»

Windows Product Activation: Morda pa le...

The Register - Da, stara oglaševalska logika še vedno deluje: spljuvaj samo idejo nekega izdelka, nakar čez čas izdaj 'svojo' različico.

Programerstvo pri Licenturionu je tako izdelalo prav nič izviren izdelek Licenturion Product Activation -- LPA, ki deluje na podobnem principu kot Microsoftova različica (... nečesa, kar so že pred časom spoznali sadjarji pri Applu), le da je njegovo delovanje -- ki temelji na 36-mestni kodi -- bolj 'transparentno' ter prijaznejše do poštenih uporabnikov, ne pa tudi zlih tatov. Klik!

Seveda -- veliko laže je piti mleko lepe nove koze kot pa izločke stare krave molznice.

0 komentarjev

Abit Media XP

Slo-Tech - Tudi to je eden od zelo uporabnih delov strojne opreme. Abit Media XP je namreč dodatek za osnovni plošči Abit AT7 ter IT7. Sede v 5.25" prostor za cederome, ponudi nam pa nebroj dodatnih vhodov, izhodov ter bralnikov. Gor lahko najdemo dodatni USB 2.0 reži, eno dodatno FireWire režo, IR vmesnik za daljinsko upravljanje, optični vhod ter izhod inu linijski zvočni vhod ter izhod. Največje presenečenje pa najdemo na vrhu, kjer vidimo bralnike za Compact Flash, Secure Digital ter Memory Stick kartice. Zadevo sem včeraj videl v živo - meni je všečna. Ni vrag, da je ne bomo stestirali [:D]. Zadevico so si ogledali na AMD3D, za branje pa kar pogumno klik!

2 komentarja

Obogateti z Xboxom

Source Forge - Ja, Microsoftova konzola je postala že zelo znana, saj se o njej govori skoraj vsak drugi dan. Ali slišimo to, da bomo Xbox 2 ugledali leta 2006, ali to, da ima veliki modri s konzolo izgube zaradi subvencioniranja končne cene, prek tega, da lahko z Xbox modchipom na konzoli gledamo DivX filme, in tako dalje. No, sedaj so za dosego "višjih ciljev" ponujene tudi nagrade. Na tem naslovu si lahko preberete celotno zgodbo, bistvo pa leži v tem, da je v skladu 200.000 amerikanerjev. Prvo polovico, torej 100.000 njih, dobi tisti, ki popolnoma legalno ter brez hardverskih modifikacij na Xbox namesti operiacijski sistem Linux, drugih 100.000 pa tisti, ki naredi program, ki softversko doseže isti učinek, kot Xbox modchip. Ste zagreti? [:D]

1 komentar

Legalna reaktivacija MS Windows XP?

Overclockers Australia - Če si lastite originalno inačico Microsoftovega operacijskega sistema Windows XP, ste se zagotovo že srečali z aktiviranjem sistema. Težava nastane, da je treba izdelek ponovno aktivirati, če ste zamenjali velik del strojne opreme ali pa če ste se preprosto ponovno odločili namestiti OS na isto računalo. V slednjem primeru obstaja rešitev, ki vas reši ponovne aktivacije. Je popolnoma legalna in legitimna (vsaj tako avtor), vključuje pa kopiranje pravile datoteke (wpa.dbl) na prenosljiv medij ter po reinštalaciji nazaj. Toliko da veste :D.

3 komentarji

Plextorjeva individualizacija

CDR-Info - Prenekateri Pek™ je že spoznal, da se določene pečke bolje ujamejo z določenimi mediji (CDR, da ne bo pomote). Rezultat neprimerne kombinacije je lahko škrtanje CD bralnika, ali pa sploh neberljivost medija v nekaterih ali celo vseh enotah (da domačih cd komponent ne omenjam).

Zaradi tega je Plextor razvil tehnologijo 'VariRec' - Variable Recording. Pomeni, da bo CD zapisovalo (beri: Plextorjeve nove enote) iz mesta za kalibracijo laserja na ploščku razbralo tip in oznako medija, ter iz baze izbralo najprimernejšo moč laserja. Klik!

3 komentarji

Let's crack some MS!

več strani - Neverjetno, koliko člankov o razbijanju Microsoftovih zaščit je danes našlo pot v moj nabiralnik.

The Register piše o razbijanju Windows aktivacije s preprostim kopiranjem datoteke wpa.dbl ter spreminjanjem nekaterih sistemskih nastavitev. Voila!, pa imamo WinXP-je naložene v celotni pisarni . [Tecchannelovo poročilo tukaj]

Sledi Microsoft Reader, program za prebiranje e-knjig ter preprečevanje nedovoljenega kopiranja - klik! - v MIT-ovi publikaciji je namreč članek, v katerem avtor trdi, da mu je avtor programčka za razbijanje zaščite v omenjenem bralniku e-knjig delovanje prikazal. Uh, v programerjevo dobro upam, da bo njegovo ime ostalo tajno.

12 komentarjev

Kako obiti ponovno registracijo pri ponovni inštalaciji Win XP ter Office XP

computerchannel.de - Computer Channel.de je razkril kako lahko ponovno inštaliramo Win XP brez ponovne registracije. Če se spomnite je MS vgradil v svoje nove Win XP proti piratsko zaščito. Vendar pa ima le ta nekaj pomankljivosti. Ta procedura, ki je tukaj opisana velja samo za Win XP RC1 in pa za Office XP. Za RC1 verzijo zato, ker še ni dokončna in se lahko ime datoteke v končni različici razlikuje. Vse kar je potrebno je to, da prekopiramo pri vsakem eno datoteko na disketo in jo tako shranimo. Ob poznejši ponovni inštalaciji na ISTI računalnik pa jo je potrebno samo ponovno prekopirati na disk in je, saj kot vemo, je bilo ob ponovni inštalaciji prej registracijsko proceduro potrebno ponoviti. Vendar pa se s to proceduro ne moremo izogniti prvotni registraciji.

Za Win XP: Tukaj se imenuje datoteka "wpa.dbl" in jo lahko najdemo direktoriju WIN/System32. Datoteko moramo po prvi registraciji presneti na disketo in jo po ponovni inštalaciji WIN na ISTI računalnik enostavno prekopiramo nazaj. To pa...

8 komentarjev