»

Nokia toži RIM, HTC, ViewSonic

ZDNet - Medtem ko se Nokia doslej ni veliko bojevala v patentih tožbah, če seveda izvzamemo dolg proces proti Applu, ki pa se je lani končal s poravnavo in 430 milijoni evrov za Nokio, so sedaj v velikem slogu zamahnili proti RIM-u, HTC-ju in ViewSonicu. Zaradi domnevnih kršitev patentov jih tožijo v ZDA in Evropi.

Jabolko spora je, vsaj uradno, 45 patentov v Nokiini lasti (seznam), ki pokrivajo upravljanje z energijo, večopravilnost, navigacijo, šifriranje podatkov, dinamične menije, izvedbo antene, prenos priponk v elektronskih sporočil na mobilnih telefonih in podobno. Zaradi kršitev je Nokia zoper RIM vložila tožbi v Düsseldorfu in Mannheimu. Zoper ViewSonic so začeli postopka v Delawaru in...

16 komentarjev

Standard 802.11n potrjen

Reuters - Kot smo poročali poleti, je s septembrom standard 802.11n resnično dočakal končno verzijo. Nov standard za brezžični LAN, ki ga je ta teden potrdil IEEE, podpira hitrosti prenosa do 300 megabitov na sekundo, kar je šestkrat hitreje od dosedanjega 802.11g, in večji domet. Proizvajalci so seveda pograbili novost in že do sedaj, ko je bil standard v fazi osnutka (n draft), izdali kopico naprav s podporo zanj. Končna verzija se od nje ne razlikuje bistveno, tako da bodo že izdelane naprave v najslabšem primeru potrebovale le nadgradnjo firmwara za nemoteno delovanje. Vse specifikacije standarda bodo objavili sredi oktobra.

35 komentarjev

Test monitorja Sony CPDG520

Tweak Town - Sony je že veliko let tudi proizvajalec monitorjev. Tokrat imate pred sabo test njihovega monitorja CPDG520. Le ta je 21", ima pa FD Trinitronski CRT ekran (z 19.8" velikostjo vidne površine). Vsem, ki iščejo dober, a velik monitor, bi lahko G520 prišel prav. Pohvalili so velikost ekrana, visoke resolucije ter raven ekran, ni pa jim bila všeč velikost in teža. Prav tako so imeli probleme tudi avtomatskim nastavljanjem velikosti slike. Na testu je dobil oceno 9/10. Klik!

1 komentar

Brezžični monitor

Slashdot - Hja, tudi to bo slej ko prej moralo priti. ViewSonic je predstavil monitor pomenljivega imena airpanel 100. Zadeva dela v Windowsih XP Professional in sicer preko brezžične LAN ali WAN povezave.
Magnezijevo ohišje in lahki deli tako ustvarjajo le 1,1 kilogramov težak 350 mm x 203 mm x 13 mm velik monitor. Za več specifikacij si oglejte ViewSonicovo stran. Ima 1800 mAh Litij-ionsko baterijo in zmore celo 1024 x 768 pri 85 Hz osveževanja.

1 komentar

800 megaherčni pomnilnik

X-Bit Labs - Samsung je zopet dokazal, da je vodilni v proizvodnji hitrih pomnilniških čipov. Po tem, ko je izdal 330MHz DDR pomnilnik, na katerem temeljijo skoraj vse GeForce4 grafične kartice, je danes izdal še 800 megaherčni (400MHz DDR) pomnilnik. Le-ta je 128megabiten in deluje pri 2.8V, zapakiran pa je v kvadratni obliki (13mm x 13mm).

1 komentar

Nova Swiftechova pošast

Swiftech - Ob zadnji omembi modificiranega Hedgehoga sem nehote pozavil na Swiftech in zatrdil, da je Hedgehog trenutno najmočnejši Socket hladilnik. Na srečo me je Peter opozoril na napako... Kot da bi me na njo hotelo opozoriti še samo podjetje, je Swiftech izdal novi Socket hladilnik z imenom MC462, namenjen SocketA in Socket462 procesorjem (z drugo besedo Tbirdom/Duronom in Pentiumom4). Zadeva je zanimiva zaradi kopice stvari. Tako je to prvi hladilnik, ki dejansko izkorišča novi montirni sistem, ki sta ga uvedla AMD in Intel, torej tiste 4 luknjice okoli...

4 komentarji