»

Kanadski goljufi zamenjevali iPade z modelirno maso

iClay.

vir: Yahoo News
Yahoo News - Nepridipravi v kanadskem Vancouverju so se spomnili izvirne goljufije za 700 kanadskih dolarjev: v tehničnih trgovinah FutureShop in BestBuy so kupili iPad 2, plačali z gotovino, nato pa doma v originalno škatlo zapakirali ustrezno količino modelirne mase in izdelek vrnili kot nov in še neodprt. Osebje v trgovini očitno ni preverjalo vsebine škatle, jo preprosto postavilo nazaj na prodajno polico in vrnilo denar. Kasnejši, a pošteni kupci so potem za lanski božič namesto jako želene tablice dobili kup plastelina.

Eden od kupcev, ki je tablico kupil kot božično darilo ženi, se je naslednji delavnik razjarjen odpravil v trgovino, kjer pa mu preprosto niso hoteli verjeti (tj. vzeti nazaj...

36 komentarjev

Diski Hitachi Deskstar mijavkajo

The inquirer - Menda naj bi karakteristika Hitachijevih diskov 7K250 bilo mijavkanje. Več nezadovoljnih kupcev se je pritožilo, da njihov disk mijavka. Po besedah predstavnika družbe Hitachi je zvok podoben oglašanju mačk, posledica nove tehnlogije, ki preverja učinkovitost in zanesljivost diska. Na žalost Hitachiju zvoka še ni uspelo odpraviti. Zvok se pojavlja na približno 10 minut ali 6-krat na uro. Zahvaljujoč enemu uporabnikov dotičnega diska, kroži po spletu zvočna datoteka, iz katere je jasno razvidno, da je zvok res podoben mačjemu oglašanju.

Če v bližnji prihodnosti nameravate kupiti dotični disk, dobro premislite. Razen, če ste predan ljubitelj mačk. [:)]

10 komentarjev

HP: AMD v vsak vaški dom...

The Register - ... če se le kupujejo računala pri HP-ju -- obratno od tega je v naši deželici sicer prej pravilo kot izjema, saj imamo slo-tech ter zelo malo tajnic.

AMD je s svojim Athlonom že od začetka imel pravcato smolo. Kljub svoji odličnosti ga veliki oem proizvajalci (HP, Dell, Compaq, Gateway...) kar niso želeli požegnati ter vključiti v svoja predpripravljena računala. To pa se je spremenilo: prvi korak je naredil HP, ki bo v svoje računalo 'Compaq D315 Business PC' vključilo Athlona XP 1800+ ter hitrejše. Klik!

4 komentarji

Ozadja za Windows XP

Jaz - Posedujete okna 95/98/ME/2000, pa vam priložena ozadja za namizje kratijo spanec, ker bi radi imeli točno takšna, kot jih vidite pri prijatelju, ki ima Okna XP? Na voljo imate dve možnosti: lahko se odpravite k njemu in ozadja zapečete na zgoščenko ter jih prenesete na svoje računalo, lahko pa odklikate na to stran in si vunpotegnete nekaj manj kot 3 MB dolgo zip datoteko z več kot 25 standardnimi in novimi ozadji za Windows XP. Seveda obstaja še možnost, da bi si OS celo omislili, a kje je smisel [:D].

0 komentarjev

Slo-Tech Piran 2002

Slo-Tech - Tudi to leto se vidimo! 11. in 12. maja 2002 bo v Osnovni šoli Cirila Kosmača održan dvodnevni Slo-Tech dogodek. S svojimi računali boste tekmovali v hitrosti, odstotku navitja, lepoti ter še enem tekmovanju, katerega zaradi zanimivosti ne izdamo. Pričakujemo veliko udeležbo! Vse podrobnosti si preberite tukaj, kjer se lahko na dogodek tudi prijavite ter svojo udeležno dokončno potrdite. Vsa ostala vprašanja - v forum! [:D]

27 komentarjev

Z macolo nad računalo

The Register - Nezadovoljni kupec, ki je svoje računalo, kupljeno za hčerko, že petič nesel na popravilo v trgovino, se je nad računalo spravil kar z macolo, saj mu ga serviserji nikoli niso popravili. Tako so šokirani kupci lahko le gledali, kako Gary Wilke iz Appleton-a uničuje računalnik vreden 2.600 dolarjev. Umirili so ga policaji... Slaba postrežba, ni kaj.

6 komentarjev