»

Dell goljufal svoje stranke

Dell

Slo-Tech - Sodišče zvezne države New York je v torek spoznalo Dell za krivega goljufije, lažnega oglaševanja, sumljivih poslovnih potez in neprimerne izterjave dolgov. Dell je svojim strankam zavračal ali močno oteževal tehnično pomoč kljub temu, da so bile do tega upravičene v okviru garancije ali so takšno pomoč kupile. Pogosto je to pomenilo, da so morale stranke izredno dolgo časa čakati na telefonu, njihove povezave pa so bile pogosto preusmerjene ali prekinjene med čakanjem.



Dell tudi ni uspel zagotoviti svojim strankam t.i. "popravila na domu", saj so kljub nakupu takšne storitve morali čakati tudi do dva meseca, preden je tehnik dejansko prišel k njim. Stranke, ki so kupile storitev "pomoč naslednji dan", so bile deležne vse prej kot te - včasih so morali čakati celo leto, preden so dejansko bile deležne kupljene pomoči. Pogosto so tudi pozabili na...

25 komentarjev

McAfee ne mara Excela

News.com - V petek je podjetje McAfee za svoj antivirusni program izdalo antivirusne definicije z napako, ki je zamenjala Excel in še nekaj ostalih programov za virus W95/CTX. Posledice so seveda brisanje/osamitev datotek, povezanih z MS Office - Excel.exe in Graph.exe, ter še "nekaj" programov različnih proizvajalcev:

IBM (Rational), GreenHills, MS Office, Ansys, Adobe, Autocad, Hyperion, Win MPM, MS Shared, MapInfo, Macromedia, MySQL, CA, Cold Fusion, ATI, FTP Voyager, Visual Studio, PTC, ADS, FEMAP, STAT, Rational...

Podrobnejše poročilo je na voljo tukaj, težave je povzročal antivirusni izdelek za namizne računalnike, medtem ko pri serverski različici ni bilo težav. Napako so sicer hitro odpravili, vendar je dogodek vseeno povzročil precej težav.

Takoimenovni "false positive" primeri napačne identifikacije domnevno škodljivih programov se občasno zgodijo; zadnji odmevnejši primer te vrste se navezuje na Microsoft Anti-Spyware, ki je kot virus označeval izdelek Norton Antivirus.

11 komentarjev

McAfee-jeve novosti!

The Register - Da, tudi veliki gredo včasih po vzoru manjših [0:)]. McAfee je namreč najavil, da bo naslednja verzija osebnega požarnega zidu vključevala hudo novo možnost, to je blokiranje odhodnega prometa (do sedaj se je program ukvarjal 'zgolj' s filtriranjem dostopovnega prometa). Kakorkoli, še vedno pa ostaja težava nefiltriranja, saj program morebitnega spy-warea znotraj avtoriziranih programčkov ne zmore odkriti. Klik!

Bo kaj komentarja, minmax ter odprtosrčna, ups, odprtokodna druščina? [>:D]

1 komentar

PGP: reinkarnacija ali reverzibilnost smrti?

The Register - Network Associates so končno pr[e/o]dali lastninske pravice na PGPju zainteresiranemu razvijalcu. Zimmermannov otročiček bo tako kaj kmalu ogledal naša okna ter jablane v obliki PGP Desktopa ver. 8, ki bi pravzaprav moral (mogel) že iziti, pa so ga tik pred tem popa(p)cali pri NAI-ju. 77c27c4b5007437de2385fb1e6aa5e04

Vsekakor upam, da to pomeni vrnitev kriptografskega sistema na stara pota (slave), saj razen PGPja svet ni ogledal noben konkurenčen sistem, ki bi osvojil množice v takem pomenu, kot je to storil dotični. Pa še končno bom lahko odkriptiral onih 20 slikic, ki sem jih 2 leti nazaj zakodiral...

0 komentarjev

Windows XP SP1...

Vnunet - ... ima iziti v drugi polovici dotičnega leta. Povečini bo kar klasičen skupek popravkov, vendar pa ne gre prezreti dodane podpore za "ne-pcjevska računala", torej razne mutantske zadevice, kot recimo prihajajoča Mira ter Tablet PC-je.

Bo pa skupek popravkov sveboval še nekaj, uporabnikom manj vidnega. Ker gre pač za "naslednjo verzijo oken" (revizijo), se nanjo navezujejo tudi navedbe iz predloga poravnave v zadevi Microsofta proti 18 zveznim državam: razkritje nekaterih API-jev razvjialcem.

1 komentar

Cenzura, pred katero se Slo-Tech skrije...

The Register - Network Associates, sicer stvarilci serije 'McAfee' izdelkov, so toženi iz strani zvezne deželice, ups, države New York. Bit tožbe so navedbe v pogodbi za končnega uporabnika (EULA, za one znalce, ki me čudno gledate), ki prepoveduje objavljanje kritik njihovih izdelkov brez soglasja NAI, kaj šele primerjav s konkurenčnimi produkti.

Jah, kaj sledi? Klavzula, po kateri opisovalci igram ne smejo prisoditi manj kot 94 točk?

4 komentarji

V koš z EULA

Vnunet - EULA ali 'Pogodba za končnega uporabnika' je standardni spremljevalec neštetih programskih paketov. Če želite najbolj 'opazen' primer: v vseh Microsoftovih škatlah je tak zanikrn list papirja z veliko malega teksta, ki z malim tekstom veleva, da morate ves mali tekst prebrat.

Ena spornejših točk EULA pa je verjetno omejitev pri prodaji: kupcu avtorsko zaščitenega izdelka namreč ne dovoljuje preprodaje slednjega (torej, kupiš nek izdelek, nato pa ga ne uporabljaš več, in bi ga rad prodal). Se pa to zna spremeniti - Klik!

6 komentarjev

Network Associates patentiral "toplo vodo"

Slo-Tech - Novico nam je poslal Koci.

McAfee oz. Network Associates je patentiral "toplo vodo". Ameriški patentni urad je izdal patent št. 6.296.456, s katerim je potrdil, da se McAfeejeva programska oprema razlikuje od ostale po "inovativni" funkciji avtomatskega dopolnjevanja spiska virusov. Mimogrede, brez te funkcije bi antivirusno programje že po nekaj tednih vlivalo občutek lažne varnosti in ravno iz tega razloga tovrstno tehnologijo koristijo vsi spodobni antivirusni programi. Patentiranost bo sedaj povzročilo ogromno težav in stroškov proizvajalcem antivirusnih programov, ki bodo morali Network Associates plačevati pravico uporabe patenta za tehnologijo, ki so jo razvili sami in jo uporabljajo že nekaj let. Kaj bo naslednji "inovativni" patent Network Associates? Morda kolo!?
No, take stvari me pa res razpenijo. Če se prav spomnim, je bil Norton (oziroma firma Symantec) tisti, ki je uvedel LiveUpdate. Pozabil je le tehnologijo tudi patentirati... ...

22 komentarjev