»

Millenium Falcon Mini

Millennium Falcon Mac mini

Slo-Tech - Vsi ki poznate Star Wars in ste gledali katero od Epizod IV, V oziroma VI, gotovo poznate tudi Millenium Falcon. Ta mala, a izredno hitra vesoljska ladja je prilubljena lupina za veliko modifikacij, ta pa je neka posebnega.

Morda si boste rekli, 'Saj je samo še ena modifikacija,' a ko imate v ohišju Mac Mini, v pilotski kabini iSight web kamero, zadnja vrata, ki se odpirajo, ponujajo dostop do optičnega pogona ter gumba za vklop, med 'rogovi' spredaj pa imamo prostor za priključitev iPod Shuffle, je ta modifikacija nekaj več. Vse skupaj lahko v igračo za približno pet slovenskih tisočakov vgradimo v približno treh urah.



Še izvorna novica in povezava do članka.

6 komentarjev

Še ena modifikacija Radeona

Radeon modifikacija

vir: Chip Online
Chip Online - Tudi pri Chip Online so se odločili, da bodo naredili sedaj že dobro znano modifikacijo Radeon 9500 v Radeon 9700 (ki smo jo premlevali tudi na forumu). Obdelali so strojno in programsko rešitev ter bili presenetljivo uspešni. Od desetih različnih kartic (dve s 128 MB pomnilnika in osem s 64 MB) so se problemi pojavili le pri eni, ostale pa so delovale odlično. Če vem je nemščina blizu, preberite izvirnik, za ostale pa je v angleščino prevedel Google. Nesvetovljanom žal ostane le galerija slik.



Hvala gonilniku za povezavo.

13 komentarjev

Microsoftova poravnava 'zavrnjena'

Slo-Tech - Še pomnite predloga poravnave, po katerem bi Microsoft 'ubogim' ameriškim šolam prispeval računalniško opremo, ter tako končal preko 100 tožb?

Nič ne bo: zvezni sodnik J. Frederick Motz je večmilijonsko poravnavo zavrnil. Mali Mečkač bo vsled tega s pogajanji moral začeti znova, 'iz nule'. Komu to koristi, pa presodite sami...

3 komentarji

O majicah...

Jaz - Hja nekaj se definitivno premika, tako da smo začeli s prvimi anketami. Prvo je treba določiti osnovno barvo majic, na katerih bodo stiskani naši slogani. Verjetno bomo v prvo serijo vključili tri različne barve, tako da kar veselo izbirajte. V anketo sem vključil vse barve, ki so se mi zdele koliko-toliko primerne.

61 komentarjev

Intel še bolj agresivno

X-Bit Labs - Kljub težavam, s katerimi se zadnje čase srečuje Intel, je to podjetje še vedno trdno odločeno, da bo njihov Pentium4 procesor uspešen. Po prvih načrtih naj bi do konca leta P4 obvladoval 50% high-end trga, sedaj pa so svoje načrte spremenili v še bolj agresivne in so trdno odločeni, da bo do konca leta P4 obvladoval kar 75% trga. To mislijo doseči z zelo agresivno reklamno kampanjo, ki se bo začela nekje avgusta. Takrat se bodo namreč pojavili prvi procesorji z novim Socket478 podnožjem (sicer še vedno z Willamete jedrom), prav tako pa bo takrat na voljo Brookdale čipovje, ki bo podpiralo PC133 SDRAM, kar naj bi pripomoglo k širjenju P4 platforme (čeprav bodo performanse P4 s SDRAMom menda prav smešne). Nekje decembra bo na sceno stopila še VIA s PX266 čipovjem, ki bo P4 prineslo DDR podporo.
Vse lepo in prav, toda resnično se moramo vprašati, ali je Intel sploh pri sebi. Že 50% tržni delež bi po mojem mnenju dosegli zelo težko, kaj šele 75%. AMD vsekakor ne bo sedel križem rok......

1 komentar

Malo pozno, ampak Oskarji 2000 so tu

Jaz - Okies, sicer je vse skupaj trajalo precej bolj dolgo, kot sem mislil da bo, toda rezultati glasovanja za Slo-Techove hardverske Oskarje 2000 so znani. Moram priznati, da večjih presenečenj ni bilo in so tudi je glasovanje samo potrdilo tisto, kar je večina vedela že vnaprej. No, da vam ne bom pokvaril veselja: članek se nahaja tukaj, v njem pa boste našli rezultate glasovanja, vsaki zmagovalec pa je dodatno opremljen s krajšim spremnim besedilom. Upam, da vam bo zadeva všeč...

5 komentarjev

Še ena modifikacije miške

Bastardize - No, še ena modifikacija mišk prihaja z Bastardize.neta. Osnovne barve M$ Intellimouse Explorerja so se jim zdele preveč dolgočasne in so se ubogo miško odločili prebarvati v bolj agresivne barve. Ali vam je zadeva všeč ali ne presodite sami, meni osebno pa so kar nekako bolj všeč originalne barve. Kaj naj rečem... pač nisem velik ljubitelj (umazano) rdeče barve [;)].

5 komentarjev