»

PocketPC 2003

Asus MyPal a620

vir: Hardware Analysis
Hardware Analysis - V ponedeljek bo Microsoft na tržišče uradno poslal svoj PocketPC 2003, ki bo zamenjal lanski PocketPC 2002. Na HardwareAnalysis so si predvčerajšnjim ogledali Asusov 400 MHz model MyPal a620 s 64 MB pomnilnika, na katerem že teče nov sistem. PocketPC 2003 se od predhodnik razlikuje predvsem po boljši podpori brezžičnim komunikacijam (WiFi) in novim standardom, kot so denimo XHTML, CSS, HTML 4.0, JavaScript 5.5, WAP 2.0, WTLS, IPv6 in drugi. Še cena: 330 evrov, 350 dolarjev oz. preračunano dobrih 70 slovenskih tisočakov. Test!

2 komentarja

MobilePro 200E

vir: Nec
Nec - Ročni računalniki z operacijskim sistemom PocketPC so večinoma še vedno sorazmeroma velike naprave, še posebaj če jih hočemo spraviti v žep. Pri MobilePro 200E pa je drugače -- zaslon je 3,5-palčni, z ločljivostjo 240 × 320 pik in osvetljen od zadaj. Pri polni osvetlitvi je sicer vseeno malenkost temnejši od tistega pri HP iPaqu ali Dellovem Aximu, je pa precej izboljšan v primerjavi s prejšnjim modelom, NECovim E300. Ohišje je presenetljivo majhno, velik je namreč le 122 × 76 × 11 mm in tehta manj kot 130 gramov. V notranjosti pa kljub majhnosti skriva zelo zmogljivo zasnovo, saj je...

1 komentar

Ciklus predavanj: Zasebnost na internetu

Slo-Tech - Povsem nepričakovano usklajeno z aktualnimi dogodki v Kiberpipi pripravljamo serijo predavanj o zasebnosti na internetu.

V Maju bo imel Matej Kovačič serijo štirih predavanj o zasebnosti oziroma njeni odsotnosti na internetu. Prvo predavanje bo v četrtek 8. maja ob 18.00 v kinodvorani Kiberpipe.

Sodobna družba po eni strani čedalje bolj poudarja posameznikovo individualnost in zasebnost, po drugi strani pa smo priča čedalje večjemu porastu stopnje nadzorovanja. Prav tako tudi ne moremo mimo dejstva da je nadzor tesno povezan s tehnologijo. Informacijske tehnologije so namenjene zbiranju in obdelavi vseh vrst podatkov in informacij, zato velja, da je informacijska družba, družba nadzora. Ni torej presenetljivo dejstvo, da imajo informacijske tehnologije danes izjemen pomen za nacionalno varnost, z vprašanji zasebnosti pa se čedalje bolj ukvarjajo tako politični aktivisti, kot tudi civilna družba in delavski sindikalisti.

Podrobnejšo vsebino predavanj lahko dobite na tej strani.

1 komentar

Prenosni telefon: Please log-in!

The Register - Če gre verjeti Wall Street Journal-u (in mu), bo Microsoft logično nadaljeval svojo širitev sortimenta na druge, a neločljivo povezane platforme od obstoječih. Govora je mobilni telefoniji, oz. aparatusih, za katere namerava razviti (oz. že ima primerke) operacijski sistema Pocket PC 2002 - Phone Edition. Koda je prej kot navadnim (kompaktnim) mujotom namenjena ceglom, ki predstavljajo nekakšno kombinacijo dlančnikov ter mobilcev -- kot recimo Motorolin 'Tajči'.

Če odmislimo vse slabe izkušnje, ki smo jih z velikanovimi os-i imeli (kar ni ravno mogoče), pa nekako ne morem mimo dejstva, da bi to morebiti pomenil še en velik korak k povezljivosti komunikacijskih naprav oz. vsaj zmanjšanje vmesnih členov -- recimo vsega onega programja za povezovanje Outlooka ter PDAjev...

2 komentarja

Al-Quaenkripcija

Vnunet - Kriminal: v vseh filmih zlikovci uporabljajo ne vem kakšne zaščite, 'pgp'je in podobno (odmislimo to, da na koncu geslo pogruntajo v treh poskusih, pa da je vse skup bolj podobno igranju s 3D studio Maxom...), ampak ne, da bi se oni, ki se po mnenju nekaterih (ZDA) ukvarjajo s kriminalom, kaj naučili. Torej, dva Wall Street Journal-ova novinarja sta kupila dva v Kabulu zaplenjena abaka (z Okni 2000), na njih pa so našli dokumente v naslovu nakazanega krožka. Rezultat uporabe 40-bitne enkripcije? Ih, 5 dni dela gruče računal, in gesla so bila zlomljena. Klik!

4 komentarji