»

Konec KaZaA Lite

Zeropaid - Projekt KaZaA Lite je kot predelava origalnega klienta P2P klienta KaZaA svoj uspeh doživel predvsem zato, ker so odstranili ves spyware, s katerim je bila KaZaA obremenjena. Uspeh ni izostal in kmalu je KaZaA Lite postala bolj uporabljana kot prvotni odjemalec.

Kot poročajo na ZeroPaid, so pri Sharman Networks temu naredili konec in pokopali KaZaA Lite. Razlog? Fastrack omrežje, na katerem deluje izvirna KaZaA, je financirano z oglasi, ki pa jih je Lite različica odstranila. Več o tem.

28 komentarjev

Sharman Networks proti pankrtom

Slo-Tech - mchaber nas je opozoril na zanimivo dejstvo: če Googlu v isk ponudimo niz, ki razkriva naše sle po programih za p2p spletno izmenjavo, ki so povezani s programom KaZaA, je rezultat -- prečiščen. Tega nepazljiv uporabnik morda sploh ne bi opazil, če nas o tem iskalnik ne bi obvestil:
Upoštevajoč pritožbo, ki smo jo prejeli od organizacije Digital Millennium Copyright Act, smo odstranili 3 rezultatov iz te strani. Če želite, lahko preberete pritožbo DMCA na odstranjene rezultate.
Ogled angleške verzije sporočila na ustnice privabi precej manj nasmeška:
In response to a complaint we received under the Digital Millennium Copyright Act, we have removed 3 result(s) from this page. If you wish, you may read the DMCA complaint for these removed results.
Ogled dokumenta nam razkrije naslednje podrobnosti: Prejel ga je Googlov oddelek za pritožbe o kršitvah zakona DMCA (Clintonova avtorsko-zaščitna zapuščina), v njej pa pravni predstavnik Sharman Networks, lastnika blagovne znamke (in...

24 komentarjev

Promiseov RAID krmilnik

X-Bit Labs - Tudi podjetje Promise je izdalo svoj nov RAID krmnilnik na PCI vodilu, imenovan Promise FastTrak100 TX4 IDE RAID Controller. Njegovo delovanje, značilnost in sploh vse so si ogledali na X-Bit Labs, kjer so spisali tudi zanimiv test te umetnine. Krmilnik podpira prikljucitev osmih ATA diskov ter delovanje v RAID0, 1, 10 in JBOD načinu. Klik!

Priporočljivo za vse lastnike IBMov.[>:D]

0 komentarjev

RIAA versus Sharman Networks

Australian IT - Ameriško sodišče je dovolilo Zvezi Potrošnikov, ups, Recording Industry Association of America, da formalnega lastnika omrežja KaZaA doda v paket z drugimi servisi (Morpheus, Grokster...) v drugi pravni zadevi. Klik!

V avstralskem Sharmanu še niso prejeli odločbe; slednji prav tako vztrajajo pri predhodni sodbi, da upravitelj omrežja ne more biti odgovoren za zlorabo sistema iz strani uporabnikov. Prav tako pa se -- podobno kot v primeru podjetja Elcomsoft -- pojavlja vprašanje jurisdikcije: tako Elcomsoft kot Sharman Networks nista ameriški podjetji, ampak rusko oz. avstralsko.

2 komentarja

Crkot Morhpeusa: zarota?

Slo-Tech - Verjetno vas je nemalo, ki ste opazili, da Morpheus 'ne dela' več. Razlog temu naj bi bila nadgradnja omrežja KaZaA, katerega so pred prevzemom s strani mističnega podjetja Sharman Networks upravljali avtorji samega pogona FastTrack, ki poleg omenjenih omrežij poganja tudi Groksterja.

Zakaj je temu tako, pa ni ravno jasno. Ali zaradi lenobe programerjev Morpheusa, ki se niso zmigali ter izdali popravka; ali pa je ravno ta popravek omrežja oz. odjemalca KaZaA sporen, saj naj ne bi naredil nič drugega, kot spremenil ono besedilo o avtorskih pravicah ter -- blokiral dostop drugih odjemalcev? Kakorkoli, o tem so na The Register spisali novico, bralec model pa nas je opozoril na dotični članek.

6 komentarjev

KaZaA mora prenehati z delovanjem!

The Register - Nemalo priljubljen sistem za doljemanje multimedije KaZaA si je, kot vemo, v kompaniji z Groksterjem ter Morpheusom nakopala tožbe iz strani RIAA-e. Nizozemski sodnik je razsodil, da mora Consumer Enpowerment, podjetje, ki sistem KaZaA poganja ter prav tako razvija tehnologijo FastTrack (uporabljena kot motor v toženih sistemih), v dveh tednih delovanju narediti konec, za vsak dan zamude pa plačati $40,317.

15 komentarjev