»

Kaj in kdaj bo prinesel Gdrive

TG Daily - Verjetno najteže pričakovana Googlova aplikacija je Gdrive, ki mu napovedujejo svetlo prihodnost, saj naj bi se kosal celo s paradnima konjema iskalnikom Google in predalom za e-pošto Gmail. Kot pove že samo ime, bo šlo za ogromno skladišče podatkov, kjer bo vsak uporabnik dobil svoj razdelek, kamor bo lahko shranil vsebino svojega trdega diska. Deloval naj bi kot namizni odjemalec, ki sproti sinhronizira lokalne datoteke s tistimi na Gdrivu, hkrati pa omogoča dostop do slednjih z vsakega računalnika z internetno povezavo.

Seveda nekatere podobne storitve že obstajajo. Microsoft naprimer ponuja SkyDrive, ki nudi 25 GB velik predal, z omejitvijo velikosti posamezne datoteke na 50 MB. Hkrati nudijo še storitev LiveMesh, ki je omejena na 5 GB, a nudi nekaj več funkcionalnosti, saj zmore avtomatsko sinhronizirati podatke na namizju, internetu in mobilnem telefonu. Podobno storitev je obljubljal tudi Apple za sinhronizacijo med Macom, PC-jem in iPhonom prek servisa MobileMe, a jo je...

28 komentarjev

Pajki popravljajo vesoljska plovila

vir: NASA
engadget - NASA razvija osem-nogega pajku podobnega robota za delo v vesolju. Poleg poklona vsem ZF grozljivkam B-kategorije, ima oblika tudi kar nekaj dejanskih prednosti. Poleg velike stabilnosti in zmožnosti premagovanja ovir se lahko ob premišljenem razporejanju teže poja po površinah, ki bi jih sicer s svojimi 300 kilogrami poškodoval.

Moram priznati, da mi je že trenutni 1:4 prototip privabil nasmeh [navdušenja] na obraz.

21 komentarjev

Piramida za nadzorovanje ventilatorjev

ipKonfig - Na tej strani sem zasledil precej zanimiv in izviren izdelek, ki bo morda navdušil tako nezahtevne uporabnike kot tudi zahtevne moderje. Imenuje se Pyramid II Fan Silencer in je namenjen kontroliranju obratov do šestih ventilatorjev. Kot pove že samo ime, je oblikovan kot nekakšna mini piramida, ki ima na konici termalni senzor, preko katerega nato ta piramida uravnava delovanje ventilatorjev. Zanimivo, predvsem za tiste, ki se jim ne da ciniti posebnega vezja, ki glede na temperaturo uravnava vrtljaje.

0 komentarjev

Hercules tudi z Radeoni 7500

X-Bit Labs - Hercules, ki zadnje čase izdeluje samo še grafične kartice z ATI-jevimi Radeoni, je naznanil, da bo začel izdelovati novo kartico, ki bo osnovana na čipu Radeon 7500. Imenovala se bo 3D Prophet 7500 DDR 64MB, iz samih specifikacij čipa pa gre sklepati, da bo izdelek konkuriral GeForcem 4 MX. Kot pove že samo ime, bo kartica opremljena s 64MB DDR SDRAM-a, poleg tega pa bo vsebovala še izhod ta TV in monitor (CRT). Grafični čip bo deloval s frekvenco 270MHz, pomnilnik pa na 460 MHz. Cena nove kartice bo 150 $.

0 komentarjev

Prva noč na novem strežniku

Jaz - Tako, prva noč na našem novem strežniku je za nami. DNS se je večinoma porihtal, tako da lahko do strani dostopate direktno s polnim URL naslovom, ne pa preko tistega čudnega IPja. Strežnik zaenkrat deluje brez večjih težav, kar pa je bilo tudi za pričakovati. Arnesovci in vsi kablaši verjetno že občutite veliko pohitritev, drugi pa bomo tega deležni v prihodnjih urah, ko se DNSji dokončno porihtajo.Ob tej priložnosti bi se tudi rad zahvalil vsem podjetjem, ki so nam to veliko nadgradnjo omogočila: Najlepša hvala vsem!

0 komentarjev

Prva noč

Jaz - Hehe, prva noč z novo stranjo je za nami. Zdi se mi, da do večjih težav ni prišlo, tako da lahko rečem, da je splavitev strani bila uspešna. To seveda še nikakor ni končna podoba, oziroma funkcionalnost, saj bo do konca tedna dodano več stvari, kar pa sem povedal že včeraj. Ne pozabite, da lahhko vsa svoja mnenja izrazite preko Foruma, ali se izživljate nad ubogo Anketo.Sedaj pa nekaj dejanskih novic [;)].

0 komentarjev