»

Super Flower SF-609

Metku.net - Ob vročih dneh in še bolj vročih procesorjih je potrebno vklopiti tudi dodatne ventilatorje, da dodbra prezračimo naše segrete mlinčke in jih zavarujemo pred nepotrebnim zmrzovanjem ter pregrevanjem. Vendar pa znajo vsi ti mogočni ventilatorji povzročiti nezaželjen dodaten hrup, ki moti večino ljudi. V ta namen se na trgu dobijo posebne napravice, ki omejujejo vrtljaje ventilatorjev in nam tako omogočijo da si prilagodimo hitrost ventilatorjev (ter s tem zmanjšamo hrup) tako, kot nam najbolj odgovarja.



V ta namen so na MetkuMods preizkusili eno od takih naprav. Čarobna škatlica je namenjena za montažo v 5.25 palčno režo, vsebuja LCD zaslon za prikazovanje vrtljajev posameznega...

3 komentarji

Thermaltake predstavil novi Vulcano 12

Thermaltake - Podjetje, ki je znano predvsem po zelo dobrih ohišjih serije Xaser in ventilatorjih Vulcano, je predstavilo Vulcana 12, ki je naslednik enega najboljših in najbolj glasnih ventilatorjev, Vulcana 7. Ventilator naj bi imel, logično, boljši pretok zraka in 5500 obratov na minuto, kljub svoji hitrosti pa ni nič bolj glasen kot Vulcano 11, ki domuje v velikem številu z AMD-jevimi procesorji opremljenih ohišij. Med specifikacijami najdemo tudi podatek, da je uporaben za vse AMDje do 3400+. Ventilatorju je dodan tudi upravitelj vrtljajev, ki ga namestimo v 3,5-palčno režo.

6 komentarjev

Vantec Nexus Multi-function Panel

Tweak Town - Na TweakTown so bili ponovno pridni, saj so nas zopet razveselili z novim testom. Tokrat so si ogledali napravico, namenjeno prav takšnim ljudem, kot smo Slo-Techovci. [;)] Vantec Nexus Multi-function Panel, kot se naprava imenuje s polnim imenom, se namreč lepo namesti v režo za 5.25 pogone ter nam omogoči lagodnejši dostop do USB ter IEEE1394 priključkov brez sklanjanja pod mizo. Pogoj je seveda, da imate omenjene tehnologije implementirane tudi na plošči; no, za povrhu pa zna zadevščina nadzorovati še vrtenje ventilatorjev. Uporabno, ni kaj. Klik!

2 komentarja

Thermaltake Hardcano 8 VR

Extreme Overclocking - Danes so si na Extreme Overclocking ogledali novo stvaritev za kontrolo ventilatorjev v ohišju, ki sliši na ime Hardcano 8 VR in katere mati je podjetje ThermalTake. Ponaša se z lepo modro barvo in srebrnimi potenciometri, omogoča pa kontrolo do štirih ventilatorjev. Dodelili mu niso ravno najvišje ocene, saj si lahko podobno zadevo naredite sami za veliko manj denarja, a vendarle klik! Še cena: v Ameriki znaša dobrih 25 dolarjev, kar je približno šest tisočakov v naši valuti.

7 komentarjev

ABIT Media XP

Hexus - ABIT je s svojimi ploščami iz serije MAX nekatere močno navdušil, nekatere pa močno razjezil, saj so popolnoma očiščene stare tehnologije in zato nanje ne moremo priključiti nekaterih starejših naprav (starih tipkovnic in mišk, starih tiskalnikov, ...). A dejstvo ostaja, da so matične plošče MAX namenjene zahtevnim in naprednim uporabnikom. To potrjuje tudi ABIT-ov izdelek Media XP, ki ga vtaknemo v 5.25" ležišče in je združljiv le s prej omenjeno serijo plošč. Prek njega pa lahko dostopamo do nekaterih bolj naprednih funkcij matične plošče, kot so podpora različnim pomnilniškim karticam (Secure Digital, Memory Stick, IBM Microdrive, ...), USB 2.0, Firewire, krmarjenje nekaterih programov s pilotom in še kaj. Napravico so si ogledali na Hexusu.

0 komentarjev

Bakren hladilnik za Geforce4

Tweakers Australia - Referenčni predstavniki nVidiine družine grafičnih kartic Geforce4 Titanium so imeli na sebi megalomanski, a lepo oblikovan hladilnik, na pomnilniku pa kos aluminija za boljšo izmenjavo toplote z zrakom. Thermaltake se je spomnil iznajdljive poteze, saj je sestavil oblikovno isti hladilnik za GPU in pomnilnik, le da je narejen iz bakra namesto aluminija ter da ima na sebi močnejši ventilator. Kako se obnese ta hladilnik, ki se lahko namesti le na Geforce4 Ti kartice? Kar fino [:D].

0 komentarjev

Thermaltake in ohišja

Thermaltake - Začelo se je z hladilniki, nadaljevalo pri nosilcih za diske v kombinaciji s temperaturnim senzorjem, preživeli smo Thermaltakeove Bluetooth vmesnike za osebne računalnike (katerega test pričakujte na Slo-Techu v roku enega tedna), sedaj pa TTjevci napadajo še z ohišji. No, naredili jih niso oni, saj je zadeva predelan Chieftecov model (kar ni presenečenje [:D]) z manjšimi popravki. Kaj novega prinaša? Na sprednjo stranico boste po novem lahko priklapljali FireWire ter USB naprave, upravljali s hitrostjo ventilatorjev ter na LCD zaslončku gledali temperaturo vitalnih delov računalnika. Juhu, mi ljubimo tovarniško modificiranje [:D]!

4 komentarji

Thermaltake Hardcano 2

Overclockers Cafe - Thermaltake se vsake toliko časa spomni izdelati kakšno napravico, ki me popolnoma preseneti. Tako so naredili tudi tokrat z Thermaltake Hardcanom 2. Naj vas podobnost imen Hardcano in Vulcano ne zavede, saj Hardcano ni procesorski hladilnik. Ta napravica ima na 5.25" ploščico, ki jo vgradimo na mesto za CD enote, vgrajena dva LCD zaslončka, od katerih je vsak priključen na svoj termalni senzor, katerega lahko postevimo praktično kamorkoli. Da pa ne bi prostor za zaslončkoma ostal neizkoriščen, so pri Thermaltakeu ubili dve muhi na en mah ter hkrati naredili še 5.25" nosilec za tri-in-pol-palčne trde diske, katere dodatno hladi še 4x4 centimeterski ventilator. Zanimiva napravica v vsakem primeru :D.

0 komentarjev

Izdelava termalnega senzorja

Mods4Me - Večina navijaških plošč, med katere spadajo tudi izdelki podjetij Abit in Asus, imajo to lepo lastnost, da lahko nanje svobodno priključimo termalne senzorje, ki nam nato odčitavajo temperaturo poljubnih delov računalnika. Problem je le v tem, da termalnih senzorjev v večini primerov ne dobimo zraven matične plošče. Nič hudega. Najlažje je te senzorje dobiti, saj jih lahko kupimo praktično v vsaki bolje založeni elektrotehnični trgovini, večji problem (vendar ne prevelik) pa je vse skupaj priciniti na kabel. Tukaj pridejo še kako prav vodiči, kot je tale na Mods4me, ki korak za korakom opišejo proceduro. Omenjeni članek je sicer kratek, vendar pa vam pove vse, kar morate vedeti. Pa uspešno cinjenje ;) .

0 komentarjev

Rheobus na OC Australia

Overclockers Australia - Test Rheobusa je bil na Slo-Techu že objavljen, vendar sem vam za osvežitev spomina poiskal še en test, ki so ga tokrat opravili na Overclockers Australia. Da na kratko ponovim: Rheobus je napravica, ki vsebuje regulatorje, s katerimi lahko nadzorujemo hitrost ventilatorjev. Dobimo ga v kit izvedbi (razstavljen), vendar sestavljanje ni težavno. Vse kar moramo storiti je, da ga inštaliramo v 5,25 " plastično ploščico in ga vstavimo v ustrezno odprtino na ohišju. Kako stvar izgleda? Oglejte si na sliki:

5 komentarjev

Digitalno krotenje ventilatorjev

PC Review - Pri PCReviewu so si ogledali lično napravico, na kateri je zaslon lcd, 5 gumbov in en 40mm ventilator. Napravica zgleda prav "kunštno", nje uporaba pa je dobra, saj lahko nanjo priključite 8 ventilatorjev, zraven vsakega pa še termalni senzor. Tej napravici potem nastavite temperature, pri katerih naj se določen ventilator začne vrteti. Nastavite lahko celo temperaturo, pri kateri začne napravica cviliti, če je ta presežena. Zanimiv je tudi gumbek "Force", s katerim vklopimo vse ventilatorje. Test si lahko ogledate tukaj.

7 komentarjev

Lifeview Finger ID

Dan's DATA - Hja, Slo-tech team je odpeketal v Portorož, jaz pa sem se vrnil iz Bovca. In iz tega sledi... pisanje novic, seveda. No pa poglejmo kaj se je našlo.

Prvo kar sem opazil je bil test Lifeview Finger IDja. To je napravica, s katero se prijavite s pomočjo prstnih odtisov. Branje je zelo dobro, motijo pa gonilniki in programska oprema, katero se da prelisičiti. Kljub dobremu delovanju, pa je ta napravica za večino še vedno nepotrebna...

0 komentarjev

Sistemski hladilnik 3 v 1

Mikhailtech - Hehe, zanimiva pripravica, ni kaj. Naj vam jo opišem. To je hladilnik za celotno ohišje in se ga lahko namesti v prosto 5,25 ali 3,5 mesto na sprednji strani ohišja, prav tako pa tudi na zadnjo stran, kot recimo zvočno kartico. Rezultati v 5,25 mestu in na mestu kartice so bili kar dobri, zrak v ohišju se je namreč pri idlanju shladil na sobno temperaturo, pri polni obremenitvi pa je bil 4 stopinje toplejši. V 3,5 mestu se je odrezal slabo. Temperatura pri idlanju je bila za 2 stopinje višja od sobnega zraka, pri polni obremenitvi pa je bila le eno stopinjo nižja kakor brez uporabe tega hladilnika. No če vas to zanima si lahko test ogledate tukaj. V sloveniji mislim da se točno take napravice ne dobi, se pa dobi podobne reči, za podobno ceno (4 tisoč SITov).

0 komentarjev