorih teh dveh gigantov je poročal že minmax, toda zadeve so se nekje vmes še dodatno zapletle. Kot poroča CNet, sta velikana vmes prekinila pregovore, sedaj pa so spet za pogajalsko mizo. Dve podjetji, ki se borita za prevlado na internetu namreč poskušata doseči dogovor o skupnem sodelovanju, toda interesi so pač preveč podobni, da bi lahek dogovor bil mogoč. Še vedno je namreč v sporu veliko stvari, od RealPlayer vs MediaPlayer zadeve do instant messaginga. Me prav zanima, kako se bo vse skupaj razvilo. Thnx Matej.

0 komentarjev