»

TripAdvisor v Italiji oglobljen zaradi zavajanja

Slo-Tech - Italijanski urad za varstvo konkurence (L'Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato) je upravljavcu spletne strani TripAdvisor izrekel pol milijona evrov globe, ker so recenzije in ocene na strani pogosto zavajale uporabnike. TripAdvisor ni poskrbel za izbris ali vsaj jasno označitev resnih recenzij od lažnih, zaradi česar uporabniki niso dobili ustreznih informacij, so zapisali v obrazložitvi globe. TripAdvisor se seveda z odločitvijo ne strinja.

Na spletni strani TripAdvisor popotniki objavijo informacije in recenzije o storitvah, kot so nastanitev ali prehrana, ki so pomembne za ostale popotnike. Problem je, da so objavljene recenzije včasih tudi reklamne ali zlonamerne, česar pa uporabniki vedno ne morejo vedeti. Tu bi moral svojo...

4 komentarji

OCZ manipuliral z uporabniškimi mnenji na Geizhalsu

ComputerBase - Na priljubljeni spletni strani Geizhals, ki je v osnovi namenjena iskanju najnižjih (spletnih) cen v nemško govorečih deželah in primerjavi karakteristik izdelkov, dobro pa pokriva tudi Poljsko in Zahodno Evropo, zato jo množično uporabljajo tudi Slovenci, so odkrili nedovoljeno manipuliranje z uporabniškimi ocenami in recenzijami, ki ga je izvajal proizvajalec SSD-jev podjetje OCZ. Zgodbo je začel razvijati uporabnik na njihovem forumu, ko je odkril, da so v zadnjih dneh OCZ-jevi izdelki dobili ogromno odličnih recenzij in najvišjih ocen, medtem ko so njihovi neposredni konkurentje dobili same najnižje ocene. Na Geizhalsu so preverili zadnjih 56 ocen in ugotovili, da so bile vse...

44 komentarjev

Računalniki prepoznavajo lažne recenzije

Za zdaj le za chicaške hotele

vir: PhysOrg.com
PhysOrg.com - Eden izmed vedno večjih problemov na internetu so lažni recenzije ali pa samo mnenja o izdelkih in storitvah, ki jih pod pretvezo kupca pišejo prodajalci sami v upanju povečati zanimanje in prodajo. Dobroverni kupci imajo pri prepoznavanju teh lažnih kosov pisarije precej problemov, ker ljudje po naravi pisani besedi verjamejo. Zato raziskovalci na Univerzi Cornell razvijajo algoritem, ki prepozna lažne recenzije (imenujejo se opinion spam in ne gre za nov izraz).

Najprej so si pridobili bazo podatkov. Skupino ljudi so prosili, da napišejo lažne recenzije o 20 hotelih v Chicagu, ki so jih potem skupaj z resničnimi recenzijami analizirali. Ugotovili so, da se lažni sestavki jezikovno razlikujejo od resničnih. Imajo več...

4 komentarji

Nova recenzija

Slo-Tech - DrSergioDJ se je ponovno izkazal in spisal novo recenzijo. Tokrat si je ogledal film z naslovom America's Sweethearts (Ameriška ljubljenca), ki se ponaša z mnogimi že uveljavljenimi igralci, a samo ti očitno niso dovolj, da bi si film prislužil odlično oceno. Zahtevana je pač vsestranskost. Komentirajte!

0 komentarjev

Nova recenzija

Slo-Tech - Tako, DrSergioDJ je za vas spisal še eno recenzijo. Tokrat si je ogledal film Blade II, ki je, le kako ste uganili, nadaljevanje enice izpred štirih let. Kako se tokrat znajde Wesley Snipes kot polvampirski stvor? In, ali tudi vampirji niso najvišje v prehranjevalni verigi? Klik!

3 komentarji

Nov DVD

Slo-Tech - Končno še nekaj z naše strani. Pigeon se je prebudil iz zgodnje-pomladanskega spanca ter nam ponudil novo recenzijo filma. Coyote Ugly, ali po naše Dobre Mrhe je spravil pod drobnogled. Kakšno ima mnenje o filmu, porečete? Preberite si sami.

Če ste slučajno opazili, DVD sekcija zadnje čase ni bila ažurno nadgrajevana z novimi recenzijami. Ker se nam zdi v bistvu brezveze ponujati recenzije, če jih vi v bistvu nočete, vam bom zastavil novo anketo, ki se bo glasila: "DVD Sekcija - Da ali ne". Če bo odgovor pritrdilen, se bova s pigeonom zmenila za dolgotrajno sodelovanje ter ažurno recenziranje enega filma tedensko. Če vam pa ni do DVD sekcije, pa tudi prav. Odločitev je na vaši strani.

32 komentarjev

Any Given Sunday

Jaz - Brody- se je pomujal ter nam ocenil, po njegovih besedah, enega najboljsih filmov. Recenzijo si oglejte tule. Jaz moram priznati, da si filma še nisem ogledal, po branju recenzije me je pa zelo zamikalo. Kakorkoli, dan niti ni tako siv. Brody- ga je rešil. Idite in si preberite!

19 komentarjev