»

Računalnik v bobru

vir: Gizmodo
Gizmodo - Med vsemi bizarnimi modifikacijami, ki so jih sproducirali bolani geekovski umi, se na lestvico top 10 gotovo uvrsti Compubeaver, celoten računalnik v telesu pravega pravcatega nagačenega bobra, o katerem poročajo na Gizmodu. Kasey McMahon iz Los Angelesa se nasploh ukvarja s precej šokantnimi umentninami, tokrat pa je, kot sama pravi, želela povezati svojo ljubezen do narave in odvisnost od tehnologije. V kosmatincu se skriva čisto spodoben sistem z...

71 komentarjev

Končno slovenska tipkovnica za NetBSD

Slo-Tech - Od sedaj imate še en izgovor manj za neuporabo NetBSD, izredno prenosljivega operacijskega sistema, ki se po nekaterih testih sodeč tudi po učinkovitosti menda kosa s FreeBSD.

Pisec teh vrstic je namreč usposobil slovenski razpored tipk na tipkovnici in poskrbel za več možnih variant, odvisno od vaših želja in potreb. Zaradi daljše življenjske dobe so navodila za usposobitev podana v forumu, kjer lahko tudi dopišete morebitne težave ali mnenja.

1 komentar

NASA podaljšala delovno dobo Spirit in Opportunity

CNN.com - Januarja, ko sta Spirit in Opportunity začela svojo misijo, so se najprej pojavile težave, ki so nekaj časa celo grozile odpravi, zatorej je bila tudi njuna prvotno načrtovana življenska doba devetdesetih dni vprašljiva, a po odpravi začetnih težav sta oba robota začela opravljati svoje delo več kot zadovoljivo.

In kot posledica takšnih dobrih rezultatov se je NASA odločila, da bo obema robotoma podaljšala življensko dobo za devet mesecev, če pa bosta še septembra v solidnem stanju, lahko sledi ponovno podaljšanje. Je torej obdobje uničenih in hitro pokvarjenih vesoljskih robotov mimo?

7 komentarjev

Forum: Zanimive teme v Elektrotehniki in elektroniki

Slo-Tech - Če morda še niste vedeli, na Slo-Tech forumu imamo tudi oddelek, ki se imenuje Elektrotehnika in elektronika, kjer se pogovarjamo o različnih bolj ali manj zanimivih temah iz elektrotehničnega sveta, ki imajo pogosto povezava tudi z modificiranjem računalnikov.

Zvesti forumaš Tic se sprašuje, ali bo prevelika bližina napajalnika kaj vplivala na delovanje diska, z jjohnny-jem pa se nekdo šali po telefonu, zato bi rad iz svojega Philipsovega telefonskega aparata izbrskal njegovo tel. številko. Pomagajte mu! Vsake toliko se kdo posveča tudi izdelavi in nakupu glasbenega ojačevalnika, nagrado najbolj zanimive teme tega tedna pa dobi No0ne, ki hoče iz disketnika narediti pravega pravcatega robota.

Torej, v priljubljeni predvajalnik naložite katero od pesmi skupine AC/DC, preverite varovalke in se priklopite v oddelek Elektrotehnika in Elektronika [;)] .

3 komentarji

Avtomobilski CD igralnik

Slo-Tech - Če se vam zdi, da je strošek za vgradnjo avtoradia s priloženim igralnikom za zgoščenke prevelik, si morate nujno ogledati to stran, kjer sta dva mojstra v avtomobil vgradila navadno, računalniško, CD enoto. Za dovajanje 5 V sta uporabila regulator voltaže (ki se, seveda, greje kot naspidiran), po začetnih težavah jima je pa vezava uspela. Za novico hvala technoboyu.

0 komentarjev

Uorokavljenje žic

Slo-Tech - Ko sem bral test "rokavčnika za žice" na Overclocker Cafe sem prišel do zanimive ideje.
Saj veste, da imajo skoraj vsi ventilatorji za osrednje in grafične procesorje tri žičke, ki zelo nemarno stojijo vsaka po svoje in se nam po možnosti zapletajo tja, kjer so najmanj potrebne.
Zakaj ne bi kupili tistih termalno skrčljivih tunelčkov (ponavadi črne barve), ki jih uporabljamo za izoliranje žic in ne bi s tem skupaj povezali neubogljivih žic. Saj je čisto preprosto. Samo namestite tiste "tunelčke" na žice in z vžigalnikom malce pogrejte, pa se bo nova črna preoblekica čudovito prilegala žicam. S tem boste zmanjšali turbulenco zraka in razmetanost ohišja. Da vam bo bolje jasno kaj mislim, si oglejte tole.

9 komentarjev

Uvod v parjenje napajalnikov

Burnout PC - Že veliko strani se je ukvarjalo s problemom spajanja dveh ATX napajalnikov. To izkušnjo sem pred časom za Slo-Tech opisal tudi sam. Ugotovitve? Ko prebrodemo vse začetne težave z razumevanjem ozadja delovanja teh napravic, gre vse kot po maslu. Samo vezava čez rele, pa smo. No, na Burnout PC so zadevo poenostavili ter predstavili samo prvi korak do usposobitve parjenja napajalnikov - kako doseči, da PSU dela brez priključitve na ploščo. Na žico so nato vezali še stikalo ter dobili pravi pravcati AT napajalnik :D. Klik!

0 komentarjev

ATX konektor

GhaznShaz - Čim kdo poskuša kaj novega vgraditi v računalnik, pa to ni ravno namenjeno temu, se pojavi problem, ker ne vemo, kaj pomeni katera žica od ATX konektorja za na matično ploščo. Na tej strani najdete legendo vseh žic, ki vam zna priti v pomoč.

Poleg žic pa so na tej strani opisane še ostale stvari, ki nam pridejo prav.

3 komentarji

Prodaja X-boxa

CNN - Prodaja X-boxa je stekla in srečneži iz čezoceanskih držav se že lahko zabavajo z najnovejšo konzolo in nekaterimi naslovi, ki so jih podjetja spisala prav za X-box. S prvo prodajo pa so nastopile tudi majhne težave, saj je imel Microsoft kar nekaj problemov s podporo za kupce. Težave so se odražale v kar dolgih čakalnih dobah za zamenjavo defektne konzole. To pa nikakor ni vplivalo na blagodejne odzive kupcev. Gotovo so to samo začetne težave Microsofta, ki jih bo le-ta poizkušal čimprej odpraviti.

8 komentarjev