»

ATI R420 zelo blizu?

The inquirer - O ATI-jevem novem vrhunskem grafičnem čipu ki se bo letos spopadel z nVidiino novo grafično pošastjo (kodno poimenovano NV40) smo že pisali, kot pa sedaj poroča The Inquirer (seveda neuradno) pa je končna verzija R420 (A12) že pripravljena in je novi čip že pripravljen na izid.


Seveda pa je na trgu še vedno veliko "starih" čipov, kot so naprimer vsi derivati Radeona 9800, ravno zato bo ATI verjetno še malo počakal z uradno predstavitvijo, saj se je prej potrebno znebiti starih zalog. Kljub temu pa bo ATIju verjetno ponovno uspelo prehiteti nVidio, saj NV40 pričakujemo šele aprila ali pa še kasneje. ATI bo R420 najbrž predstavil na CeBITu, kot še dodaja The Inquirer

11 komentarjev

500 in 400 W

Virtual-Underground - Na Virtual-Underground so si ogledali dva napajalnika podjetja Raidmax - 500 in 400 vatno izvedenko. Zelo so pohvalili njuno ceno, izgled (zadeva izgleda precej mogočno, predvsem zaradi zunanjega ventilatorja), stabilnost (karkoli so že hoteli povedati s tem) in zmogljivost. Grajali pa so barvo, ki se zelo hitro opraska ter več kot 10% odstopanje pri +12 V napetosti. Ni ravno Enermax ali kaj podobnega, je pa poceni. Se vseeno izplača?

2 komentarja

Poslednji dan CeBITa

Tom's Hardware - Vseh stvari je enkrat konec in to se je zgodilo tudi CeBITu, ki se je odvijal v prejšnjih sedmih dneh. Na Tom's Hardware so že pisali o trdih diskih, grafičnih karticah, o tisočih ohišji, tokrat pa so se pripravili na bližajoče se poletje in si ogledali vse kar je v zvezi s hlajenjem. Tako so omenili vse vrste hlajenja od OTES hladilnikov za FXe pa do nove Zalmanove zverine, ki je namenjena hlajenju Pentiumov 4 in Hammerjev. Seveda je bilo v članku omenjeno tudi vodno hlajenje, ki bo izgledalo zelo zanimivo na GeForceFX karticah.

5 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Reso in Hlod sta se, oba z digitalnim fotoaparatusom v eni in piškotom v drugi roki, znašla na CeBitu. Oba sta se brez privilegija novinarske kartice prebijala čez brezkončne dvorane največjega računalniškega sejma ter občudovala uporabne pritikline. Je bilo na sejmu videti kaj novega v primerjavi s prejšnjim letom? Naj okoli sto slik pove svoje. Drugače pa - s Primožem sva se zaobljubila, da bova prihodnje leto šla na CeBit, pa četudi na lastne stroške. Press kartica nama je zagotovljena. Sedež na ATIjevi predstavitvi pa tudi :D. Uživajte v branju.

7 komentarjev

Zanimivo hladilno telo

več strani - Sicer je novička že malce stara (okoli 6. marca), toda zaradi pomanjkanja novic tudi hudič muhe žre. Firma Neolec je naredila en zanimiv vodni blok ter komplet, ki spada zraven za vodno hlajenje vaše elektronske pošasti. Moram reči, da zadeva izgleda precej dobro ter "vesoljsko", samo cen še ne vemo. Baje bodo kompletek predstavili na CeBITu. Še dve slikici zaradim manka le-teh zadnje čase. Aja, tej stvari se reče Aquastar.

1 komentar

Jaome

Jaz - Mhja, da ne boste mislili, da je razlog za pomanjkanje novic samo lenoba vseh nas. Ok, delno je, ker se pač med vikendom nobenemu ne da kaj napisati, toda trenutno vlada na sceni nekakšno zatišje. Damn, kako bo komaj poleti .

0 komentarjev

Bakreno ohišje in P4

Akiba - Hehe, AKIBA nam spet prinaša malo azijske eksotike. Že pred nekaj časa so kazali slike popolnoma bakrenega ohišja, sedaj pa se je zadeva pri njih dejansko začela prodajati. V to zanimivo ohišje vgrajujejo P4 sisteme, moram pa priznati, da zadeva izgleda precej bolje, kot na prvih slikah. V prvih debatah smo se spraševali, kako je ohišje iz bakra sploh lahko dovolj trdno za podpiranje celotnega sistema. Odgovor je preprost: ogrodje je iz aluminija. Kakšna je dejanska prednost bakra (razen cool izgleda do začetka oksidiranja...) mi sicer ni jasno, toda zadeva ni zato nič manj zanimiva. Več tukaj!

vir: Akiba

3 komentarji